.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 10:40

WSSP 2017: Πρωταθλητής ο Lucas Mahias

 

Triple Crown για Yamaha και το νέο R6 με το "καλημέρα"!

 

Με μία φανταστική νίκη που ήρθε κυριολεκτικά πάνω στο νήμα ο Lucas Mahias (GRT Yamaha Official WorldSSP Team) στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο SSP, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε στο Qatar.

Ο Mahias, αναβάτης της επίσημης ομάδας της Yamaha, GRT Yamaha Official WorldSSP Team, χρειαζόταν μόλις έξι (6) βαθμούς για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα –να τερματίσει δηλαδή στην 10η θέση. Μόνο έτσι όμως δεν αγωνίστηκε αφού πάλεψε από την αρχή για τη νίκη και τελικά τα κατάφερε τερματίζοντας μόλις 0,023 δευτερόλεπτα  μπροστά από τον Jules Cluzel (Honda). Πριν από τη νίκη ο Mahias είχε φροντίσει στο να δημιουργήσει ήδη ένα εορταστικό κλίμα, παίρνοντας για πρώτη φορά pole position στο πρωτάθλημα, ενώ έκανε και νέο ρεκόρ γύρου στη συγκεκριμένη πίστα.

Έτσι ο 28χρονος Γάλλος αναβάτης, πήρε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με 29 βαθμούς διαφορά από τον Kenan Sofuoglu (Kawasaki) οδηγώντας το νέο YZF-R6.

Ο Mahias τελείωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα SSP με δύο νίκες και οχτώ εμφανίσεις στο βάθρο (σε δώδεκα συνολικά αγώνες) και συγκέντρωσε συνολικά 190 βαθμούς.

Ο τίτλος του Γάλλου έδωσε στη Yamaha το Triple Crown, αφού η GRT Yamaha κατάφερε να κατακτήσει στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Jerez, τόσο τον τίτλο των Κατασκευαστών, όσο και τον αντίστοιχο τίτλο στις ομάδες.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 11:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon