.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 17:01

SKY Racing Team VR46 2021: Luca Marini vs Valentino Rossi - Αδελφός εναντίον αδελφού και ιδιοκτήτη της ομάδας του!

Η SKY Racing Team VR46, ιδιοκτησίας Valentino Rossi, κάνει το 2021 την είσοδο της και στη μεγάλη κατηγορία MotoGP, με τον αδελφό του “γιατρού”, Luca Marini. Κάπως έτσι, τα 2 αδέλφια θα τρέχουν ο ένας ενάντια στον άλλο τη νέα χρονιά, με τον Luca να αγωνίζεται απέναντι στον… ιδιοκτήτη της ομάδας του!

Απίθανες καταστάσεις, με την “παλιά φρουρά” στο πρόσωπο του Valentino Rossi, και το “νέο αίμα” στο πρόσωπο του Luca Marini, ετεροθαλή αδελφού του Ιταλού 9 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Ο μεν Rossi φεύγει από τις εργοστασιακές ομάδες για μια περιφερειακή ομάδα της Yamaha (έστω κι αν η μοτοσυκλέτα του δεν θα έχει καμία διαφορά από τις εργοστασιακές), ο δε Marini κάνει ντεμπούτο στο MotoGP, στη σέλα μια περιφερειακής ομάδας της Ducati!

Ήταν το 2013, όταν o Marini έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, στην κατηγορία Moto3, ως wild-card στο GP του Misano. Τότε, ο Rossi δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τον αδελφό του. Παρόλα αυτά, ο Luca δεν αγωνίστηκε ξανά στη Moto3, αλλά αποκλειστικά στη Moto2, όπου έκανε ντεμπούτο και πάλι ως wild-card το 2015, για να ξεκινήσει να αγωνίζεται κανονικά το 2016 με την ομάδα τη Pons Racing Junior Team.

Η πρόοδος του υπήρξε εντυπωσιακή, καθώς από 23ος το 2016, την επόμενη χρονιά τερμάτισε 15ος με τη Forward Team. Το 2018 μεταπήδησε στην Sky Racing Team VR46 του αδελφού του, τερματίζοντας 7ος γενικής. Το 2019 τερμάτισε 6ος και το 2020 2ος!

Τώρα, ο Marini θα κάνει το ντεμπούτο του στο MotoGP, με την ομάδα να αριθμεί 2 ακόμα μέλη, τον Marco Bezzecchi τον Celestino Vietti, που θα αγωνιστούν κι οι 2 στη Moto2.

Αδελφός εναντίον αδελφού λοιπόν, και αναβάτης εναντίον… ιδιοκτήτη ομάδας. Για να δούμε τι θα δούμε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 17:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon