.
Κατηγορία Kymco
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012 12:15

Test – Kymco Visa R 110

 


“Για όλα τα άλλα υπάρχει το Visa”

 




Του Τάκη Μανιάτη

Συνεργάστηκε η Τζο Λαδά

Τι χρειάζεσαι για μία άνετη καθημερινή μετακίνηση; Στιβαρότητα, ασφάλεια, καλά φρένα, δυνατό κινητήρα, και προσιτή τιμή. Με τα 1.245euro που κοστίζει, το νέο Kymco Visa R 110 μπορεί να αποτελέσει την προσωπική σου πιστωτική κάρτα που θα ανοίξει όποια “πόρτα” χρειαστείς, καθημερινά. Και όλα αυτά χωρίς τόκους!

Σύγχρονη αισθητική


Φαίνεται πως τα 110 κυβικά αποτελούν πλέον την προσιτή οικονομικά κατηγορία των παπιών. Τα παπιά χωρίστηκαν σε κατηγορίες τα τελευταία χρόνια, με τα 50άρια που κάποτε μεσουρανούσαν να βρίσκονται παρατημένα, ενώ να εμφανίζονται “γρήγορες” επιλογές από σχεδόν κάθε εταιρία. Με την τιμή τους όμως να παίρνει την ανιούσα και να φτάνει ή να ξεπερνά τα επίπεδα των μεγαλύτερων σε κυβισμό και διαστάσεις scooter, ήταν ώρα να επιστρέψουν τα παπιά στην λογική. Και το Visa R, προσφέρει περισσότερη λογική, αλλά ακόμη περισσότερη ευαισθησία, μιας και αγγίζει ευαίσθητα θέματα με την ποιοτική του υπόσταση. Όντας προκλητικά προσιτό στα 1.245euro, σε κάνει να το κοιτάς απ’ όλες τις πλευρές ψάχνοντας ψεγάδι.

Είναι πολύ όμορφο για το στυλ του, και ο κόκκινος χρωματισμός που έχει επιλεχθεί τονίζει την ποιότητα των πλαστικών περιφερειακών. Παράγεται επίσης και σε μπλε, αλλά μας άρεσε πολύ το χρώμα της δοκιμής. Το Visa R ακολουθεί την σύγχρονη αισθητική και οι γραμμές του είναι sport, με τα αεροδυναμικά πλαστικά να εμφανίζονται λες και έχουν κάνει “περικοπές”. Η προστατευτική ποδιά είναι πολύ στενή και πρέπει να διαθέτεις πόδια μοντέλου (κοντά όμως!) για να κρυφτούν πίσω από το μικρός πλάτος της, και να προστατευτούν από το κρύο ή το νερό της βροχής.
Η σέλα του είναι φαρδιά και άνετη, μακριά σε μήκος ώστε να μεταφέρει άνετα δύο επιβαίνοντες, ενώ το παπί της Kymco είναι χαμηλό και μπορείς να πατάς άνετα στο έδαφος. Το τιμόνι βρίσκεται σε λογικό ύψος δημιουργώντας ιδανική θέση οδήγησης, και το μεγάλο του κόψιμο συμβάλει στην καθημερινή μετακίνηση.

Ποιότητα σε προσιτή τιμή

Η ποιότητα επάνω στο Kymco Visa R ξεχειλίζει και προσπαθείς να καταλάβεις από πού κόπηκαν τα χρήματα και κρατήθηκε τόσο χαμηλά η τιμή του. Το Visa R είναι προσεγμένο παπί. Διαθέτει σχάρα για δέσιμο ή μελλοντική τοποθέτηση βαλίτσας, λειτουργικά όργανα με ένδειξη επιλογής ταχύτητας, κάτι που θα φανεί πολύ χρήσιμο στην καθημερινή οδήγηση. Επίσης, ο βομβητής στα φλας θα εκτιμηθεί δεόντως μιας και ακούγεται δυνατά και υπενθυμίζει ότι έχουμε ξεχάσει να κλείσουμε τον διακόπτη του. Προσοχή ωστόσο θα χρειαστεί στο πλαϊνό σταντ, το οποίο διαθέτει σκληρό ελατήριο και αν δεν ανοίξει τελείως ώστε να στηριχθεί αμέσως στο έδαφος, μπορεί να κλείσει απροειδοποίητα.

Συμβατικές λύσεις χρησιμοποιεί στις αναρτήσεις, με το μπροστινό του σύστημα να προσφέρει στιβαρότητα και αίσθηση για το που βρίσκεται ο τροχός. Η ακρίβεια στην οδήγηση σε κάνει να εμπιστεύεσαι το σύνολο. Παράλληλα, το μπροστινό σύστημα δεν τερματίζει σε απότομα φρεναρίσματα, ενώ παραμένει άνετο στις λακκούβες. Το ίδιο άνετα είναι και τα αμορτισέρ, τα οποία όμως με αρκετό βάρος θα λειτουργήσουν λίγο παραπάνω διατηρώντας βέβαια την άνεση σε υψηλά επίπεδα.
Πολύ ισχυρά τα φρένα, που αφορούν δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω. Τόσο το μπροστινό το οποίο δεν χρειάζεται πολύ δύναμη για να φρενάρει το Visa R όσο και το πίσω, συνδυάζονται ιδανικά προσφέροντας ένα σύνολο που δίνει ασφάλεια στον αναβάτη και σωστή πέδηση.
Ωστόσο, ψάχνοντας για αδυναμίες, το μόνο που “καταφέραμε” να μας ενοχλήσει είναι το πολύ καλά κρυμμένο στο αριστερό μέρος της ποδιάς, ρουμπινέτο της βενζίνης. Αν χρειαστεί να το γυρίσεις, θα πρέπει να το ψάξεις καλά.

Ήρεμη λειτουργία

Αν και τροφοδοτούμενος από καρμπυρατέρ 17mm, ο κινητήρας του Kymco Visa R παίρνει αμέσως μπροστά, και το λεβιεδάκι που ενεργοποιεί το choke, τον “αέρα”, δεν χρειάστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής και παρά τα κρύα. Το Kymco έπαιρνε άνετα μπροστά, και μπορούσε να ξεκινήσει δίχως μπερδέματα στην τροφοδοσία –σε άλλα παπιά η χρήση choke είναι απαραίτητη ακόμη και στα πρώτα χιλιόμετρα.
Ο κινητήρας είναι αυτός που χρησιμοποιούσε το Active και είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστος. Έχει προσαρμοστεί όμως στις νέες απαιτήσεις και αποδίδει πολύ γραμμικά. Το θετικό κιβώτιο ταχυτήτων με τις τέσσερις σχέσεις βοηθάει στην κίνηση μέσα στην πόλη. Η ήρεμη απόδοση σε αφήνει να κινείσαι άνετα με όποια σχέση έχεις επιλέξει, ενώ ακόμη και αν έχεις 2η ή 3η σχέση ανάμεσα σε αυτοκίνητα, το Visa R δεν θα αντισταθεί. Η γραμμικότητα στην απόδοση βοηθάει την μετακίνηση ενώ η μετάδοση από τον αυτόματο συμπλέκτη θα συμβάλλει και αυτή στην ομαλή απόδοση της δύναμης.

Με την απόδοση να έχει προσαρμοστεί για ομαλή μετακίνηση σε πόλη, η τελική του δύσκολα θα ξεπεράσει τα 100 χ.α.ω. ακόμη και στις πιο μεγάλες κατηφόρες. Η κοντή σχέση μετάδοσης είναι αυτή που ευθύνεται γι’ αυτό, και δείχνει ξεκάθαρα πως είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες της πόλης. Ανάμεσα από αυτοκίνητα κινείται με χαρακτηριστική άνεση, αλλά παραμένει σταθερό ακόμη και σε ταχύτητες κοντά στην τελική του. Δείχνει έτσι πως το συγκεκριμένο σύνολο πλαισίου και αναρτήσεων, θα μπορούσε άνετα να “σηκώσει” περισσότερα χιλιόμετρα και δύναμη. Παραμένει ακλόνητο στην τελική του ανεξάρτητα με το οδόστρωμα, στρίβει με ακρίβεια και εμπιστοσύνη, δίχως να παρουσιάζει ελαστικότητες. Επιτρέπει στον αναβάτη να οδηγήσει γρήγορα, όσο του επιτρέπει ο κυβισμός, αλλά και τα ελαστικά του. Αυτά, είναι μέτριας ποιότητας και σε βρεγμένο οδόστρωμα θα γλιστρήσουν, μιας και είναι κατασκευασμένα από νάιλον.

Προσιτή πολυτέλεια!

Στην τιμή του, αναμφίβολα το Kymco Visa R είναι πρόκληση. Στα 1.245euro προσφέρει περισσότερα απ’ ότι πληρώνεις και θα γίνει ένας σύμμαχος στην καθημερινότητα. Είναι πολύ οικονομικό και με το 3,5 λίτρων ρεζερβουάρ θα καλύψει πάνω από 100 χιλιόμετρα, γεγονός που θα εκτιμηθεί την συγκεκριμένη περίοδο.

Το ποσό κτήσης είναι τέτοιο που σε κάνει να αναρωτιέσαι για την ποιότητα, η οποία όμως αναβλύζει απ’ όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις. Όντας ένα  όμορφο σύνολο και αποδεδειγμένα αξιόπιστο, το Kymco Visa R 110 σίγουρα θα αποτελέσει μία από τις επιλογές κάθε υποψήφιου αγοραστή. Είμαστε σίγουροι ότι θα βάλει στον πειρασμό ακόμη και εκείνον που δεν είχε στο μυαλό του την αγορά ενός δικύκλου!

Φωτογραφίες οδήγησης


Φωτογραφίες τεχνικής ανάλυσης


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Test – Kymco Downtown 300i ABS - 2011 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon