.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 10:56

Ρεπορτάζ - Suzuki Scooter Day!

 

Όλα τα Scooter στην πίστα

 

Του Τάκη Μανιάτη

Η οικογένεια της Suzuki, μας κάλεσε να γνωρίσουμε την οικογένεια των Scooter της, προσφέροντας μας μία διαφορετική ημέρα χαλάρωσης πάνω σε όλα τα μοντέλα που διαθέτει!

Από την πόλη, στην πίστα!


Βρεθήκαμε στην πίστα speedforce στο Κορωπί για να περάσουμε μία ημέρα πάνω στις σέλες των scooters της Suzuki. Τι κι αν τα μοντέλα τα είχαμε οδηγήσει ξανά, αυτή η φορά σίγουρα θα μας έμενε αξέχαστη! Γιατί είναι σίγουρα τελείως διαφορετική η αίσθηση που αποκομίζεις οδηγώντας το UK 110 Address ανάμεσα στα αυτοκίνητα, και το Burgman 650 στην εθνική οδό, διαφορετική μέσα στην οριοθετημένη διαδρομή της πίστας! Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, συγκεντρώθηκε όλος ο ειδικός τύπος από τον χώρο της μοτοσυκλέτας αλλά και του αυτοκινήτου στην πίστα, που δέχτηκε τα scooter με περίσσια χαρά. ''Για ελάτε να σας δω μέσα στις κλειστές στροφές πως θα τα πάτε, τι το περάσατε εδώ, πόλη;"
Κάπως έτσι θα λέγαμε πως θα σκεφτόταν η.... πίστα, μιας εκεί διασκεδάζουν όσοι οδηγούν go cart κυρίως, αλλά εμείς βρήκαμε άλλους τρόπους για να περάσουμε καλά.

Τα περισσότερα μοντέλα, μας ήταν γνωστά, αλλά σίγουρα δεν μπορούσαμε να μην ξεχωρίσουμε τα νέα UK 110 Address στα χρώματα MotoGP, που ταίριαζαν και άριστα σε αυτό που θα ακολουθούσε: Κόντρα μεταξύ δημοσιογράφων!
Οι μάχες λοιπόν, ξεκίνησαν ανάμεσα στους αναβάτες με UK Address 110, ανεξαρτήτως χρωμάτων, μιας και εκτός από το "MotoGP" ήταν διαθέσιμο και το νέο λευκό με ρίγες. Και όχι ένα, αλλά πολλά scooter, ώστε όλοι να βρουν ένα για να... κοντραριστούν!

Απόλαυση δίχως όρια!


Με τα διπλά stand να έχουν αφαιρεθεί για να μην βρίσκουν κάτω στις στροφές, ήταν η εξάτμιση και οι ποδιές των scooter που ανέλαβαν αυτό τον άσχημο ρόλο, περιορίζοντας κιόλας το πλάγιασμα εκεί.

Τα κιλά των αναβατών έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στις.... επιταχύνσεις, αλλάζοντας τα "αποτελέσματα" στις ανηφόρες, δίνοντας λόγους για άλλη μία κόντρα στα φρένα, στις κατηφόρες! Έγινε χαμός πραγματικά, με όλους τους παρευρισκόμενους να έχουν μία καταπληκτική ημέρα, παίζοντας με τα φιλικά αυτά scooter. Δεν έλειψαν βέβαια οι βόλτες με τα Burgma 400 και 650 από τους πιο θαρραλέους, που γέμισαν την πίστα με τους ήχους από τους μεγάλους τετράχρονους κινητήρες. Η άνεση και η πολυτέλεια αυτών, ένιωθε ασφυκτικά πιεσμένη μέσα στις συνθήκες της πίστας, ωστόσο, τα κατάφεραν μία χαρά!

Η μέρα, τελείωσε με έναν πλούσιο μπουφέ με ψητά, με συζήτηση και πλάκες ανάμεσα στους δημοσιογράφους/αγωνιζόμενους!
Suzuki Scooter Day λοιπόν, και η απόλαυση δεν έχει όρια!

Φωτογραφίες

{gallery}reportaz/2015/suzuki/scooter_day/{/gallery}

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 11:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon