.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 18:20

O Danilo Petrucci, η αβεβαιότητα και τα WSBK!

Το μέλλον του Danilo Petrucci φαίνεται να τον οδηγεί προς τα WSBK, καθώς η ΚΤΜ μάλλον θα επιλέξει να τον αντικαταστήσει με τον πολλά υποσχόμενο rookie της Moto2, Raul Fernandez!

Ο Danilo Petrucci υπέγραψε για την ΚΤΜ μετά από έξι σεζόν που πέρασε στο MotoGP ως αναβάτης της Ducati, ένα διάστημα στο οποίο κατέκτησε δύο νίκες και εννέα βάθρα συνολικά.

Αν και στην αρχή η KTM υποσχόταν ίση μεταχείριση προς όλους τους πιλότους της, αυτοί της Tech3 έπαιρναν πιο αργά τις αναβαθμίσεις του εργοστασίου.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Ιταλός να μην μπορεί να φέρει παρόμοια αποτελέσματα όπως αυτά του Brad Binder ή του Miguel Oliveira.

Οι Αυστριακοί έχουν ήδη ανακοινώσει ότι ο Remy Gardner θα ανέβει στη μεγάλη κατηγορία το 2022 και θα πάρει τη μία από τις δύο θέσεις της Tech3. Για τη δεύτερη φαινόταν ότι θα πάλευαν ο Petrucci με τον Lecuona.

Ωστόσο οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Raul Fernandez στην Moto2 – αλλά και το έντονο ενδιαφέρον της Yamaha – έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους της KTM στην απόφαση να τον ανεβάσουν κατηγορία.

Έτσι το μέλλον του Danilo Petrucci στο MotoGP μοιάζει αβέβαιο και αυτή η αβεβαιότητα στρέφει το βλέμμα του Ιταλού προς τα WSBK. Όμως κι εκεί τα περιθώρια είναι στενά, καθώς το grid της νέας χρονιάς αρχίζει και σχηματίζεται.

petrux_gfds.jpg

Σε ποια ομάδα θα μπορούσε να πάει ο Petrucci στα WSBK;

Το έγκυρο gpone.com μας αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ του ότι ο Petrucci έχει δύο προσφορές από ομάδες των WSBK, όμως τίποτα δεν είναι βέβαιο για το που θα μπορούσε να καταλήξει.

Η Ducati του είχε προσφέρει θέση στα WSBK πριν ο Petrux υπογράψει με την KTM, φαίνεται να δείχνει ενδιαφέρον για τον Ιταλό, ωστόσο ο Scott Redding δεν πρέπει να θεωρείται ακόμα ξεγραμμένος.

Η Kawasaki λογικά θα κρατήσει τον Alex Lowes στο πλάι του Jonathan Rea, ενώ η Yamaha έχει «δέσει» τον Toprak Razgatlioglu και φαίνεται διατεθειμένη να στηρίξει τον Andrea Locatelli παρά το άσχημο ξεκίνημά του στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη, αν τελικά ο Garrett Gerloff πάει στο MotoGP και στην Petronas, τότε ανοίγει μια θέση στην GRT Yamaha για τον Danilo Petrucci.

Επιπρόσθετα, ενώ η BMW δεν δείχνει να ευνοεί τις αλλαγές και θα μείνει με τους Tom Sykes και Michael Van der Mark, η Honda θα μπορούσε επίσης να είναι επιλογή για τον Petrux.

Κι αυτό επειδή ίσως να μην συνεχίσει με τον Leon Haslam ή τον Alvaro Bautista που είναι και ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός, όπως λέγεται, χωρίς να έχει εντυπωσιάσει απ’ όταν πήγε στο εργοστάσιο.

Φυσικά υπάρχουν θέσεις και σε ιδιωτικές ομάδες, ωστόσο το πιο πιθανό είναι ο Petrucci να κινηθεί γρήγορα και να κλείσει μια θέση σε εργοστασιακή ομάδα, ειδικά αν βλέπει και ο ίδιος ότι δεν υπάρχει μέλλον γι’ αυτόν στο MotoGP.

>>> Edit – Υπάρχουν πλέον και αναφορές ότι ο Petrucci προτιμά να πάει στα ράλλυ και να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, με την υποστήριξη μάλιστα της ΚΤΜ. Περισσότερα σε νέο άρθρο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 18:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon