.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 12:27

Ο βανδαλισμός καμερών της τροχαίας παίρνει επιδημικές διαστάσεις

Συνεχή είναι τα κρούσματα καταστροφής καμερών σε διάφορες χώρες, από την Ευρώπη ως τη Νότια Αμερική.

Η Γαλλία αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια της καταστροφής καμερών ταχύτητας, με τους υπευθύνους να ισχυρίζονται πως είναι έργο των Κίτρινων Γιλέκων, καθώς, παρότι το κίνημα διαδηλώσεων έχει φθίνει τον τελευταίο καιρό, οι βανδαλισμοί καμερών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, συνήθως από άτομα που φορούν κίτρινα γιλέκα.

Μάλιστα στα τέλη Αυγούστου οι Γαλλικές αρχές ανέφεραν πως αυτή ιστορία έχει κοστίσει στο κράτος περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ, με τα 60 να αφορούν στην επισκευή ή αντικατάσταση του υλικού και τα υπόλοιπα 300 σε διαφυγόντα έσοδα από τη μη λειτουργία τους.

camera 3

Εκτός της Γαλλίας όμως, αυτού του είδους η δράση εμφανίζεται πλούσια σε Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία, ενώ η μόδα έχει περάσει και τον Ατλαντικό Ωκεανό με συμβάντα να καταγράφονται σε Αργεντινή και ΗΠΑ.

Οι μέθοδοι που προτιμούν οι δράστες είναι διάφοροι. Ο πιο απλός είναι η κάλυψή τους με κάτι, όπως λ.χ. η συσκευασία δώρου που έγινε viral στη Γαλλία, ενώ για πιο μόνιμα αποτελέσματα επιλέγεται το ψέκασμα των φακών με σπρέι μπογιάς, κάτι που αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλές στην Ιταλία και τη Γερμανία επίσης.

camera 1

Συχνό φαινόμενο είναι και το κάψιμό τους, μάλιστα με μεθοδολογία που μας παραπέμπει στην παράνομη ομάδα Captain Gatso που είχε αποκτήσει θρυλική υπόσταση πρωτοπορώντας την προηγούμενη δεκαετία στην Αγγλία, κρεμώντας από τις κάμερες παλιά λάστιχα γεμισμένα με βενζίνη και βάζοντάς τους φωτιά.

Στη Γαλλία αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα προσφιλής τα τελευταία χρόνια, ενώ η αντίδραση των αρχών να στήσουν τις κάμερες σε ψηλές κολώνες δεν έφερε αποτέλεσμα. Σε αρκετές περιπτώσεις οι κολώνες κόπηκαν και οι κάμερες κάηκαν στο έδαφος, ενώ στην Αργεντινή προτίμησαν πιο ριζοσπαστικές μεθόδους, καθώς έκαναν τις έκαναν σουρωτήρι με τουφέκι.

Πάνω απ' όλα όμως είναι το Μεξικό, όπου οι αρχές δηλώνουν πως μόνο μία στις πέντε κλήσεις που προκύπτει από κάμερες πληρώνονται στο τέλος. Οι υπόλοιπες απλά αγνοούνται. Το κατά πόσο αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ αργότερα, βέβαια, δεν το γνωρίζουμε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon