.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 12:21

Il Mago Mancini: Ο Ιταλός μάγος μηχανικός που ανέδειξε Rossi, Capirossi, Dovizioso, Morbidelli και Fenati - Video

Ο Guido Mancini είναι ένας άνθρωπος με πάθος για τους αγώνες μοτοσυκλέτας. Ξεκίνησε ως αγωνιζόμενος, κατακτώντας το Ιταλικό Πρωτάθλημα το 1977, όμως οι μεγάλες στιγμές ήρθαν ως μηχανικός / τεχνικός που βοήθησε την έναρξη της καριέρας θρυλικών Ιταλών αναβατών, όπως του Valentino Rossi, του Andrea Dovizioso, του Loris Capirossi, του Franco Morbidelli και του Romano Fenati.

Ο Valentino Rossi περιγράφει τον Ιταλό μηχανικό ως «Il Mago Mancini», δηλαδή «μάγο Mancini». Ο Mancini είχε ξεκινήσει να τρέχει σε αγώνες μοτοσυκλέτας με τη Benelli, ενώ κατόπιν μεταπήδησε στη Motobi όπου και ήρθε δεύτερος στα 125 το 1969. Ο τίτλος του στο Ιταλικό Πρωτάθλημα το 1977 ήρθε καβάλα σε μοτοσυκλέτα της Iprem στην κατηγορία των 50 κ.εκ..

Το 1988 κατασκεύασε το 125 του Loris Capirossi, το οποίο αποκαλούσε Mancini TM. Το 1992 ήταν επικεφαλής των μηχανικών της Scot Racing Team, σημειώνοντας νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP με τον Bruno Casanova. Το 1994 κατασκεύασε το Sandroni, ένα πρωτότυπο μοντέλο με κινητήρα Rotax 125 με το οποίο αγωνίστηκαν ο Manolo Omarini και… ο Valentino Rossi. Το 2001 ήταν επικεφαλής της RCGM team, κερδίζοντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 125 με τον Andrea Dovizioso και την Aprilia. Το 2004 με την ίδια ομάδα κέρδισε το ίδιο Πρωτάθλημα με τον Michele Pirro, ενώ το 2006 ήταν υπεύθυνος για το πρώτο τεστ που έκανε ο 11χρονος τότε Franco Morbidelli!

Τα τελευταία 30+ χρόνια ο Mancini βοήθησε να αναδειχθούν πολλά ταλέντα από την Ιταλία, αναβάτες που παλεύουν για τον τίτλο του MotoGP ακόμα και σήμερα.

Δείτε το trailer για το ντοκιμαντέρ του Jeffrey Zani που καταπιάνεται με την ιστορία του υπέροχου μάγου Mancini και αναζητήστε το ντοκιμαντέρ είτε ως DVD από την Duke, είτε στις δικτυακές πλατφόρμες ταινιών, όπως στο Amazon ΕΔΩ.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 12:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon