.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 11:47

FIM E-Xbike World Cup – Νέος θεσμός για ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα βουνού

Η FIM ανακοίνωσε ένα νέο παγκόσμιο κύπελλο με ποδήλατα e-mtb σε πίστα motocross και θα κάνει το ντεμπούτο του τον Αύγουστο παρέα με το Ιταλικό MXGP.

Ο εναγκαλισμός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετισμού με την ηλεκτροκίνηση ολοένα και ισχυροποιείται. Μετά την εισαγωγή ηλεκτρικών κατηγοριών σε διάφορες κλάσεις αγώνων (motogp, trial, enduro) και την ενσωμάτωσή τους δίπλα στα παγκόσμια πρωταθλήματα ώστε να τύχουν της ανάλογης προβολής, τώρα παίρνει σειρά το ΜΧ, μόνο που εδώ δεν έχουμε ακριβώς έναν μοτοσυκλετιστικό θεσμό.

Το άρτι ανακοινωθέν Παγκόσμιο Κύπελλο E-Xbike είναι ένας αγώνας με ποδήλατα βουνού με ηλεκτρική υποβοήθηση (e-mtb), που θα αγωνίζονται σε πίστα ΜΧ.

Για το 2019 τα εγκαίνια του νέου Κυπέλλου θα περιλαμβάνουν έναν και μόνο αγώνα το Σάββατο 17 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια δηλαδή του Ιταλικού MXGP στην Imola.

Παράλληλα, η FIM έδωσε στη δημοσιότητα και τους κανονισμούς του αγώνα, τους οποίους μπορείτε να βρείτε εδώ.

Θα περιλαμβάνει δύο κατηγορίες, EXBGP για ποδήλατα των οποίων η ταχύτητα ξεπερνά τα 25 km/h μα όχι τα 45 km/h και την EXB2 για ποδήλατα που δεν ξεπερνούν τα 25 km/h.

Οι κατηγορίες αυτές θα έχουν και ξεχωριστή κλάση για γυναίκες, EXBGPW και EXB2W, με το W εκ του Women. Οι αναβάτες των τεσσάρων συνολικά κατηγοριών θα τρέξουν όλοι μαζί σε έναν αγώνα που θα λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 17/8.

Οι συμμετοχές είναι ανοικτές για αναβάτες από 14 ως 55 ετών και η διάρκεια του αγώνα είναι 25 λεπτά συν έναν γύρο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon