Κατηγορία Dragster
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010 09:15

Συνέντευξη – Κωσταντίνος Τζιώρας

 

Πρωταθλητής motocross κατηγορίας Open

 

 Ο νέος πρωταθλητής της κατηγορίας Open στο motocross της ΟΜΕ, Κωσταντίνος Τζιώρας, ήταν αήττητος όλο το πρωτάθλημα. Κέρδισε όλους τους αγώνες στους οποίους συμμετείχε ενώ δεν χρειάστηκε καν να πάρει μέρος σε τρεις αγώνες της κατηγορίας για να κατοχυρώσει τον τίτλο. Αντί αυτού, προτίμησε να συμμετάσχει στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία, MX1, για να δοκιμάσει εκεί τις δυνάμεις του και να απολαύσει τον πιο δυνατό συναγωνισμό. Βρεθήκαμε μαζί του στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στο Άργος, και μιλήσαμε  για την φετινή χρονιά αλλά και τα σχέδια του.

 

Bikeit: Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για τον τίτλο. Είναι ο πρώτος τίτλος της καριέρας σου;

Κων/νος Τζιώρας: Πανελλήνιος ναι, είναι ο πρώτος μου τίτλος. Ελπίζω να έρθουν και άλλοι στη συνέχεια!

Bikeit: Πριν από αυτόν, ποιά ήταν η πορεία σου;

K.T.: Έχω πάρει τίτλους στο Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος, έχω τερματίσει πολλές φορές δεύτερος και τρίτος στο Πρωτάθλημα ΜΧ2. Στο ΜΧ1 έχω τερματίσει τέταρτος. Έχω πάρει αρκετά καλές θέσεις και ελπίζω, αν βρω βοήθεια, να συνεχίσω και για κάτι ακόμα καλύτερο.

Bikeit: Ο στόχος σου είναι η ΜΧ1, η ΜΧ2 ή θα συνεχίσεις στην ΜΧ3;

Κ.Τ: Σίγουρα στόχος μου είναι να αλλάξω κατηγορία, γιατί το επίπεδό μου για την ΜΧ3 είναι πολύ καλό και θα πρέπει να γίνει αυτή η αλλαγή για να μπορέσω να ανέβω κι άλλο αν θέλω.

Bikeit:  Από τι θα εξαρτηθεί αυτό;

Κ.Τ: Θα εξαρτηθεί από το αν θα βρω βοήθεια από κάπου, γιατί τα έξοδα είναι πολλά. Είναι κρίμα για το επίπεδο μου να μην μπορώ να πάρω έστω και μια βοήθεια.

Bikeit: Πιστεύεις ότι ένας τίτλος στην ΜΧ3 μπορεί να σε βοηθήσει να πας σε άλλη κατηγορία;

Κ.Τ: Αν δεν το πίστευα δεν θα το έκανα, και ελπίζω να αλλάξει κάτι για να συνεχίσω να τρέχω.

Bikeit: Αν δεν βρεις την υποστήριξη που θέλεις για να πας σε άλλη κατηγορία τι θα κάνεις;

Κ.Τ: Θα σταματήσω τους αγώνες, θα προπονούμαι μόνο για τον εαυτό μου και δεν θα είναι ανάγκη να διαφημίζω κανέναν.

Bikeit: Ποια ήταν η πορεία σου αυτή τη χρονιά που τελείωσε;

Κ.Τ: Φέτος ξεκίνησα με στόχο να πάρω το πρωτάθλημα στην ΜΧ3. Έχασα δύο σκέλη γιατί προτίμησα να τρέξω στην ΜΧ1. Αν έτρεχα κανονικά στην κατηγορία μου που ο αγώνας πραγματοποιείται Σάββατο, λόγω κανονισμών δεν θα μπορούσα να τρέξω την Κυριακή στην ΜΧ1 που με ενδιέφερε περισσότερο. Έτσι, και αφού δεν είχα βαθμολογικό λόγο να συνεχίσω, προτίμησα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στην MX1.

Bikeit: Πως πάρθηκε αυτή ή απόφαση ενώ ουσιαστικά δεν είχε τελειώσει η αγωνιστική χρονιά;

Κ.Τ: Στον προηγούμενο αγώνα δεν είχα πάρει τον τίτλο, απλά είχα μια διαφορά, κι επειδή μόνο από το χέρι μου περνούσε αν θα το χάσω γι’ αυτό επέλεξα να τρέξω άλλους τρεις αγώνες στην ΜΧ1. Αυτούς τους αγώνες τους έχω ευχαριστηθεί περισσότερο απ’ ό,τι έχω ευχαριστηθεί τον τίτλο μου στην ΜΧ3.

Bikeit: Ποια είναι τα αποτελέσματα σου στην ΜΧ1;

Κ.Τ: Στα Τρίκαλα τερμάτισα και τις δύο φορές τέταρτος, μάλιστα τη δεύτερη φορά έχασα την 3η θέση στον τερματισμό. Έχω πάρει μια 5η και μια 4η στη Σπερχειάδα, και σήμερα πήρα μια 3η μια 4η. Αν δεν ήμουν λίγο άτυχος στο πρώτο σκέλος θα είχα πάρει πάλι 3η.

Bikeit: Τα αποτελέσματά σου είναι πολύ καλά. Σύμφωνα με τους τερματισμούς σου αλλά και με τις διαφορές που έχεις από τους άλλους αναβάτες, πιστεύεις ότι θα μπορούσες να πρωταγωνιστήσεις;

Κ.Τ: Ναι, μπορώ να πρωταγωνιστήσω. Ίσως όχι με τον Κουζή και τον Γαλατιανό, αλλά με τους άλλους οδηγούς πιστεύω ότι μπορώ να διεκδικήσω μια θέση στο βάθρο.

Bikeit: Πες μας για τους ανταγωνιστές που είχες φέτος στην ΜΧ3.

Κ.Τ: Με τους Αυγέρη και Δημολιάνη είχαμε κάποιες όμορφες μάχες στην αρχή, αλλά δεν μπόρεσαν να με κερδίσουν. Ο Δημολιάνης σταμάτησε κάποια στιγμή στη μέση του πρωταθλήματος και ο Αυγέρης ενώ συνέχισε, δυστυχώς για εκείνον δεν κατάφερε να κάνει κάτι.

Bikeit: Έχεις τρέξει και αγώνες enduro όμως.

Κ.Τ: Φέτος ξεκίνησα κάποιους αγώνες enduro. Στην Κοζάνη, ενώ πήγαινα καλά και ήμουν 3ος είχα μια άσχημη πτώση και χτύπησα αρκετά σοβαρά στο γόνατο και στην πλάτη. Έτσι δεν μπόρεσα να τερματίσω καλά, και τελικά ήμουν 6ος. Στα Γρεβενά, ενώ κι εκεί πήγαινα πολύ καλά – έχασα τρεις ειδικές διαδρομές στο δευτερόλεπτο, δύο από τον Σιαφαρίκα και μια από τον Παυλίδη - είχα κι εκεί μια πτώση. Του χρόνου θα κάνω σίγουρα καλύτερη προσπάθεια, καθώς λόγω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro που θα διεξαχθεί στην Καλαμπάκα, μου δίνεται ένα κίνητρο. Έτσι κι αλλιώς όμως σκόπευα να ασχοληθώ με το enduro, άσχετα από το αν θα έχω βοήθεια ή όχι. Θα τρέξω ένα-δυο αγώνες για να μπορέσω να μπω στο ρυθμό και να κάνω μια καλή εμφάνιση στο παγκόσμιο που θα γίνει στα μέρη μας.

Bikeit: Αν δεν βρεις βοήθεια στο motocross θα σκεφτόσουν να συνεχίσεις στο enduro, όπως έκανε ο Βαγγελάκος και, όπως ακούγεται, ο Κουζής;

Κ.Τ: Ναι, έχω μιλήσει μαζί τους, και αν δεν γίνει κάτι στο motocross θα δοκιμάσω μια χρονιά enduro.

Bikeit: Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ότι κι αν επιλέξεις για το 2011.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube