.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 12:53

Video – Νέα κάμερα καταγράφει οδηγούς που κάνουν χρήση κινητού

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου από τους οδηγούς, αποτελεί πλέον ένα μείζων πρόβλημα στους δρόμους και μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων. Αρχές και φορείς σε όλο τον κόσμο, έχουν θεσπίσει δέσμες ενεργειών για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αυξάνοντας τα πρόστιμα και τις διοικητικές ποινές, για όσους εντοπισθούν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο τους, όταν οδηγούν.

Ωστόσο, ο εντοπισμός των παραβατών παραμένει δύσκολος, ακόμα και όταν έχουν συσταθεί ομάδες με μοναδικό και αντικειμενικό σκοπό ακριβώς αυτό. Το επόμενο βήμα λοιπόν, είναι η χρήση της τεχνολογίας, και ήδη ένα σύστημα ανίχνευσης και εντοπισμού των εκπομπών από τα κινητά, δοκιμάζεται πιλοτικά στην Βρετανία.

Σειρά έχει τώρα η Αυστραλία, οι αρχές της οποίας ανακοίνωσαν ότι ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική – πιλοτική χρήση ενός συστήματος εντοπισμού χρήσης κινητού και σύντομα θα αρχίσει “επίσημα” η λειτουργία του. Το σύστημα αυτό, συνδυάζει κάμερα υψηλής ανάλυσης και λογισμικό AI, το οποίο αναλύει τα καταγραφόμενα δεδομένα και εντοπίζει με μεγάλη επιτυχία τους παραβάτες.

Τα πλεονεκτήματα του νέου αυτού καταγραφικού συστήματος, είναι το μικρό του μέγεθος, η φορητότητα του και η εύκολη / γρήγορη εγκατάσταση του σε νέες θέσεις των οδικών αρτηριών, έτσι ώστε να αποκλείεται η περίπτωση εντοπισμού του από τους οδηγούς.

Η δε κάμερα του, έχει δυνατότητα καταγραφής και το βράδυ, χωρίς επίσης να επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες.  Κατά την δοκιμαστική περίοδο, η οποία διήρκησε από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Ιούνιο, ελέγχθηκαν συνολικά 8,5 εκατομμύρια διελεύσεις  οχημάτων από τα σημεία στα οποία είχαν τοποθετηθεί οι κάμερες αυτές και εντοπίσθηκαν 100.000 περιπτώσεις χρήσης κινητού τηλεφώνου.

Μέχρι το τέλος του 2019, αναμένεται να τοποθετηθούν 45 συστήματα αυτού του τύπου στην Αυστραλία, με την περίοδο χάριτος για τους οδηγούς - παραβάτες να σταματά και να αρχίζουν… οι λυπητερές!   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon