.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 15:31

Zero SR/F: Αστράφτει στο Pikes Peak

Όπως είχε ανακοινώσει η Zero, η νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της SR/F συμμετέχει στον αγώνα ανάβασης Pikes Peak International Hill Climb 2019 με αναβάτη τον Cory West, ενώ τα πρώτα δοκιμαστικά φέρνουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Στις 25/6/2019 ο Cory West βρέθηκε στην 6η θέση της κατηγορίας Heavyweight και στην 10η γενικής, με χρόνο 4:40.691. Θυμίζουμε πως ο πρώτος χρόνος ανήκε στον Carlin Dunne με το Ducati Streetfighter V4, με 4:09.550. Αντίστοιχα, στις 26/6/2019 ο Cory West ανέβασε την Zero SR/F στην 5η θέση της Heavyweight και στην 10η γενικής και πάλι, με χρόνο 2:51.442. Θυμίζουμε πως ο ταχύτερος χρόνος την ίδια μέρα ανήκε ξανά στον Carlin Dunne με το Streetfighter V4, Dunne που έγραψε 2:34.450 -και που αν ο καιρός παραμείνει αίθριος -προβλέπεται κακός για την Κυριακή- πάει ολοταχώς για νέο ρεκόρ διαδρομής.zero srf pikes peak cory west dokimastika 9

Η Zero SR/F αποδίδει 110hp και 19,3kgm ροπής, ενώ η μοτοσυκλέτα του West έχει δεχθεί τις εξής αλλαγές για τον αγώνα του Pikes Peak:

  • Νέο, ελαφρύτερο chromoly υποπλάισιο, που ψηλώνει τη σέλα κατά 20mm
  • Αλλαγή των πλαστικών στο κοστούμι με ελαφρύτερα composite εξαρτήματα.
  • Ο φορτιστής που βρίσκεται πάνω στη μοτοσυκλέτα παραγωγής βρήκε νέα θέση, στο... ράφι.
  • Διαφορετικοί, ελαφρύτεροι σφυρήλατοι τροχοί αλουμινίου της Dymag.
  • Slick ελαστικά Pirelli Superbike με διαφορετικό, ψηλότερο προφίλ πίσω (180/60 αντί για 180/55).
  • Μεταφορά του ποδόφρενου στην αριστερή μανέτα.
  • Επαναπρογραμματισμένο λογισμικό στο Traction Control για αγωνιστική χρήση.
  • Διαφορετικές αναρτήσεις της Showa: BFF (Balance Free front Fork) πιρούνι και  BRFC-lite (Balance Free Rear Cushion-lite) αμορτισέρ πίσω.
  • Τιμόνι MA010 της Rizoma, για ελαφρώς πιο σκυφτή θέση οδήγησης.

Κερασάκι ο αριθμός αγωνιζόμενου που είναι το μηδέν (Zero Motorcycles - μηδενικοί ρύποι), ενώ ίδια με το μοντέλο παραγωγής είναι η μπαταρία, ο κινητήρας, το πλαίσιο, αλλά και τα φρένα! Πλέον η μοτοσυκλέτα ζυγίζει 197  κιλά, σχεδόν 23 λιγότερα από την μοτοσυκλέτα παραγωγής, και αναμένουμε εξαιρετικούς χρόνους από τον Cory West. Κι αν έχτε τον χρόνο, χαζέψτε το προσωπικό του προφίλ στο fb ΕΔΩ, για να τον δείτε σε βίντεο να εκκινεί, με τη μοτοσυκλέτα του να παίζει δυνατή μουσική -για λόγους ασφαλείας οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στο Pikes Peak πρέπει να ακούγονται, με τους περισσότερους να προσαρμόζουν σειρήνες ασθενοφόρου / αστυνομίας. Όχι όμως ο Heavy Metal Cory!

zero srf pikes peak cory west dokimastika 8

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 16:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon