Κατηγορία Dragster
Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010 18:22

Συνέντευξη - Σπύρος Κοσμάς

 

Πρωταθλητής ΜΧ2

 

 

 

Μετά από μια δύσκολη χρονιά, ο Σπύρος Κοσμάς κατάφερε να διεκδικήσει τον περσινό τίτλο και τον άσο στο nuber plate τοu. Βρεθήκαμε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και μιλήσαμε μαζί του για να δούμε πόσο σημαντικό είναι να κατακτάς το δεύτερό σου πρωτάθλημα στη σειρά.

Bikeit: Δεύτερος τίτλος στη σειρά, κάνε μας ένα σχόλιο γι’ αυτό.

Σπύρος Κοσμάς: Ήταν ένα αρκετά δύσκολο πρωτάθλημα φέτος και η αντίπαλη ομάδα αρκετά δυνατή όσο κι εμείς (πρόκειται για την «Παπανικολάκης team» με οδηγό τον Ανάργυρο Τσαρνά). Ήμασταν όμως λίγο καλύτεροι και καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο την τελευταία στιγμή.

Bikeit: Τι διαφορά έχει για εσένα ο φετινός τίτλος από τον περσυνό; Ήταν πιο εύκολος ή πιο δύσκολος, και τι αντιμετώπισες όλη τη χρονιά;

Σ.Κ.: Είχα αρκετές δυσκολίες φέτος με τη μοτοσυκλέτα μου και αρκετά προβλήματα στο τεχνικό κομμάτι της ομάδας. Από άποψη ανταγωνισμού ήταν πιο δύσκολος ο φετινός τίτλος, όμως είχα όμως λιγότερο άγχος σε σχέση με πέρυσι.

Bikeit: Ο ανταγωνισμός σε σχέση με την περσινή χρονιά πώς ήταν;

Σ.Κ.: Ο ανταγωνισμός ήταν αρκετά περισσότερος, γιατί όλοι οι οδηγοί ήταν πιο ανεβασμένοι και ούτως ή άλλως η ΜΧ2 έχει καλούς οδηγούς.

Bikeit: Τι άλλαξε για σένα με την κατάκτηση αυτού του τίτλου; Πόσο πιο σημαντικός είναι, αν είναι, σε σχέση με τον πρώτο;

Σ.Κ.: Η ζωή μου άλλαξε πάρα πολύ με την κατάκτηση αυτού του τίτλου διότι θα πάω στην ΚΤΜ, η οποία είναι μια πολύ καλή ομάδα και χαίρομαι πολύ που θα είμαι εκεί του χρόνου.

Bikeit: Θα παραμείνεις στην ίδια κατηγορία και του χρόνου;

Σ.Κ.: Του χρόνου πάλι στόχος μας είναι το πρωτάθλημα στην ΜΧ2 και θα ξεκινήσουμε πολύ δυνατά, πολύ καλύτερα απ’ ότι φέτος.

Bikeit: Τι περισσότερο ζητούσες από μια ομάδα και τελικά το βρήκες στην ΚΤΜ;

Σ.Κ.: Η ΚΤΜ έχει μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα και ένα πολύ καλό team, και ήδη τους έχω νιώσει σαν οικογένειά μου. Είμαι σίγουρος ότι θα με στηρίξουν τόσο μηχανικά όσο και ηθικά.

Bikeit: Θεωρείς ότι θα παραμείνεις για αρκετά χρόνια στην ΜΧ2 ή κάποια στιγμή θα μεταπηδήσεις στην ΜΧ1;

Σ.Κ.: Για όσο καιρό θα έχω αυτό τον σωματότυπο θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στην ΜΧ2. Αν σε δύο χρόνια αλλάξουν τα πράγματα ίσως ανέβω στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Bikeit: Πιστεύεις ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στους χρόνους των αναβατών της ΜΧ1 ή όχι; Θα μπορούσες να μπεις δυναμικά στην κατηγορία αυτή;

Σ.Κ.: Θα μπορούσα σίγουρα να μπω δυναμικά στην κατηγορία. Ο Παναγιώτης Κουζής και ο Στέλιος Γαλατιανός είναι πάρα πολύ δυνατοί οδηγοί και με μεγάλη εμπειρία. Τίποτα δεν είναι απίθανο για το μέλλον.

Bikeit: Ποια θα έλεγες ότι ήταν φέτος η σημαντικότερη στιγμή σου;
Σ.Κ.: Για μένα σημαντικοί είναι πάντα ο πρώτος και ο τελευταίος αγώνας. Στον πρώτο αγώνα ξεκίνησα πολύ καλά με δύο πρώτες θέσεις, ενώ στον τελευταίο πήραμε το πρωτάθλημα.

Bikeit: Ατυχίες και δυσάρεστες στιγμές υπήρξαν;

Σ.Κ.: Ατυχίες δεν είχα πολλές, και ευτυχώς η οικογένεια μου με στηρίζει πάρα πολύ.

Bikeit: Στον τελευταίο αγώνα δεν πίεσες πάρα πολύ; Γιατί;

Σ.Κ.: Πίεσα όσο έπρεπε. Ήταν θέμα τακτικής, και δεν χρειαζόταν περισσότερο. Ήθελα καλούς τερματισμούς για να πάρω τον τίτλο, αυτός ήταν ο στόχος μου και τον πέτυχα.

Φωτογραφίες


ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT