.
Κατηγορία TEXNIKA
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 13:09

BMW HoloActive Touch

 

Διαδραστική ολογραμματική οθόνη!

 

Πώς θα σας φαινόταν να βλέπατε πληροφορίες για το όχημα σας αλλά και για τη διαδρομή να προβάλλονται μπροστά σας, στον… αέρα, και εσείς να μπορείτε, πιέζοντας κουμπιά-ολογράμματα, να δώσετε εντολές στο όχημα σας σα να χρησιμοποιούσατε απτά κουμπιά κονσόλας; Ιδού. Το θεαματικό BMW HoloActive Touch!

Μπορεί για την ώρα το HoloActive Touch (Διαδραστικό ολογραμματικό δια της αφής) να αφορά στον χώρο του αυτοκινήτου, όμως η BMW έχει αναφερθεί σε αυτό και σε σχέση με τις μελλοντικές μοτοσυκλέτες της, στο VISION NEXT 100 της BMW Motorrad.

Δεν χρειάζεται παρμπρίζ, δεν χρειάζεται VR (Virtual Reality) Set. Και όχι μόνο προβάλλει ολογραμματικά πληροφορίες, δέχεται ταυτόχρονα και εντολές από τον οδηγό!

Ήρθε λοιπόν επίσημα η ώρα της παρουσίασης του HoloActive Touch στο σαλόνι τεχνολογίας CES 2017 στο Las Vegas, HoloActive Touch που το BMW Group αποκαλεί την «καινοτόμο φιλοσοφία λειτουργίας για το εσωτερικό των αυτοκινήτων του μέλλοντος.» Και του… εξωτερικού της μοτοσυκλέτας, θα λέγαμε εμείς.

Ας δούμε τι λέει το δελτίο τύπου της BMW για το επαναστατικό HoloActive Touch.

«Το BMW Group θα προσφέρει μία ακόμα γεύση από το εσωτερικό των αυτοκινήτων του μέλλοντος στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων - Consumer Electronics Show (CES) 2017 στο Las Vegas με μία γκάμα πρωτοποριακών φιλοσοφιών και επαναστατικών τεχνολογιών. Το σύστημα BMW HoloActive Touch θα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση. Αυτή η καινοτόμος διεπαφή μεταξύ οδηγού και οχήματος λειτουργεί σαν μία εικονική οθόνη αφής (touchscreen). Η ανεξάρτητη οθόνη δέχεται εντολές μέσω κινήσεων των δακτύλων, ενώ τις επιβεβαιώνει παρέχοντας στον οδηγό απτική ανάδραση. Το BMW HoloActive Touch αποτελεί τμήμα της μελέτης BMW i Inside Future, που μυεί τους επισκέπτες της CES ( 5 – 8 Ιαν 2017) στην εμπειρία μετακίνησης του μέλλοντος με μόνιμα συνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα.

Το BMW HoloActive Touch συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του BMW Head-Up Display, του συστήματος αναγνώρισης χειρονομιών BMW και της άμεσης λειτουργίας της οθόνης αφής, ενώ με την προσθήκη έξτρα χαρακτηριστικών δημιουργεί μία μοναδική διεπαφή χρήστη. Για πρώτη φορά, οι λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται χωρίς φυσική επαφή με υλικά, αλλά η τεχνολογία επιτρέπει την ορατή και χειροπιαστή διάδραση οδηγού-οχήματος, γνωστή από τις συμβατικές οθόνες αφής. Το BMW HoloActive Touch επιτρέπει την πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών του BMW Connected. Η ομαλή ενσωμάτωση του προσωπικού, ψηφιακού βοηθού μετακίνησης αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο με την άκρως διαισθητική διάδραση.

Η BMW έχει προϊστορία στην παρουσίαση καινοτόμων φιλοσοφιών απεικόνισης και λειτουργίας σε προηγούμενες εκδόσεις της CES. Το σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών της BMW που αποκαλύφθηκε εκεί το 2015 διατίθεται τώρα με τις νέες BMW Σειρά 7 και BMW Σειρά 5. Το σύστημα AirTouch που παρουσιάστηκε στη CES 2016 σηματοδοτεί μία περαιτέρω εξέλιξη. Εδώ, ο χρήστης χρησιμοποιεί απλές χειρονομίες με ανοιχτή παλάμη για την ενεργοποίηση παραθύρων ελέγχου σε μία μεγάλη πανοραμική οθόνη στο ταμπλό, χωρίς να απαιτείται άγγιγμα της διεπαφής.

Το BMW HoloActive Touch προάγει τη διαχείριση αυτών των λειτουργιών και τη διάδραση με το όχημα σε άλλο επίπεδο, Όπως στο Head-Up Display, μία έγχρωμη οθόνη δημιουργείται με την έξυπνη χρήση αντανακλάσεων - αλλά τώρα σε ελεύθερη μορφή στο εσωτερικό και όχι με προβολή στο παρμπρίζ. Προβάλλονται ευέλικτα παράθυρα ελέγχου που ο οδηγός μπορεί να βλέπει δίπλα στο τιμόνι στο ύψος της κεντρικής κονσόλας. Μία κάμερα ανιχνεύει τις κινήσεις των χεριών του οδηγού μέσα σε αυτή την εργονομική περιοχή και καταγράφει κυρίως τη θέση των άκρων των δακτύλων. Μόλις το άκρο του δακτύλου έρθει σε επαφή με μία επιφάνεια εικονικού ελέγχου, μεταδίδεται παλμός και ενεργοποιείται η σχετική λειτουργία.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 13:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Continental: Τεχνολογίες Matrix στην CES 2017 H Dainese στην CES 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon