.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 14:55

Επιτήδειοι «έφαγαν» τις επιδοτήσεις του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» - Πως έκανε φτερά το 1 εκατομμύριο

Οσμή σκανδάλου με τον νέο κύκλο επιδότησης των επιδοτήσεων και λογισμικά που... εξαφανίζουν επιδοτήσεις υπέρ «μεγάλων πελατών» και εταιρικών στόλων.  

Πληροφορίες και δημοσιεύματα σχετικά με την διανομή επιδοτήσεων για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» προκαλούν προβληματισμό και εύλογο εκνευρισμό, καθώς φαίνεται ότι κάποιοι έχουν βρει τρόπο να «εξαφανίζουν» τις επιδοτήσεις, με αποτέλεσμα πολλοί άλλοι να μην μπορούν τελικά να δεσμεύσουν τα ποσά που δικαιούνται νομίμως. Σύμφωνα με την ανάλογη ειδησεογραφία, την Πέμπτη 4 Απριλίου, όταν και άνοιξε η πλατφόρμα, έκλεισε και ξανάνοιξε σε λίγο χρονικό διάστημα με το ποσό να έχει εξαντληθεί, αφήνοντας «στην απ’ έξω» την πλειοψηφία όσων υπέβαλαν αίτηση.

Φαίνεται ότι κάποιοι χρησιμοποιούν λογισμικά μαζικής υποβολής αιτήσεων για να «ξεγελάσουν» την πλατφόρμα και να δεσμεύσουν όσο δυνατόν μεγαλύτερο ποσό επιδότησης γίνεται. Για παράδειγμα, τέτοιο λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρείες ή γραφεία διεκπεραίωσης, οι οποίοι φροντίζουν έτσι να «βολέψουν» δικούς τους πελάτες ή αγορά δικού τους στόλου, αφήνοντας εκτός επιδότησης τα φυσικά πρόσωπα κατά πλειοψηφία. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που έχει γίνει ξανά στο παρελθόν, με το προγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», καθώς είχε καταγραφεί τάχιστη... δέσμευση πόρων ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ (!), μέσα σε μόλις 15 λεπτά, από μαζικές αιτήσεις.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, δεν έχει αρνηθεί την ύπαρξη και την χρήση τέτοιων λογισμικών , αφού δήλωσε συγκεκριμένα: «Όταν ανοίγουμε την πλατφόρμα σε μισή ώρα διαπιστώνουμε ότι έχουν καλυφθεί οι δυνατότητες που υπάρχουν. Αλλά και αυτό ερευνάται. Έχουμε δει περίεργα λογισμικά συστήματα που χρησιμοποιούνται από μεγάλες επιχειρήσεις για να κλειδώνουν επιδότηση για μεγάλους στόλους».

Δυστυχώς, όπως αναφέρονται στα ανάλογα ρεπορτάζ, σχετικά με το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2... ό,τι έγινε, έγινε και όσοι δεν πρόλαβαν την επιδότηση τους, θα πρέπει να περιμένουν για το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3, για το οποίο επισημαίνεται έντονα ότι θα πρέπει να έχουν επιλυθεί ανάλογα ζητήματα, πριν την ενεργοποίηση του. Στα καλά νέα, το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 θα έχει αυξημένο προϋπολογισμό αλλά και διπλάσιο όφελος απόσυρσης παλαιού οχήματος, το οποίο θα ανέλθει στα 2.000 ευρώ, από 1.000.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 15:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon