.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 11:48

Marc Marquez με MV Agusta στο MotoGP; Αναζωπύρωση των σεναρίων

Εδώ και μήνες κυκλοφορεί μια υπόγεια φήμη περί εισόδου της MV Agusta στο MotoGP μέσω της KTM. Φυσικά το όνομα του Marc Marquez εμπλέκεται στο σενάριο, που τώρα γίνεται ακόμη πιο καυτό με την πρόσφατη εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου από την ΚΤΜ.

Σύμφωνα με το έγκυρο Crash.net, η ΚΤΜ πέρυσι ζήτησε από τη Dorna να προσθέσει άλλες δύο μοτοσυκλέτες στο πρωτάθλημα, αίτημα που ωστόσο δεν έγινε δεκτό από τους διοργανωτές. Στην πορεία προέκυψε έντονη φημολογία πως η εταιρεία του ομίλου Pierer συζητά με την ομάδα του Valentino Rossi, VR46, το ενδεχόμενο συνεργασίας μετά τη λήξη του συμβολαίου που τρέχει με τη Ducati και το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν του 2024.

Από την πρώτη στιγμή που η ΚΤΜ μπήκε στο μετοχικό σχήμα της MV Agusta οι παραπάνω φήμες απέκτησαν συγκεκριμένη κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας πως εδώ υπήρχε ένας εύκολος και ασφαλής δρόμος για την επιστροφή της MV Agusta στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων ταχύτητας. Όπως εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί, από τη στιγμή που οι Αυστριακοί απέκτησαν το πλειοψηφικό πακέτο (50.1%) της ιταλικής εταιρείας και ο Hubert Trunkenpolz (το ιδρυτικό Τ της ΚΤΜ) ανέλαβε το τιμόνι της, η σχετική φημολογία γιγαντώθηκε εκ νέου.

Η δήλωση του Stefan Pierer σε συνέντευξη τον περασμένο Δεκέμβριο απλώς έριξε επίσημο καύσιμο στη φωτιά: "Δε μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να μπούμε στο MotoGP ως ξεχωριστή μάρκα με την MV Agusta το 2027".

Το θέμα είναι πως η ΚΤΜ ψάχνεται για επέκταση ήδη από πέρυσι, οπότε αν είχε πάρει το πράσινο φως να προσθέσει άλλη μια ομάδα στο πρωτάθλημα αυτή θα ήταν ήδη στο φετινό σχήμα του MotoGP. Αν τώρα θα φορούσε λογότυπα ΚΤΜ, Husqvarna, GASGAS ή MV Agusta - ή ακόμη και CFMOTO - είναι κάτι που δε μπορούμε να μαντέψουμε, αλλά όλα δείχνουν πως η MV Agusta έχει ένα προβάδισμα χάρη και στην τεράστια αγωνιστική της ιστορία με 38 παγκόσμια πρωταθλήματα αναβατών από σπουδαία ονόματα όπως οι κ.κ. Giacomo Agostini, Mike Hailwood, Phil Read, John Surtees που την έχουν τιμήσει.

Το θέμα είναι πως οι πληροφορίες που κυκλοφορούν ισχυρίζονται πως το πλάνο είναι να μπει η MV Agusta με δικό της, διαφορετικό κινητήρα από τον ευρύτερο όμιλο ΚΤΜ, και κάπου εκεί κουμπώνουν και οι μεγάλες αλλαγές που θα γίνουν στο MotoGP από το 2027.

Αν η MV Agusta προτίθεται να εξελίξει δικό της κινητήρα, δεν έχει νόημα να επενδύσει σε μια τεχνολογία που ήδη μετρά ανάποδα τα τελευταία της τρία χρόνια. Αν ήταν να μπει ως μια KTM RC16 με χρώματα MV Agusta θα το είχε ήδη κάνει, όπως έχει συμβεί με άλλες εταιρείες του ομίλου Pierer.

Κάπου εδώ θυμόμαστε τη δήλωση του πρώην CEO της MV Agusta, Timur Sardarov, ο οποίος είχε δηλώσει εμφατικά κατά την αρχική είσοδο της ΚΤΜ στο μετοχικό σχήμα της ιταλικής εταιρείας πως "δε θα υπάρξει MV Agusta με μοτέρ ΚΤΜ, ούτε ΚΤΜ με μοτέρ MV Agusta". Η οικογένεια Sardarov διατηρεί ένα πακέτο μετοχών στην εταιρεία και παραμένει στο Δ.Σ. υπό τη διοίκηση πλέον του Trunkenpolz, οπότε η θέληση για μια διαφορετική πορεία της MV Agusta παραμένει και σε πρώτη φάση όλα δείχνουν πως στη γκάμα παραγωγής δεν αναμένεται να δούμε κλώνους ΚΤΜ με άλλα χρώματα και λογότυπα. Στους αγώνες όμως;

Η εμπλοκή του ονόματος του Marc Marquez στην όλη συζήτηση είναι αναπόφευκτη. Ο Ισπανός πρωταθλητής έχει φέτος ένα μονοετές συμβόλαιο με τη Gresini Racing, άρα στο τέλος του 2024 θα είναι διαθέσιμος για όποιον μπορεί να τον πείσει, ενώ παραμένει ένα εξαιρετικά δυνατό χαρτί από πλευράς μάρκετινγκ. Αν φέτος φέρει και τα αποτελέσματα που επιθυμεί, τότε η υπογραφή του θα γίνει μια από τις πιο καυτές ενόψει της ερχόμενης σεζόν.

Η δε χορηγία του Ισπανού από τη Red Bull είναι ένας ακόμη πανίσχυρος συνδετικός δεσμός που θα μπορούσε να φέρει κοντά τον αναβάτη με την ΚΤΜ.

Το πρόβλημα είναι πως, με τα σημερινά δεδομένα, η ευρύτερη ΚΤΜ έχει μόνο τέσσερεις μοτοσυκλέτες στο MotoGP και έχει ήδη κάνει μια θυσία (Pol Espargaro) για να μη χάσει τον Pedro Acosta. Αν θέλει να δέσει τον Marquez θα πρέπει να δημιουργήσει χώρο στο ρόστερ της άμεσα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Marc είναι ήδη 31 Μαΐων.

Αν στα πλάνα του Pierer η MV Agusta βλέπει ως ορίζοντα εισόδου στο MotoGP το 2027, ο Marquez θα είναι αισίως 34 ετών. Θα έχει ακόμη την ίδια αξία στο μαρκετινίστικο σύμπαν; Ο ίδιος μπορεί να πειστεί με υποσχέσεις τριετίας μπροστά στην αναπόφευκτη μάχη με τον χρόνο;

Πολλά ερωτήματα, ελάχιστες απαντήσεις και άφθονη ίντριγκα σε βαθμό πυρηνικού όπλου εφόσον όντως ισχύουν οι συζητήσεις KTM-VR46 για συνεργασία από το 2025. Απλά φανταστείτε το εξής: ο Marc Marquez σε ομάδα ιδιοκτησίας Valentino Rossi...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon