.
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 07:47

Jorge Lorenzo - Το κοινό θέλει να βλέπει... αντιπαλότητες

Ο Jorge Lorenzo πιστεύει ότι οι οπαδοί του MotoGP εξακολουθούν να θέλουν να βλέπουν κόντρες και αψιμαχίες μεταξύ των αναβατών, αλλά μόνο εάν είναι.. "φυσικές".

Το θέμα πως το MotoGP μπορεί να διαθέτει πλέον έντονους αγώνες, αλλά δεν έχει τη.. φλογερή σχέση μεταξύ των αναβατών όπως αυτή που είχε με τον Valentino Rossi και τους συνεργάτες του, έθεσε ο Jorge Lorenzo.

«Είμαι μεγάλος υπερασπιστής αυτών των αντιπαλοτήτων. Αυτές οι μονομαχίες κάνουν τον θεατή να θέλει περισσότερα, να θέλει να δει τους αγώνες και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο. Συνέβη με τον Alain Prost και τον Ayrton Senna στη Formula 1, συνέβη με τον Alex Criville και τον Mick Doohan σε αυτό το πρωτάθλημα και συμβαίνει μέχρι και με την Barcelona και τη Real Μαδρίτης στο ποδόσφαιρο. Μου έχει συμβεί με τον Valentino Rossi, με τον Marc Marquez, με τον Dani Pedrosa… Οι θεατές δεν θέλουν να δουν τους αναβάτες να μισούν ο ένας τον άλλον, αλλά θέλουν να δουν έναν πολύ ισχυρό ανταγωνισμό. Αλλά πρέπει να βγει φυσικά. Οι αναβάτες πρέπει να ακολουθούν την προσωπικότητά τους και τον τρόπο ζωής τους. Επομένως, αν δεν λειτουργεί για τους σημερινούς αναβάτες, δεν λειτουργεί λόγω χαρακτήρων.»

Η κόντρα του Lorenzo με τον Rossi έφτασε στο αποκορύφωμα της με την παρουσία ενός τοίχου που χώριζε το γκαράζ της Yamaha που μοιράζονταν. Αλλά η γενιά τους έχει αντικατασταθεί, με το διευθύνοντα σύμβουλο της Dorna, Carmelo Ezpeleta, να πιστεύει ότι η τρέχουσα φουρνιά αναβατών είναι η καλύτερη ποτέ. Ο δύο φορές πρωταθλητής του MotoGP,  απάντησε σε αυτό λέγοντας:

«Το άθλημα εξελίσσεται και υπάρχει περισσότερη τεχνολογία, ώστε οι αναβάτες να προετοιμάζονται όλο και περισσότερο σε φυσικό επίπεδο. Αυτό είναι αλήθεια. Σε επίπεδο ταλέντου, φιλοδοξίας ή επιθυμίας όμως, πρέπει να γίνουν αυτός ο «δολοφόνος» που ήμασταν, εξαιρώντας το Marc Marquez ή τον Pedro Acosta, που έχουν αυτό το ένστικτο να θέλουν πάντα να κερδίζουν, οι σημερινοί οδηγοί πιθανώς να μην το έχουν. Στο ίδιο επίπεδο, είναι το grid με τις καλύτερες και πιο νικηφόρες μοτοσυκλέτες στην ιστορία. Όσον αφορά το ταλέντο, την προσωπικότητα και τις φιλοδοξίες, νομίζω ότι όχι. Ήμασταν μια πολύ, πολύ δυνατή γενιά».

Κόντρα στο ρεύμα της γενιάς του πάει ο Rookie Pedro Acosta, ο οποίος έχει ήδη κάνει αίσθηση στο MotoGP, επιμένοντας πως «Δεν είναι εδώ για να κάνει φίλους», με το Lorenzo να σχολιάζει: «Είναι ένας νέος, ταλαντούχος και φιλόδοξος οδηγός, ένας «δολοφόνος». "Πεινάει". Ο ίδιος πιστεύει ότι του αξίζει να κερδίσει και θέλει να είναι ο καλύτερος. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ πρωταθλητών και μεγάλων αναβατών.

Τέλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Jorge Lorenzo στη Mundo Deportivo εκτίμησε πώς θα εξελιχθεί η ροή του πρωταθλήματος αυτής της σεζόν:

«Περιμένω μια πολύ δυνατή Ducati με τη «φανταστική τετράδα» της: Pecco Bagnaia, Jorge Martin, Marc Marquez και Enea Bastianini. Τα KTM είναι πολύ καλά. Είναι μια πολύ νευρική μοτοσυκλέτα, αλλά πολύ ευκίνητη. Ο Brad Binder θα είναι εκεί. Φυσικά, θα δούμε αν ελέγχει τα νεύρα του και δεν κάνει λάθη που του κοστίζουν βαθμούς. Ο Pedro Acosta, αργά ή γρήγορα, θα φτάσει στις πρώτες θέσεις. Επίσης, ο Aleix Espargaro με την Aprilia. Τον βρίσκω πολύ σταθερό και όπως έχει πει, η μοτοσυκλέτα λειτουργεί υπέροχα. Ας δούμε αν ο Aleix είναι καλά σε όλο το πρωτάθλημα χωρίς να κάνει εκείνα τα λάθη που σίγουρα του στοίχισαν τον τίτλο το 2022».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon