.
Κατηγορία Kymco
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 13:29

Παρουσίαση - Kymco K-PIPE 125 2012

 


Για τα πρώτα μοτοσυκλετιστικά βήματα!

 

 


Με στόχο το στυλ, την οικονομία και την ευκολία οδήγησης, το νέο ΚYMCO K-PIPE έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με σύγχρονο και σπορ πνεύμα, ειδικά για νέους μοτοσυκλετιστές με ανοικτό μυαλό, έντονο αίσθημα ανεξαρτησίας και φρέσκιες αντιλήψεις για τη ζωή. Το K-Pipe έχει σκοπό να εντυπωσιάσει με την φιλικότητά του, με το πόσο προσιτό είναι και με το δυναμικό και πρωτοποριακό του στυλ.

Εμφάνιση και άνεση


Εμφανισιακά, έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώσει μια “τεκτονική” ομορφιά με το μοναδικό του πλαίσιο τεχνολογίας «Spinal Column Chassis». Το εργονομικό κόψιμο του ρεζερβουάρ βενζίνης βρίσκεται εν σειρά με το πλαίσιο, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη σπορτίβ εικόνα. Το πίσω φως τεχνολογίας LED, o διπλός κάθετος προβολέας και το τριγωνικής μορφής ψαλίδι ενισχύουν τη μοναδικότητά του και δημιουργούν μια ξεχωριστή προσωπικότητα με έντονο χαρακτήρα και σπορ καταβολές. Και εκεί ακριβώς είναι που στοχεύει το K-PIPE και που πιστεύει ότι θα συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας: Στη χαρά της διαφοροποίησης, καθόσον θα αποτελέσει μια εξαιρετική βάση μετατροπών στο βωμό του customizing!

H χαρακτηριστική ευκολία οδήγησης του K-Pipe είναι αυτή που θα το κάνει πρώτη επιλογή ανάμεσα στους αρχάριους μοτοσυκλετιστές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα δυναμικά του χαρακτηριστικά και η μοναδική εμφάνιση δεν θα συγκινήσουν και τους πλέον μυημένους.

Κινητήρας

Πρόκειται για το πλέον οικονομικό σύνολο που έχει εξελίξει η Kymco τα τελευταία σαράντα (40) χρόνια! Με μια απίστευτη κατανάλωση ενός λίτρου για κάθε 40,25 χιλιόμετρα, πρόκειται για το πλέον οικονομικό όχημα με δύο τροχούς στην καθημερινή μετακίνηση. Είναι τετράχρονος, αερόψυκτος, μονοκύλινδρος, με εσωτερικές διαστάσεις 54x54mm και χωρητικότητας 123,4 κυβικών εκατοστών. Αποδίδει 6 ίππους στις 7.500σ.α.λ. κι έτσι θα αποτελέσει μία ιδανική βάση για τους νέους αναβάτες. Η απλότητα στην κατασκευή του κινητήρα θα δώσει μειωμένα διαστήματα συντήρησης και θα αποτελέσει μία οικονομική λύση για καθημερινή μετακίνηση. Διαθέτει μίζα και μανιβέλα για εκκίνηση, και ημιαυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων

Πλαίσιο

Το τεχνολογικά εξελιγμένο πλαίσιο “Spinal Column” είναι κατασκευασμένο από χυτό κράμα αλουμινίου και είναι ικανό να ανταποκριθεί απροβλημάτιστα στη σπορ φύση του K-Pipe.
Το συνολικό του βάρος είναι μόλις 11.8 kg, κάτι που σημαίνει πως είναι ελαφρύτερο κατά 30% από κάθε προηγούμενο μοντέλο της Kymco, προσφέροντας παράλληλα και κατά 10% αυξημένη ακαμψία σε σχέση με το παρελθόν. Πέραν των παραπάνω χαρακτηριστικών, η μελετημένη γεωμετρία του υπογράφει άμεση υπακοή σε κάθε εντολή του αναβάτη!
Σε συνεργασία με το «κοντό» μεταξόνιο και το χαμηλό ύψος σέλλας, προσφέρει ευκολία χειρισμών και μοναδική ευελιξία, κάνοντας την οδήγηση πανεύκολη και απόλυτα ελεγχόμενη
Το K-Pipe είναι η τέλεια επιλογή για τα πρώτα μας μοτοσυκλετιστικά βήματα!     

Αναρτήσεις

Με στόχο να καλύψει την απαίτηση για μια πραγματικά πρωτοποριακή ευελιξία, η Kymco κατασκεύασε ένα σύστημα μονού αμορτισέρ με διαδρομή 28 χλστ. και ένα νέο τηλεσκοπικό πιρούνι με διαδρομή 110 χλστ. βασισμένη στη γκάμα των αγωνιστικών της αξεσουάρ. Ο όλος σχεδιασμός έγινε σε συνάρτηση με το νέο πλαίσιο και το τελικό αποτέλεσμα έχει να κάνει με έναν εξαιρετικό συνδυασμό ευελιξίας στην πόλη και σταθερότητας στις υψηλές ταχύτητες.

Περιφερειακά

Ηλεκτρικό σύστημα
Ο τελείως νέος κάθετος διπλός προβολέας αντιπροσωπεύει τη σπορ φύση του K-PIPE, δίνοντάς του μια συναρπαστική hi-tech εμφάνιση. Δεν είναι απλά τόσο πρακτικός όσο ένας παραδοσικαός προβολέας με τη μεσαία και ψηλή σκάλα, αλλά παράλληλα είναι τόσο διαφορετικός που συμβάλλει στην αναβάθμιση της προσωπικής μας ταυτότητας

Το πίσω φωτιστικό σώμα του K-Pipe είναι ομοίως νέου πρωτοποριακού σχεδιασμού και χαρακτηρίζεται από δεκατέσσερα (14) LED υψηλής τάσης, τοποθετημένα με τον τρόπο που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία. Όντας ιδιαίτερα φωτεινό, high-tech και μοναδικό, αποτελεί ειδοποιό χαρακτηριστικό διαφοροποίησης και μοναδικότητας στην κατηγορία
Η Κymco εμπνεύστηκε από τη φωνή των πελατών της στην εξέλιξη του K-Pipe και αποφάσισε να τους προσφέρει αυτό που απαιτούσαν. Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδίασε ένα τελείως νέο πάνελ οργάνων με ενσωματωμένο επεξεργαστή προκειμένου όλες οι ενδείξεις να είναι ακριβείς και απόλυτα ορατές. Αυτές, περιλαμβάνουν:

  • Βενζινόμετρο
  • Ρολόϊ
  • Οδόμετρο
  • Στροφόμετρο
  • Ταχύμετρο (με ένδειξη σε χιλιόμετρα ή/και μίλα)
  • Δείκτες (για φλας, νεκρά, μεγάλη σκάλα φώτων)

Χρωματισμοί

Πέραν των παραδοσιακών χρωμάτων (κίτρινο, κόκκινο, πράσινο), η Kymco πρόσθεσε και ένα που προέρχεται από τον κόσμο των super bike (leather brown). Όλα είναι χρώματα που χαρακτηρίζονται δημοφιλή, με το leather brown να είναι αυτό που κάνει αίσθηση, ειδικά σε όλους τους έχοντες σπορ ανησυχίες.

Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, ωστόσο είναι το πρώτο από τα νέα μοντέλα της Kymco που θα φτάσει στη χώρα μας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Kymco
Μοντέλο K-Pipe 125
Αντιπρόσωπος Mototrend A.E.
Τιμή Αναμένεται
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας
Τύπος 4Τ, 2V, Μονοκύλινδρος, αερόψυκτος
Κυβικά 123.6cc
Διάμετρος x διαδρομή 54x54mm
Σχέση συμπίεσης 9:01
Ιπποδύναμη 8,2 / 7.500
Ροπή 8.5Nm/ 5.500rpm
Τροφοδοσία Καρμπιρατέρ
Εκκίνηση Μίζα - μανιβέλα
Συμπλέκτης Ημιαυτόματο
Ταχύτητες 4
Μετάδοση Γρανάζια / αλυσίδα
Πλαίσιο
Τύπος Αλουμινένιο σωληνωτό
Μεταξόνιο 1290mm
Πλάτος 750mm
Μήκος 1940mm
Ύψος 1050 mm
Ύψος σέλας 750mm
Βάρος 102kg
Ρεζερβουάρ 4,5lt
Ελαστικά
Μπροστά 2.75-17
Πίσω 3.50-17
Αναρτήσεις
Μπροστά Τηλεσκοπικό πιρούνι
Πίσω Μονό αμορτισέρ
Φρένα
Μπροστά Δίσκος 276mm
Πίσω Ταμπούρο 140mm

 

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Μαϊος 2014 16:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test – Kymco Downtown 300i ABS - 2011 Παρουσίαση - KYMCO Xciting 400i 2012 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon