.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 14:03

Χρονομίσθωση – Τι είναι, πώς λειτουργεί, γιατί να την προτιμήσω

Αν και το leasing, γνωστό ως χρονομίσθωση στα ελληνικά, είναι μια υπηρεσία πολύ διαδεδομένη στον χώρο των αυτοκινήτων εδώ και χρόνια, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τις μοτοσυκλέτες. Για την ακρίβεια, στην Ελλάδα η ANDELI πρωτοπόρησε όταν εισήγαγε το leasing μοτοσυκλετών, μεταξύ άλλων υπηρεσιών, όπως η ενοικίαση και η οργάνωση μοτοσυκλετιστικών αποδράσεων.

Με τη συνδρομή της κυρίας Άντρεα Ψωμά, ιδιοκτήτρια της ANDELI, διερευνούμε όλες τις πτυχές της υπηρεσίας αυτής, πώς ακριβώς λειτουργεί και τι έχει να προσφέρει στον πελάτη.

Πρωτοπόρος

Η δραστηριότητα αυτή ξεκίνησε αρχικά μόνο στην Αττική, μα σταδιακά επεκτάθηκε σε όλη την ηπειρωτική χώρα και σε μερικά νησιά, ενώ περιλαμβάνει αποκλειστική συνεργασία με τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη και συγκεκριμένα τη Honda, της οποίας η ANDELI είναι επίσημος συνεργάτης.

Η αποδοχή του leasing μοτοσυκλέτας συνάντησε μια αναμενόμενη σχετική δυσπιστία στην αρχή, καθώς ο ο Έλληνας έχει στην ιδιοσυγκρασία του έντονη την αίσθηση της ιδιοκτησίας. Ωστόσο αυτή η λογική έχει πια αρχίσει να αλλάζει, ξεκινώντας από τον επιχειρηματικό χώρο όπου το leasing συνοδεύεται από αρκετά φορολογικά οφέλη που το κάνουν σημαντικά πιο ελκυστικό.

Η χρονομίσθωση μπορεί να είναι μια λύση για κάποιον που δεν επιθυμεί να διαθέσει όλο το κεφάλαιο για αγορά μοτοσυκλέτας, ή δεν επιθυμεί να εμπλακεί με τραπεζική χρηματοδότηση. Κατά μία έννοια, το leasing είναι και μπορεί να ληφθεί ως μια εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης.

Για την ακρίβεια, αγοράζει τη χρήση μιας μοτοσυκλέτας για προσυμφωνημένο χρονικό διάστημα (με μέγιστο τα 5 έτη), έναντι ενός μισθώματος στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα που έχει μια μοτοσυκλέτα εκτός από τα καύσιμα: πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια, συντήρηση.

DSC 1024 2

Πώς γίνεται;

Στην ιστοσελίδα της , μπορεί ο ενδιαφερόμενος να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση χρονομίσθωσης και να λάβει στο mail του την προσωποποιημένη προσφορά με τους βασικούς όρους συνεργασίας.

Τέλος, αποστέλλονται τα συμφωνητικά προς υπογραφή και η εταιρεία προβαίνει στην παραγγελία του δικύκλου.

Γιατί να το κάνω;

Πρώτα απ’ όλα, γιατί είναι εύκολο και απλό! Δεν ασχολείσαι με τίποτα. Δεν μπλέκεις με γραφειοκρατικά ζητήματα, πινακίδες, ασφάλειες, τέλη κ.ο.κ. Απλά πας, καβαλάς και φεύγεις.

Η μίσθωση αφορά αποκλειστικά και μόνο σε καινούργιες μοτοσυκλέτες, σκούτερ ή παπιά και δεν απαιτείται καμιά προκαταβολή, μόνο το συμφωνημένο μηνιαίο μίσθωμα.

Η εξυπηρέτηση είναι προσωποποιημένη. Ο πελάτης δεν συνεργάζεται με μια μεγάλη απρόσωπη εταιρεία αλλά έχει μια άμεση επαφή και οικειότητα η οποία τροφοδοτεί την εμπιστοσύνη.

Η διαδικασία της συντήρησης γίνεται παιχνιδάκι. Ο πελάτης ενημερώνεται για το πρόγραμμα συντήρησης και καλείται για τα προγραμματισμένα σέρβις, ενώ παρέχεται δίκυκλο αντικατάστασης όπου χρειάζεται, ώστε να μην αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα μετακίνησης όσο η μοτοσυκλέτα του είναι στο συνεργείο και να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα τις εργασίες του.

Σε όλη τη διάρκεια της μίσθωσης η μοτοσυκλέτα είναι άψογα συντηρημένη, αυστηρά και μόνο σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, πάντα με γνήσια ανταλλακτικά, ενώ τα ελαστικά μπορούν να είναι της επιλογής του πελάτη μέσα από συγκεκριμένη λίστα.

Η ANDELI προσφέρει εγγύηση καλής λειτουργίας στα δίκυκλά της που υπερκαλύπτει αυτή του κατασκευαστή, καθώς για τον πελάτη θα έχει διάρκεια όση και η χρονομίσθωση - μπορεί δηλαδή να φτάσει ως και τα πέντε χρόνια!

Ο πελάτης απολαμβάνει απόλυτη υποστήριξη από την εταιρεία, 7 μέρες την εβδομάδα και 24 ώρες την ημέρα υπάρχει ένα τηλέφωνο να καλέσει για ο,τιδήποτε και όποτε χρειαστεί.

Στο τέλος της διάρκειας της χρονομίσθωσης, ο πελάτης μπορεί αν θέλει να αγοράσει τη μοτοσυκλέτα, καταβάλλοντας ένα χαμηλό προσυμφωνημένο αντίτιμο.

Για επαγγελματίες και εταιρείες, η χρονομίσθωση προσφέρει επιπλέον σημαντικά φορολογικά οφέλη, καθώς και το πλεονέκτημα του εύκολου προγραμματισμού: το μίσθωμα είναι εξαρχής δεδομένο, οπότε η ενσωμάτωσή του στον προϋπολογισμό είναι εύκολη και ασφαλής.

Τέλος, η ευελιξία είναι ένα από τα ατού του προγράμματος αυτού, μιας και η συνεννόηση γίνεται μεταξύ πελάτη και εταιρείας, χωρίς τρίτους όπως λ.χ. η τράπεζα. Τα πάντα είναι εφικτά κατόπιν κοινής συναίνεσης.

DSC 1019 2

Ασφάλεια

Η απλή ασφάλεια καλύπτει όλα τα βασικά, όπως ζημιές προς τρίτους, αστική ευθύνη αλλά και ολική κλοπή, ενώ ο πελάτης μπορεί να επιλέξει και την προσθήκη μικτής ασφάλειας.

Αξεσουάρ

Κατά τη χρονομίσθωση ενός δικύκλου, υπάρχει η δυνατότητα αυτό να εξοπλιστεί με εξαρτήματα επιπλέον του βασικού πακέτου.

Ό,τι προστεθεί θα πρέπει να είναι είτε από τα γνήσια αξεσουάρ του κατασκευαστή, ή από την ευρύτερη αγορά με την προϋπόθεση να είναι κατάλληλο για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να τοποθετηθούν εξαρτήματα που απαγορεύονται ή είναι εκτός προδιαγραφών του κατασκευαστή.

Η ANDELI προτείνει αυτό να γίνεται εξαρχής, ώστε να συμπεριληφθούν όλα στο μίσθωμα. Παρόλα αυτά, υπάρχει ευελιξία αν ο πελάτης αλλάξει γνώμη στην πορεία.

Εννοείται ότι φυσικά δεν επιτρέπεται να γίνει μονομερώς από τον πελάτη καμιά αλλαγή οπτική, μηχανική ή οποιασδήποτε άλλης μορφής αν προηγουμένως δεν έχει εγκριθεί από την ANDELI, η οποία δίνει εγγύηση για το δίκυκλο σε όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.

Η εφαρμογή θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει σε εξουσιοδοτημένο συνεργάτη, καθώς αυτός θα έχει και την ευθύνη της δουλειάς του.

DSC 1021

Μονόδρομος

Κάπως έτσι το leasing δικύκλων έχει μπει στη ζωή μας εδώ και χρόνια, προσφέροντας μια εναλλακτική οδό για μετακίνηση απαλλαγμένη από τα άγχη και βάρη της ιδιοκτησίας.

Στην πορεία αυτών των ετών εκατοντάδες άνθρωποι εξυπηρετήθηκαν από την ANDELI, καθώς τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές πάνω από 100 μισθωμένα δίκυκλά της εξυπηρετούν ανά την Ελλάδα, στην πλεοψηφία τους σε εταιρείες, ελεύθερους επαγγελματίες, εταιρείες διανομών και ένα μικρό ποσοστό ιδιωτών.

Η ANDELI είναι η μοναδική Ελληνική εταιρεία που έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία που χρειάζεται για να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στη χρονομίσθωση δικύκλων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://andelimototouring.gr/xronomisthosi/ ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 2106533968.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 14:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon