.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 15:01

Honda - 100% εξηλεκτρισμός της γκάμας οχημάτων της μέχρι το 2040 και μηδενικοί θάνατοι από τροχαία μέχρι το 2050!

Στην πρώτη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο νέος CEO της Honda, Toshihiro Mibe, κυριάρχησαν τα σχέδια της ιαπωνικής φίρμας για τον απόλυτο εξηλεκτρισμό της γκάμας της μέχρι το 2040, και για τεχνολογίες που θα κάνουν ασφαλέστερα τα οχήματα της φίρμας, με στόχο την εξάλειψη των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα!

Ο κ. Mibe μίλησε εκτενώς για τα επερχόμενα ηλεκτρικά οχήματα της Honda, ενώ ανέφερε πως η εταιρεία του θα προσπαθήσει ώστε όλα τα οχήματα και οι δραστηριότητες της να έχουν ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2050.

Η Honda θα προχωρήσει σταδιακά στον εξηλεκτρισμό των οχημάτων της, ενώ θα προσθέσει στη γκάμα της και περαιτέρω οχήματα κυψελών υδρογόνου.

Παράλληλα ερευνά τρόπους για πιο αποτελεσματική ανακύκλωση των μπαταριών -και όχι μόνο-, με τελικό στόχο την εξέλιξη προϊόντων που θα προέρχονται από 100% ανακυκλωμένα υλικά.

332201 Summary of Honda Global CEO Inaugural Press Conference

Ως προς τις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της η Honda θέλει αυτές να ανέλθουν στο 40% των συνολικών πωλήσεων οχημάτων της μέχρι το 2030, στο 80% μέχρι το 2035 και στο 100% μέχρι το 2040!

toshihiro mibe press conference 00001

Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Mibe αναφέρθηκε και στη συνεργασία της Honda με τη GM για 2 μεγάλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στη συνεργασία με την κινέζικη CATL για τις μπαταρίες της φίρμας, και στην εξέλιξη ενός αυτόνομου αυτοκινήτου με τίτλο Cruise Origin, σε συνεργασία με την GM.

Η Honda διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα πάνω στις μπαταρίες στερεού τύπου (Solid State), μπαταρίες που όπως φαίνεται θα ολοκληρώσουν την ηλεκτροκίνηση, με τα πλεονεκτήματα της ταχύτητας φόρτισης και της μεγαλύτερης ασφάλειας, καθώς δεν ενέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς / έκρηξης όπως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Μάλιστα η ιαπωνική εταιρεία στοχεύει να έχει διαθέσιμα τα πρώτα μοντέλα με Solid State μπαταρίες στο 2ο μισό της δεκαετίας του 2020.

332203 Summary of Honda Global CEO Inaugural Press Conference

Όσον αφορά στα ηλεκτρικά δίκυκλα της Honda, η εταιρεία θα παρουσιάσει 2 νέα e-scooter και μια commuter ηλεκτρική μοτοσυκλέτα μέχρι το 2024 (και τα τρία με απόδοση που συγκρίνεται με θερμικών κινητήρων 50-125 κ.εκ.), ενώ μέσα στους στόχους της βρίσκεται και η παραγωγή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών επιδόσεων, αν και ο κ. Mibe απέφυγε να αναφερθεί στον χρονικό ορίζοντα που πιθανώς να δούμε μια sport ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από τη Honda.

Μέσα στην αναφορά του στις μοτοσυκλέτες, ο κ. Mibe έκανε λόγο και για εξέλιξη ακόμα πιο αποδοτικών κινητήρων βενζίνης, κινητήρων με βιοκαύσιμα, κ.α.

Η Honda πιστεύει πως το κλειδί για τον εξηλεκτρισμό των μοτοσυκλετών της βρίσκεται στην παραγωγή φθηνότερων μπαταριών, ενώ μέχρι να γίνει αυτό πράξη, η εταιρεία δραστηριοποιείται στα δίκτυα ανταλλαγής μπαταριών, κυρίως για B2B και B2G πελάτες, αλλά και για ιδιώτες.

Για τους τελευταίους, η Honda προχώρησε στη συνεργασίας με τους υπόλοιπους 3 μεγάλους Ιάπωνες κατασκευαστές, αλλά και με κατασκευαστές στην Ευρώπη, για την εξέλιξη ανταλλάξιμων μπαταριών επόμενης γενιάς.

332202 Summary of Honda Global CEO Inaugural Press Conference

Ο πιο φιλόδοξος ίσως στόχος της Honda είναι η θέληση της όχι απλά να μειώσει αλλά να ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα με αυτοκίνητα και δίκυκλα της μέχρι το 2050!

Η μεγαλύτερη δυσκολία στον στόχο αυτό είναι να εφαρμοστεί και στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου η κουλτούρα της ασφαλούς οδήγησης βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα.

332198 Summary of Honda Global CEO Inaugural Press Conference

Για να πετύχει τον παραπάνω στόχο, η Honda θα εξελίξει υπάρχουσες και νέες τεχνολογίες, ενώ η εταιρεία θέλει από το 2030 να εφοδιάζει όλα τα νέα της αυτοκίνητα με το σύστημα ADAS (advanced driver-assistance system), που προειδοποιεί τον οδηγός για πιθανό ατύχημα.

Για την έρευνα και εξέλιξη πάνω στους τομείς της προστασίας περιβάλλοντος και της οδικής ασφάλειας, η Honda θα διαθέσει 5 τρις. Γιεν στα τμήματα R&D της τα επόμενα 6 χρόνια.

Ο κ. Mibe αναφέρθηκε και στο τμήμα ρομποτικής της Honda, αλλά και στους τομείς της αεροναυπηγικής, της ναυπήγησης, και της διαστημικής τεχνολογίας.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου του κ. Mibe, μεταφρασμένη στα αγγλικά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 15:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon