.
Κατηγορία Piaggio
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 11:56

Test - Piaggio Beverly 300 2011

 

Η συνταγή της επιτυχίας

 

 


Η Piaggio έχει δημιουργήσει ένα ειδικό κοινό που επιλέγει το Beverly όλα αυτά τα χρόνια. Η άνετη και ποιοτική μετακίνηση που προσδίδει το scooter με τους μεγάλους τροχούς, έχει γίνει συνώνημη της επιτυχίας. Και μετά από εννέα χρόνια γεμάτη επιτυχίες, ήρθε ο καιρός να ανανεωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες των καιρών.
Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Μέσα σε εννέα χρόνια που παράγεται, το Piaggio Beverly έχει πουλήσει πάνω από 270.000 μονάδες και αυτόματα έγινε ένα από τα εμπορικά μοντέλα του Piaggio Gruppo. Ήταν και παραμένει ένας από τους κύριους εκπροσώπους της κατηγορίας των σκούτερ με μεγάλους τροχούς, που έδωσαν στην εν λόγω κατηγορία μια μεγάλη ώθηση ώστε να καθιερωθεί πέρα από την Ευρώπη, και στη χώρα μας.

Αλλαγές και βελτιώσεις


Έχοντας μια τόσο πετυχημένη συνταγή οι ιταλοί μηχανικοί δεν χρειάστηκαν παρά να εμβαθύνουν σε κάποιες τεχνολογικές λεπτομέρειες και φυσικά να φρεσκάρουν την εμφάνιση του best seller scooter. Βέβαια οι νέες μοντέρνες γραμμές κινήθηκαν στο ίδιο μοτίβο του προηγούμενου μοντέλου, ώστε να δηλώνεται άμεσα και οπτικά η συγγένεια τους. Οι λείες επιφάνειες των πλαστικών απέκτησαν «νεύρα» προσδίδοντας μια πιο μυώδη και μοντέρνα εμφάνιση. Σε αυτό είναι εναρμονισμένη και η λεπτή ουρά με τα led, όπως επίσης και ο οβάλ προβολέας με το διπλό κάτροπτο που μετακόμισε στο τιμόνι, αφήνοντας στη ποδιά τα φλας με τα ενσωματωμένα μοδάτα φώτα ημέρας με led. Το χρώμιο δίνει ένα επιπρόσθετο κύρος με τη συχνή παρουσία του πάνω στο scooter, ενώ υπάρχουν και αρκετές λεπτομέρειες βαμμένες στο χρώμα του αλουμινίου.
Η σέλα άλλαξε σε σχήμα και υφή, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη άνεση ενώ στις μεγάλες σχετικά διαστάσεις του Beverly θα βολευτούν ακόμα και οι ψηλόσωμοι αναβάτες. Το ιταλικό εργοστάσιο προχώρησε σε –σημαντικές- αλλαγές και όχι σε απλές πινελιές. Το χαλύβδινο πλαίσιο είναι νέο κατασκευασμένο από στργγυλούς σωλήνες αλλά στις αναρτήσεις συναντάμε ένα κλασσικό συμβατικό μπροστινό σύστημα διαμέτρου 35mm και δύο αμορτισέρ πίσω, τα οποία διαθέτουν αυξημένες διαδρομές και προφόρτιση των ελατηρίων σε τέσσερις θέσεις. Οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν τον τομέα των φρένων μιας και ο δίσκος μπροστά μεγάλωσε στ 300mm ενώ τοποθετήθηκε νέα δαγκάνα δύο εμβόλων και νέα τρόμπα. Αντίστοιχα και λόγω της μικρότερης διαμέτρου του πίσω τροχού από τις 16 στις 14 ίντσες, μίκρυνε αντίστοιχα και ο δίσκος στα 240mm. Αυτό έγινε ώστε να μεγαλώσει ο αποθηκευτικός χώρος κατά 50% ο οποίος φιλοξενεί πλέον δύο κράνη τύπου jet. Πέρα από τον χώρο κάτω από τη σέλα στο πίσω μέρος της ποδιάς βρίσκεται ένα χρηστικό ντουλαπάκι, ενώ παράλληλα υπάρχει και το χρησιμότατο –ανασυρόμενο πλέον- κλασσικό άγκιστρο. Η πρακτική σχάρα ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ μια μεγάλη σειρά αξεσουάρ μπορούν να δώσουν λύσεις στις ανάγκες της καθημερινής μετακίνησης, όπως η μικρή καλαίσθητη ζελατίνα ή το βαλιτσάκι στο ίδιο χρώμα με το scooter.

Κινητήρας
Αυτό που ουσιαστικά είναι εντελώς νέο στο Beverly και κάνει τη διαφορά στην απόδοση είναι ο κινητήρας. Είναι 4-χρονος μονοκύλινδρος με χωρητικότητα 300 κυβικά εκατοστά με 4 βαλβίδες, ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου, και παρέχει μέγιστη ισχύ 22,2 ίππων στις 7.250 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 23 Nm στις 5.750 σ.α.λ.

Οδήγηση


Οπτικά το νέο Beverly 300 είναι πολύ εντυπωσιακό. Διατηρώντας το ιταλικό design στον υπερθετικό βαθμό, έρχεται να προσθέσει κύρος σε κάθε μετακίνηση.
Όντας βελτιωμένο από την πλευρά του κινητήρα, διαθέτει μία πολύ ομαλή λειτουργία μέσα στην κίνηση της πόλης, λόγω του ψεκασμού που διαθέτει. Η δύναμη του κινητήρα έρχεται ομαλά και ομοιόμορφα με ένα δυνατό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές ώστε να μπορείς να κινείσαι με άνεση μέσα στην πόλη. Ωστόσο, διαθέτει περίσσια δύναμη η οποία βοηθάει στην κάλυψη μεγαλύτερων αποστάσεων. Ο κινητήρας του είναι ιδανικός για αποστάσεις των 50 – 100 χιλιομέτρων με ταχύτητες κοντά στα 100χ.α.ω. ενώ διαθέτει αποθέματα δύναμης για προσπεράσεις με ασφάλεια.
Η πιο σφιχτή λειτουργία του πλαισίου και των αναρτήσεων δίνει στον αναβάτη πληροφόρηση για την πρόσφυση ενώ εμπνέουν ασφάλεια στον αναβάτη. Σε συνδυασμό με τα ανανεωμένα φρένα και ειδικά την απόδοση του μπροστινού, το νέο Beverly δείχνει ανανεωμένο σε ουσιαστικούς τομείς.

Συμπέρασμα


Η μοντέρνα εμφάνιση και οι τροχοί με τα 20 μπράτσα είναι τα πρώτα πράγματα που παρατηρείς πρώτα στο ανανεωμένο Beverly. Είναι σαφώς πιο όμορφο από ποτέ αλλά ουσιαστικά είναι και πιο δυνατό, βολικό, και ασφαλές. Η επιβεβλημένη αλλαγή στο best seller της Piaggio τελικά δεν πρόσφερε μόνο οπτική διαφορά αλλά και μια καλύτερη λειτουργία. Η όμορφη εμφάνιση και ο νέος κινητήρας χωρητικότητας 300cc αποτελούν τα καλύτερα εφόδια για άλλη μία δεκαετία εμπορικής επιτυχίας.

Φωτογραφίες οδήγησης


Φωτογραφίες λεπτομερειών


Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Piaggio
Μοντέλο Beverly 300
Αντιπρόσωπος Piaggio Hellas
ΕΓΓΥΗΣΗ 2 έτη
Κινητήρας
Τύπος Τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, 1 εκκεντροφόρος επικεφαλής, 4 βαλβίδες
Κυβισμός (κ.εκ) 278
Διάμετρος x Διαδρομή (χιλ x χιλ) 75Χ63
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής 1 σε 1
Λίπανση Υγρό κάρτερ, αντλία λαδιού
Εκκίνηση Μίζα
Συμπλέκτης Αυτόματος, ξηρός, φυγοκεντρικός
Κιβώτιο ταχυτήτων Αυτόματο
Μετάδοση Ιμάντας
ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος Ατσάλινο, σωληνωτό
Γωνία κάστερ (°) Δ.Α.
Ίχνος (χιλ)
Μεταξόνιο (χιλ) 1535
Ύψος σέλας (χιλ) 790
Βάρος (kgκ) 165
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα (lt) 12,5
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Μπροστά Συμβατικό μπροστινό σύστημα διαμέτρου 35mm, διαδρομή 30mm
Πίσω Δύο αμορτισέρ, διαδρομή 81mm, προφόρτιση ελατηρίων
ΕΛΑΣΤΙΚΑ / ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μπροστά 110/70 - 16
Πίσω 140/70 -14
ΦΡΕΝΑ
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου300mm με δαγκάνα 2 εμβόλων
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 240mm με δαγκάνα ενός εμβόλου
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Αναλογικό ταχύμετρο, ένδειξη θερμοκρασίας και καυσίμου, ψηφιακές ενδείξεις, για ολικό χιλιομετρητή, θερμοκρασία, ρολόι, ενδεικτικές λυχνίες για φλας, θερμοκρασία, μεγάλη σκάλα φώτων, έλεγχο ψεκασμού, ρεζέρβα
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι/σαλ) 22,2 / 7.250
Ροπή εργοστασίου (kgm/σαλ) 2,34 / 5.750

  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Μαϊος 2014 16:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παρουσίαση - Piaggio MP3 Yourban Test - Piaggio MP3 HYS 300 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon