Κατηγορία Dragster
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 10:38

Συνέντευξη - Florent Richier

 

Ο νικητής του Athens Supercross την Κυριακή!

 


Bikeit: Συγχαρητήρια για την πολύ καλή σου επίδοση. Πως ήταν το αγωνιστικό σου σαββατοκύριακο;

Florent Richier: Είχα ένα πολύ καλό σαββατοκύριακο, είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα που έφερα την Κυριακή.
Η πίστα ήταν πολύ ωραία, με ωραία άλματα και γρήγορη διαδρομή. Η ομάδα μου ετοίμασε μία μοτοσυκλέτα άψογα ώστε να έχω καλό αποτέλεσμα.

Bikeit: Αλλάξατε κάτι στην μοτοσυκλέτα ή ήταν παραγωγής;

Florent Richier: Η μοτοσυκλέτα ήταν standard και οι αναρτήσεις ήταν μαλακές και δεν μπορούσα να οδηγήσω όπως ήθελα. Αλλάξαμε μία εξάτμιση και ρυθμίσαμε την ηλεκτρονική ανάφλεξη για την συγκεκριμένη διαδρομή. Είναι μία μοτοσυκλέτα πολύ καλή με αρκετή δύναμη (KXF 450) και με βοήθησε πολύ.
Έκανα καλές εκκινήσεις όμως και πέρασα τον Vanni και έτσι μπόρεσα να τερματίσω πρώτος ενώ κέρδισα κάθε σκέλος που συμμετείχα.

Bikeit: Στον τελευταίο αγώνα riders challenge, ενώ έπεσες, ο Vanni σε περίμενε. Εσύ, επιτάχυνες και τερμάτισες πρώτος. Γιατί το έκανες αυτό;

Florent Richier: Δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος απλά το απολάμβανα. Με τον Vanni είμαστε φίλοι και ούτως ή άλλως το prim θα το φάμε μαζί!

Bikeit: Στην συγκεκριμένη διαδρομή, θα προτιμούσες μοτοσυκλέτα 250 ή 450; Τι οδηγάς συνήθως;

Florent Richier: Είμαι αναβάτης της κατηγορίας ΜΧ2, και τρέχω με 250 τετράχρονο. Γενικά το μέγεθός μου βολεύει για μικρό τετράχρονο αλλά στην συγκεκριμένη διαδρομή που είχε κοντά άλματα μεταξύ τους, το 450 είχε περισσότερη δύναμη για να με απογειώσει. Επίσης, είναι καλύτερο για τις εκκινήσεις αλλά και για να περνάω τα σαμάρια πιο άνετα.

Bikeit: Ποιο ήταν το δυνατό σου σημείο;

Florent Richier: Γενικά μου αρέσουν τα μεγάλα άλματα αλλά εδώ δεν είχαμε πολύ μεγάλα άλματα. Οι στροφές επίσης που μου αρέσουν ανοιχτές και γρήγορες, ήταν κλειστές.

Bikeit: Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής σου;

Florent Richier: Όλοι οι αναβάτες ήταν πολύ δυνατοί αλλά πιστεύω πως ο Cole Και ο Vanni ήταν οι πιο γρήγοροι. Πολύ δυνατοί επίσης ήταν δύο Έλληνες, το νούμερο 88 (Παναγιώτης Κουζής) και το 103 (Στέλιος Γαλατιανός).

Bikeit: Πως σου φάνηκε ο συγκεκριμένος αγώνας;

Florent Richier: Ήταν μια πολύ καλή πίστα και μου άρεσε που ήταν οργανωμένη σωστά, όλα δούλεψαν σωστά, τα ωράρια, τα σκέλη, τα πάντα.

Bikeit: Έτρεξες ξανά το 2007 και 2008 στο Athens Supercross. Τι αλλαγές βλέπεις από χρονιά σε χρονιά;

Florent Richier: Η διοργάνωση ήταν πάντα καλή. Τώρα έχει βελτιωθεί σε πολλά σημεία, όπως και η παρουσίαση του BMW show που μου άρεσε πολύ. Βέβαια, σημαντική είναι η βελτίωση των Ελλήνων αναβατών. Αν είχαν περισσότερους αντίστοιχους αγώνες τότε θα είχαμε δυνατότερο συναγωνισμό.

Φωτογραφίες


ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube