.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 14:12

ΕΠΙΣΗΜΟ – Ο Dani Pedrosa θα αγωνιστεί στην Αυστρία!

Η KTM επιβεβαίωσε ότι ο δοκιμαστής της, Dani Pedrosa, θα κάνει έκτακτη συμμετοχή στο Grand Prix της Αυστρίας τον επόμενο μήνα.

O Dani Pedrosa έλεγε στις αρχές του μήνα ότι μια έκτακτη συμμετοχή – τώρα πια – θα είχε ενδιαφέρον.

Οι φήμες ότι ο Ισπανός θα έδινε το παρών υπήρχαν εδώ και μέρες και τελικά επιβεβαιώθηκαν σήμερα.

Έτσι ο συμπαθής Ισπανός θα δώσει το παρών στο GP της Αυστρίας από τις 6 έως τις 8 του Αυγούστου, στον πρώτο αγώνα μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Ο Pedrosa από την πρώτη στιγμή έκανε αισθητή την παρουσία του με τις εύστοχες παρατηρήσεις του και τη σωστή κατευθυντήρια γραμμή στην εξέλιξη της RC16.

Είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση το 2018 και μετά από 18 χρόνιας παρουσίας στην Honda, το εργοστάσιο δεν τον θεώρησε ικανό να αναλάβει μια θέση στην ομάδα εξέλιξης.

pedrosa_22.jpg

Το 2019 πήγε στην ΚΤΜ και τα αποτελέσματα της δουλειάς του φάνηκαν μέσα σε μερικούς μήνες.

«Από την αρχή η συμμετοχή μου σ’ αυτό το project της ΚΤΜ είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Βήμα-βήμα κάναμε ό,τι καλύτερο και τώρα έχει ενδιαφέρον να πάμε σε έναν αγώνα, επειδή εκεί η οπτική είναι διαφορετική».

«Έχει περάσει πολύς καιρός από τον τελευταίο μου αγώνα και οπωσδήποτε η νοοτροπά ενός αγώνα είναι πολύ διαφορετική από τα τεστ».

«Στόχος μου θα είναι να δοκιμάσω πράγματα σε συνθήκες αγώνα και να κατανοήσω καλύτερα το τι ζητάνε οι οδηγοί μας».

«Όσο για τις προσδοκίες μου, δεν είναι εύκολο να τις οριοθετήσω μιας και λείπω τόσο καιρό. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να το διασκεδάσουμε όσο περισσότερο γίνεται».

pedrosa_11.jpg

Ο αγωνιστικός διευθυντής της KTM δηλώνει «περίεργος» για να δει πως θα τα πάει στον αγώνα ο Dani Pedrosa.

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και πάλι τον Dani σε αγώνα. Λείπει για καιρό, αλλά η παρουσία του στο γκαράζ είναι πολύτιμη για να αξιολογήσει τα διάφορα εξαρτήματα της μοτοσυκλέτας μας σε συνθήκες αγώνα».

«Η επιρροή του Dani στο όλο project ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Όλο το εργοστάσιο δούλεψε πολύ και πίεζε για να ακολουθήσουμε την κατεύθυνση που έδινε».

«Στην Αυστρία θα έχει μια τωρινή μοτοσυκλέτα αλλά με κάποιες αναβαθμίσεις, ενώ θα δοκιμάσει και μερικά νέα πράγματα κατά τη διάρκεια του Σ/Κ».

«Παράλληλα όμως δεν θέλουμε να τον υπερφορτώσουμε και θέλουμε να περάσει καλά όλο το Σαββατοκύριακο και να το διασκεδάσει».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 14:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon