.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 18:01

«Κεραυνοί» Suppo – Η Honda θα έπρεπε να διώξει τους Espargaro και Puig!

Το πρώην αφεντικό του αγωνιστικού τμήματος της Honda, ο Livio Suppo, επιτίθεται κατά του Pol Espargaro για τα σχόλια του τελευταίου, ενώ προχωρά ακόμα περισσότερο και ζητά (έστω και έμμεσα) την απόλυση και του ίδιου του Alberto Puig!

Ο Livio Suppo είχε τη χαρά να ηγείται της Honda σε μια εποχή που το εργοστάσιο έπαιρνε τη μία νίκη μετά την άλλη, χάρη στους Marc Marquez, Dani Pedrosa και πιο πριν, στον Casey Stoner.

Τα ηνία του αγωνιστικού τμήματος πέρασαν στη συνέχεια στα χέρια του Alberto Puig, με τον Livio Suppo να αποχωρεί οικειοθελώς. Τώρα τελευταία, βέβαια, ακούγεται ότι φλερτάρει με την ιδέα να επιστρέψει για λογαριασμό της Suzuki.

Το 2019 ήταν η τελευταία χρονιά επιτυχιών της Honda. Από εκεί και πέρα η φυγή του Dani Pedrosa και ο τραυματισμός του Marc Marquez, έφεραν χάος στην ομάδα, αποδιοργάνωση και έλλειψη κατεύθυνσης στην εξέλιξη.

Ο Livio Suppo σχολίασε τις δυσκολίες της ομάδας και ο ίδιος επισημαίνει ότι η Honda έκανε λάθος που έριξε το βάρος της εξέλιξης τα προηγούμενα χρόνια σε έναν και μόνο αναβάτη.

Επιπλέον, τονίζει ότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο, αφού το ταλέντο του Marquez είναι τέτοιο, που θα του επέτρεπε να κυριαρχεί ακόμα και πάνω σε μια μοτοσυκλέτα πιο προσανατολισμένη και σε άλλα οδηγικά στυλ.

marc_marquez_suppo_2021_edf.jpg

«Αν ήμασταν στο ποδόσφαιρο, θα είχαμε αλλαγές στα υψηλά κλιμάκια (εδώ φωτογραφίζει τον Puig). Ήδη από το 2017 και το 2018 ο Dani είχε προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα. Αυτό ήταν ένα σημάδι ότι η εξέλιξη είναι μονόπλευρη και πήγαινε όπου την κατεύθυνε ο Marc».

«Το ίδιο είχα βιώσει και στην Ducati με τον Casey Stoner. Ήταν παρόμοια κατάσταση και ξέρω καλά ότι αν τα πράγματα δεν πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, ακόμα κι ένας πρωταθλητής θα δυσκολευτεί. Μια ισορροπημένη μοτοσυκλέτα θα βόλευε και τον Marc, που κερδίζει πολύ με το ταλέντο του».

Η επίθεση του Suppo στον Pol Espargaro για τα σχόλια του τελευταίου

Κι αν εμμέσως ο Suppo έριξε τα βέλη του στον Puig, δεν κράτησε τα προσχήματα όταν αναφέρθηκε στην περίπτωση του Pol Espargaro.

Ο Ισπανός είχε αποκαλύψει πριν μερικούς μήνες ότι η Honda πειραματίζεται με διαφορετικές μοτοσυκλέτες, διαφορετικά «πακέτα», ώστε να βρει τη σωστή κατεύθυνση.

pol_espargaro_suppo_2021_ert.jpg

«Εγώ είμαι απλά ένας υπάλληλος και θα κάνω ό,τι μου λένε. Θα δοκιμάζω αυτό που μου δίνουν… τα διαφορετικά πακέτα που έχουν φτιάξει και θα δούμε ποιο δουλεύει καλύτερα».

Αυτά τα λόγια προκάλεσαν αλγεινή έκπληξη στον Suppo, ο οποίος τόνισε ότι ο ιδρυτής του εργοστασίου, Sochiro Honda, θα απέλυε τον Ισπανό αν τον άκουγε.

«Τις θεωρώ εξωφρενικές δηλώσεις. Νομίζω ότι αν τον άκουγε ο ιδρυτής της εταιρείας, θα τον απέλυε αμέσως. Όμως ακόμα κι αυτό λέει πολλά για την τωρινή κατάσταση του εργοστασίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που λέει κάτι παράξενο».

Καθώς ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο μισό της χρονιάς, ο Marquez είναι η καλύτερη Honda στη βαθμολογία με την 10η θέση. Ο Nakagami είναι 11ος, ο Pol Espargaro 12ος και ο Alex Marquez 15ος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 18:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon