Κατηγορία Dragster
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 12:43

Συνέντευξη - Παναγιώτης Κουζής

 

Πρώτος Έλληνας στο Athens Supercross

 


Μετά από εκπληκτικές μάχες, ο Παναγιώτης Κουζής αναδείχθηκε ο κορυφαίος Έλληνας αναβάτης στο Athens Supercross. Μιλήσαμε μαζί του αμέσως μετά για να μάθουμε τις εντυπώσεις του από τον μοναδικό αυτό αγώνα.

Bikeit: Ποιο ήταν το δυσκολότερο σου κομμάτι στην πίστα;

Παναγιώτης Κουζής: Πιστεύω πως για όλους, Έλληνες και ξένους, το δυσκολότερο σημείο ήταν τα σαμάρια. Ήταν πολύ κοφτά και κοντά μεταξύ τους και μας κούραζε πολύ. Ειδικότερα για τους Έλληνες, είναι ένα σημείο που δεν συναντάμε συχνά και μας ταλαιπωρούσε. Χάναμε το ρυθμό και αλλάζαμε συνέχεια το πάτημα με αποτέλεσμα να χάνουμε φόρα.

Bikeit: Είχες μεγάλη διαφορά την Κυριακή συγκριτικά με το Σάββατο. Πως και ανέβασες τόσο την απόδοσή σου μέσα σε μία μέρα;

Παναγιώτης Κουζής: Ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο, μου φώναζε, χειροκροτούσε και ήμουν πολύ χαρούμενος που συνέβαινε αυτό. Άκουγα κραυγές, αισθανόμουν καλά, έκανα και καλές εκκινήσεις, πίεσα πολύ, και πήγα καλύτερα.

Προσπάθησα όμως απλά να τερματίσω, δεν ήθελα να χτυπήσω ή να πέσω και να χάσω θέσεις και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό τελικά.

Bikeit: Πόσο σε βοήθησε που είχες κάποιον ξένο να σε “τραβάει” σε ταχύτητα;

Παναγιώτης Κουζής: Είναι πολύ σημαντικό να έχεις κάποιον να ακολουθείς και να βλέπεις. Οι ξένοι έχουν μεγάλη εμπειρία στο supercross και αυτό φαίνεται. Ωστόσο, όταν έχανα κάποιον ξένο, μετά έκανα αγώνα τακτικής αφού δεν μπορούσα από μόνος μου να ακολουθήσω τον ρυθμό. Όσο ήμουν όμως μπλεγμένος ανάμεσά τους, όλα γίνονταν πιο εύκολα.

Bikeit: Πως βλέπεις τον εαυτό σου συγκριτικά με την προηγούμενη διοργάνωση του Athens supercross;

Παναγιώτης Κουζής: Είναι μεγάλη η διαφορά γιατί έχουν περάσει και δύο χρόνια που οδηγάω 450. Τότε, το 2008, δεν το ήξερα ακόμη καλά και δυσκολευόμουν. Τώρα μου είναι πιο εύκολο και το χειρίζομαι πιο άνετα. Ανέβασα όμως το ρυθμό μου αν και θα ήθελα περισσότερη προετοιμασία για να είμαι πιο ανταγωνιστικός.

Bikeit: Τι θα ήθελες για να πας καλύτερα στον συγκεκριμένο αγώνα;

Παναγιώτης Κουζής: Ήμουν χτυπημένος και τις τελευταίες ημέρες είμαι με ενέσεις και αλοιφές. Εδώ και μια μιση βδομάδα πονάω πολύ και ο ώμος μου ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αν δεν είχα το πρόβλημα με τον ώμο, αλλά και αν είχα κάνει προπόνηση σε συγκεκριμένες συνθήκες, πιθανότατα θα είχα καλύτερο αποτέλεσμα. Βέβαια, εγώ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα έτσι όπως έγινε, παρά τα προβλήματα. Έχω και αγώνα την αμέσως επόμενη Κυριακή οπότε έπρεπε να προφυλαχτώ.

Bikeit: Θα ήθελες να συμμετάσχεις σε αντίστοιχους αγώνες του εξωτερικού; Ποια πιστεύεις ότι θα ήταν η ταχύτητά σου αν είχες τρέξει κάποιους αγώνες supercross ακόμη μέσα στη χρονιά;

Παναγιώτης Κουζής: Είναι κάτι που θα ήθελα πάρα πολύ. Όλοι οι αναβάτες πιστεύω το θέλουν αλλά είναι κάτι που κοστίζει πάρα πολύ ακριβά. Η προπόνηση σε τέτοιους αγώνες, είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να προετοιμαστείς. Εδώ όμως είναι δύσκολα τα πράγματα. Εκεί είναι αντρικά τα πράγματα, έχουν τεράστια άλματα, γρήγορες ταχύτητες. Είναι πολύ δύσκολα. Βλέπεις αναβάτες που πρωταγωνίστησαν εδώ, και στο bercy, δεν προκρίνονται καν.

Bikeit: Οι ξένοι αναβάτες είχαν πολύ καλό κοντρόλ. Ειδικά στα μεγάλα σαμάρια, προσγειωνόντουσαν συνεχώς στο ίδιο σημείο και τα πηδούσαν όλα μαζί. Τι διαφορετικό κάνουν αυτοί;

Παναγιώτης Κουζής: Είχαν τρομερό πλεονέκτημα στην διπλή διαδρομή. Οι Έλληνες πήγαιναν από τα τραπεζάκια που ήταν πιο εύκολα και οι ξένοι τα έβγαζαν σαν τριπλό. Είχαν τρομερή ακρίβεια και λεπτομέρεια στους χειρισμούς και εκεί φαινόταν η μεγάλη διαφορά.

Πηδούσαν με τόση άνεση άλματα που ούτε η διοργάνωση δεν είχε προβλέψει ότι θα πηδιόντουσαν.

Bikeit: Ποιος ήταν ο κυριότερος αντίπαλός σου;

Παναγιώτης Κουζής: Είχα μεγάλη μάχη με το νούμερο 41, τον Adam Chatfield. Του το φυλούσα από χτες γιατί με έριξε αλλά δεν μπόρεσα να κάνω κάτι για να τον απειλήσω σήμερα. Πάντως με όλους τους ξένους είχαμε ωραίες μάχες.

Bikeit: Είσαι ο πρώτος Έλληνας του Athens Supercross. Πως σου φαίνεται;

Παναγιώτης Κουζής: Δεν είναι κάτι που μετράω γιατί εμένα ο στόχος μου δεν είναι αυτός. Στόχος μου είναι να μπορώ να κοντράρομαι με τους ξένους αναβάτες και αυτό προσπαθώ συνέχεια.

Φωτογραφίες

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συνέντευξη - Florent Richier Συνέντευξη - Thomas Gustavson – Husaberg »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT