.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 10:11

Galliano Park – Ολική καταστροφή για την πίστα των Ιταλών πρωταθλητών

Μια πίστα που τιμάται τακτικώς από όλους σχεδόν τους Ιταλούς αγωνιζόμενους αναβάτες έχει βρεθεί κάτω από μέτρα νερού μετά τις πλημμύρες που χτύπησαν την Ιταλία.

Το Galliano Park φτιάχτηκε το 2013 ως μια πίστα προδιαγραφών FIM για μικρές μοτοσυκλέτες mini moto και έκτοτε έχει τιμηθεί δεόντως από την αφρόκρεμα των Ιταλών αναβατών των παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Η ακαδημία του Valentino Rossi – με Pecco Bagnaia, Marco Bezzecchi, Enea Bastianini, Luca Marini, Nicolo Bulega, Andrea Migno, Lorenzo Baldassari κ.ά. – κάνει τακτικά εκεί τις προπονήσεις της, ενώ πολλοί ακόμη Ιταλοί αγωνιζόμενοι σε MotoGP, WorldSBK και τα εθνικά πρωταθλήματα της γείτονος χώρας προπονούνται συχνά εκεί.

Ωστόσο οι πρόσφατες πλημμύρες που ταλάνισαν την Ιταλία και κόστισαν πολύ σε ανθρώπινες ζωές και ακόμη περισσότερο σε υλικές καταστροφές επικέντρωσαν τη μανία τους στην επαρχία της Emilia-Romagna, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται η συγκεκριμένη πίστα, στην ευρύτερη περιοχή του Forli, στην ευθεία μεταξύ San Marino και Bologna.

Το Galliano Park βρέθηκε ολοκληρωτικά βυθισμένο κάτω από το νερό, με τις αναφορές να αποκαλύπτουν πως σε κάποια σημεία η στάθμη φτάνει στα έξι μέτρα!

Ακόμη χειρότερα, εκτός της ολικής καταστροφής της πίστας, εντός του χώρου της βρίσκεται και το σπίτι της οικογένειας Fantini, ιδιοκτητών της πίστας, το οποίο επίσης έχει υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές.

Προς αποκατάσταση του Galliano Park και υποστήριξη των Fantini, με μπροστάρη τον Andrea Dovizioso οι αναβάτες που τιμούσαν την πίστα τόσα χρόνια έχουν ανοίξει έναν τραπεζικό λογαριασμό για συγκέντρωση δωρεών ώστε να βοηθήσουν την οικογένεια Fantini να ξαναφτιάξει το αγαπημένο τους προπονητήριο.

Πηγή: GPOne / Italy 24 Press News

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 10:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon