.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 15:24

Piaggio Group – Ηγετική θέση στην Ευρωπαϊκή αγορά των σκούτερ και νέα ρεκόρ

Τα οικονομικά αποτελέσματα το πρώτου τριμήνου της χρονιάς δείχνουν ένα απόλυτο ρεκόρ και διατήρηση στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων σκούτερ.

“Το Piaggio Group έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2022 με πολύ θετικά αποτελέσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι πωλήσεις, ο τζίρος προ φόρων και το καθαρό κέρδος έφτασαν σε κορυφές μοναδικές στην ιστορία μας. Με προσεκτικό έλεγχο κόστους θέλουμε να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις συνέπειες της πανδημίας covid, τη σοβαρή κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας (h οποία δεν είχε επίδραση στα οικονομικά μας αποτελέσματα) και τις τρέχουσες δυσκολίες στην προμήθεια ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Χάρη στη μεγάλη δυναμική των μαρκών μας παρόλα αυτά, κερδίζουμε όλο και περισσότερους πελάτες σε όλον τον κόσμο, και πιστεύω πως θα είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στην κανονική λειτουργία από τον Σεπτέμβριο αυτής της χρονιάς,” δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Piaggio, Roberto Colaninno.

Οι πωλήσεις του ομίλου Piaggio στο πρώτο τρίμηνο του 2022 έφτασαν στα 141,800 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 5% συγκριτικά με την ίδια περσινή περίοδο. Τα έσοδα από αυτές ανήλθαν στα 455.8 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή +18.5% από πέρυσι, για το καλύτερο πρώτο τρίμηνο στην ιστορία της Piaggio.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 60.1 εκατομμύρια ευρώ, επίσης ένα απόλυτο ρεκόρ τριμήνου για την Piaggio που αντιστοιχεί σε αύξηση 7.2% ως προς την ίδια περίοδο του 2021.

Αναμενόμενα, και τα καθαρά κέρδη του ομίλου χτύπησαν ταβάνι και έθεσαν νέο ρεκόρ, φτάνοντας στα 12.7 εκατομμύρια ευρώ.

Η Piaggio επιβεβαιώνει τη θέση της στην κορυφή των σκούτερ στην Ευρώπη καθώς αθροιστικά με τις διάφορες μάρκες της (Aprilia, Piaggio, Vespa) κατέχει το 21% της συγκεκριμένης αγοράς.

Τα πηγαίνει θαυμάσια και σε σχεδόν όλον τον κόσμο ωστόσο, καθώς μεγάλη αύξηση είδε στις πωλήσεις της και στην Ασία (+32.8%), στην Αμερική (βόρεια, κεντρική και νότια, με +25.8%) και στις χώρες ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) με +27.6%.

Σε αυτές τις πωλήσεις ξεχωρίζει η μεγάλη άνοδος της Vespa στην Ασία, με εντυπωσιακές επιδόσεις σε Βιετνάμ, Ινδονησία και Κίνα.

Αλλά και στις μοτοσυκλέτες τα νέα είναι εξαιρετικά, καθώς η Moto Guzzi έγραψε ένα ιδιαίτερα δυνατό πρώτο τρίμηνο με αύξηση πωλήσεων 45% τροφοδοτούμενη κυρίως από τα V7 και V85 TT, ενώ στον ίδιο δρόμο ανόδου βαδίζει και η Aprilia με οδηγούς τα νέα Tuareg και RS660.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 16:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon