.
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 07:36

Davide Brivio - Για Valentino Rossi, για Formula1, για όλους και για όλα

Το αν ο Valentino Rossi είναι αναντικατάστατος για το MotoGP και όχι μόνο, σχολίασε σε συνέντευξη του ο Davide Brivio.

Η διαχρονική μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού πιστεύει πως παρά το τεράστιο ενδιαφέρον για τα χρόνια δόξας του Rossi, ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού είναι ακόμα στη διάθεση του MotoGP. Ο Brivio πέρασε τρία χρόνια μακριά από το MotoGP δουλεύοντας στο paddock της Formula 1 με την Alpine. Μετά την επιστροφή του, ως επικεφαλής της ομάδας της Trackhouse, αναλογίστηκε την αλλαγή των εποχών στην κορυφαία σειρά δίτροχων στον κόσμο. Σε συνέντευξη του στο motosprint.it, δήλωσε τα εξής:

«Το MotoGP έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, όπως και οι χαρακτήρες που το συνθέτουν. Ο Valentino ήταν ένα είδος δημοφιλούς... εφέ, παρόμοιο με τους Ιταλούς Alberto Tomba στο σκι και Jannik Sinner στο τένις. Ο Rossi έδωσε ώθηση στο σύστημα. Σήμερα το #46 έχει μεν ξεθωριάσει, αλλά το κοινό είναι ακόμα υψηλό. Ο ενθουσιασμός είναι εκεί...»

Η εξαγορά του MotoGP από την Liberty Media θα μπορούσε να οδηγήσει το άθλημα σε νέα ύψη, όπως συνέβη όταν βοήθησε την F1 να αναπτυχθεί. Εντωμεταξύ, υπενθυμίζουμε πως ο Brivio ήταν ο άνθρωπος που έβαλε σε πειρασμό τον Rossi από τη Honda στη Yamaha το 2003. Αυτό που ακολούθησε θα είναι για πάντα στην ιστορία του MotoGP. μια καριέρα που κέρδισε την προσοχή όπως κανένας αναβάτης δεν έκανε ποτέ. Πολλά χρόνια μετά, ο Brivio εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όντας επικεφαλής μιας ομάδας MotoGP. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα μακριά από το άθλημα, εξακολουθεί να είναι τόσο παθιασμένος;

«Σίγουρα. Πολύ, διαφορετικά θα έμενα σπίτι. Στην καριέρα μου έχω πάρει πολλές πτήσεις, θα το ξανακάνω ευχαρίστως. Το πάθος για τη δουλειά μου είναι άθικτο, πράγματι, θα το όριζα ως περαιτέρω αναπτυγμένο και εδραιωμένο. Αν δεν ήταν έτσι, μάλλον θα έκανα κάτι άλλο».

Ακόμα, ο Brivio προσέφερε μια ενδιαφέρουσα σύγκριση μεταξύ F1 και MotoGP:

«Στη Formula 1 αγωνίζονται οι εταιρείες, στο MotoGP οι ομάδες» Τα τετράτροχα απολαμβάνουν τεράστιους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους γιατί λογικά, το αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερο από ένα δίτροχο. Πολλοί άνθρωποι εργάζονται στο μονοθέσιο και σχεδόν κάθε κομμάτι παράγεται στο εσωτερικό της ομάδας, εκτός από τα ελαστικά, τα φρένα και τίποτα άλλο. Μεταξύ μονάδων ισχύος σε υβριδική διαμόρφωση και αεροδυναμικών τμημάτων, δεν σταματάμε ποτέ να επεμβαίνουμε. Το παιχνίδι απαιτεί μεγάλους πόρους, μεγάλο αριθμό μηχανικών, ξεχωριστά αλλά συνδεδεμένα τμήματα μεταξύ τους. Αν ποσοτικοποιήσουμε τις διαφορές, είναι μεγάλες».

Η Trackhouse, η δορυφορική ομάδα της Aprilia, διευθύνεται από την ομάδα πίσω από το NASCAR. Ο ρόλος της Aprilia θα είναι καθοριστικός για την ομάδα που υπολογίζει ως αναβάτες τους Miguel Oliveira και Raul Fernandez, αλλά και για το Davide Brivio.

«Έχουμε τα εξαιρετικά RS-GP και υποστήριξη από τον κατασκευαστή. ΗTrackhouse πορεύεται με την επιθυμία και τις προθέσεις να τα πάνε καλά να είναι πολύ υψηλές. Με το Justin Marks συζήτησαμε το συμβόλαιο μαζί με την Aprilia, ζητώντας αμέσως την έκδοση RS-GP του 2024, ακριβότερη από το 23, αλλά συνεχώς ανανεωμένη. Μετά από λίγα λόγια, δέχτηκε. Αυτό με εντυπωσίασε θετικά. Θα καταλήξουμε να έχουμε τις ίδιες μοτοσυκλέτες με την εργοστασιακή ομάδα από το Noale, σήμερα, το 2025 και το 2026. Για εμάς έχει τεράστια απήχηση στους αναβάτες, τους χορηγούς και το περιβάλλον».

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon