.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 13:11

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Harley-Davidson 2016

 

Στην Harley-Davidson Athena

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Τα νέα μοντέλα της Harley-Davidson για το 2016 έφτασαν στην Harley-Davidson Athena κι εμείς βρεθήκαμε εκεί για να τα καλωσορίσουμε!
Στο κατάστημα της αντιπροσωπείας, Harley-Davidson Athena, στην Πειραιώς 187, έγινε η επίσημη παρουσίαση των νέων μοντέλων της Harley-Davidson για το 2016.

Σε μία μικρή εκδήλωση για τους δημοσιογράφους, μάθαμε τις λεπτομέρειες αναφορικά με τα νέα 883 και Twenty Two, που διαθέτουν και τις σημαντικότερες αλλαγές. Τα δύο νέα μοντέλα Iron 883 και Forty-Eight, ισχυροποιούν την DarkCustom κυριαρχία της Harley-Davidson και είναι δύο επιβλητικές μοτοσυκλέτες που προσφέρουν αυθεντική και οικονομικά προσιτή εμπειρία οδήγησης σε μια νέα γενιά αναβατών. Σχεδιασμένα και κατασκευασμένα με ακρίβεια και με λιτό εξοπλισμό, τα Iron 883 και Forty-Eight ισορροπούν μεταξύ λειτουργικότητας και στυλ που άνετα μπορεί να σταθεί από μόνο του ή να αποτελέσει έμπνευση για μοναδικής αισθητικής customizing.

"Με τα DarkCustom μοντέλα μας, αγκαλιάζουμε την ομορφιά της βασικής δομής μιας μοτοσυκλέτας", αναφέρει ο StylingDirector της Harley-Davidson, BradRichards. "Αυτή είναι η ομορφιά που πηγάζει από βίδες και παξιμάδια, από ατσάλι και λάστιχο και φυσικά από την καρδιά της μοτοσικλέτας, που δεν είναι άλλη από τον Harley-DavidsonV-Twin κινητήρα. Το DarkCustom στυλ είναι πιστό στις ρίζες μας, προκαλώντας παράλληλα τον αναβάτη να δημιουργήσει, με αξεσουάρ και εφευρετικότητα,τη δική του DarkCustom μοτοσικλέτα, αξιοποιώντας τις οδηγικές του εμπειρίες."
Την παρουσίαση έκανε ο Αριστείδης Αθανασίου, υπεύθυνος της Harley-Davidson Athena, ο οποίος μας ανέφερε τις αλλαγές που έχουν τα δύο μοντέλα:

"Τα νέα μπροστινά συστήματα διαμέτρου 49 χιλιοστών διαθέτουν πλέον σύστημα φυσιγγίου στο εσωτερικό τους (cartridge) ενώ τα αμορτισέρ είναι αζώτου, με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίων.
Οι τροχοί στο 883 είναι νέοι αλουμινένιοι, ενώ στο Forty-Eight, μαγνησίου. Υπάρχουν μικρότερες αλλά εξίσου σημαντικές αλλαγές και στα δύο μοντέλα σε ρυθμίσεις κινητήρων, χρωματισμούς, εξοπλισμό" (θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση).

Η ομορφιά και η ποιότητα κατασκευής των δύο νέων μοτοσυκλετών που είδαμε μας θύμισε για μία ακόμη φορά τις αξίες της Harley-Davidson και μας άνοιξε την όρεξη για την οδήγηση τους που θα γίνει σύντομα.

Ωστόσο, η αντιπροσωπεία Harley-Davidson ήταν ανοιχτή για το κοινό τις δύο επόμενες μέρες, σε ένα οργανωμένο OpenHouse, ώστε όλοι οι φίλοι της φίρμας να μπορέσουν να θαυμάσουν από κοντά τα νέα μοντέλα.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 14:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon