.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 16:53

Ρεπορτάζ Moto Market - Το επίκεντρο της μοτοσυκλέτας στην καρδιά της Αθήνας

Είναι μια από τις γνωστότερες επιχειρήσεις της Ελλάδας με αντικείμενο τον μοτοσυκλετιστικό εξοπλισμό. Η Moto Μarket αντιπροσωπεύει στη χώρα μας μια σειρά από πασίγνωστες και δημοφιλείς μάρκες και αυτό είναι το κεντρικό της κατάστημα στην Αθήνα.

Έχοντας απολαύσει τη συνέντευξη του ιδρυτή της Moto Market, Σταμάτη Δημητριάδη στο Bikeit.gr και τον Τάκη Μανιάτη, κάνουμε μια φωτογραφική βόλτα στο κεντρικό της κατάστημα στην οδό Καλλιρρόης 43-45, ακριβώς απέναντι από τον σταθμό Μετρό “Συγγρού-Φιξ”.

Στους δύο ορόφους του θα συναντήσουμε όλον τον κόσμο της Moto Market, ο οποίος δεν είναι και ακριβώς μικρός. Αντιπροσωπεύοντας στην Ελλάδα μια μακρά σειρά εταιρειών από όλα τα πεδία μοτοσυκλετιστικού εξοπλισμού, το κεντρικό αυτό μαγαζί είναι από εκείνα τα μαγικά μέρη όπου μπορείς να μπεις με ένδυση παραλίας και να βγεις έτοιμος για τον γύρο του κόσμου – και εσύ και η μοτοσυκλέτα σου.

DSC 0370

Εκεί λοιπόν θα συναντήσουμε μια ικανότατη συλλογή από κατασκευαστές κρανών: Acerbis, Airoh, Bell, Caberg, Givi, MT, Pilot.

Θα βρούμε είδη ένδυσης Nordkap/Nordcode, Fovos, Macna, Spidi και Acerbis, γάντια όλων αυτών των κατασκευαστών, αλλά και ειδικό εξοπλισμό εκτός δρόμου (Acerbis), καθώς και ένα χωριστό κομμάτι του καταστήματος που αφιερώνεται στον ρουχισμό για γυναίκες.

DSC 0381

Η λίστα με τα προϊόντα της Moto Market δεν τελειώνει εδώ, καθώς η Givi είναι ίσως η γνωστότερη και μια από τις μεγαλύτερες (ειδικά μετά την εξαγορά της Kappa) εταιρείες που μας προμηθεύουν με ταξιδιωτικό εξοπλισμό και δη κάθε λογής βαλίτσες – tank bag, top cases, σαμάρια κ.ο.κ.

DSC 0457

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο οπλοστάσιο της εταιρείας αφορά τη Sena, ίσως την κορυφαία κατασκευάστρια συστημάτων επικοινωνίας για μοτοσυκλετιστές, με μια μεγάλη γκάμα τεχνολογικά προηγμένων bluetooth συσκευών που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και ανάγκες.

Έχοντας πρόσφατα βρεθεί στις εγκαταστάσεις της Moto Market για την παρουσίαση της Sena, έχουμε ήδη πάρει μια καλή γεύση των όσων έχει να προσφέρει.

DSC 0452

Το πιο σημαντικό, όμως, για την Ελληνική αυτή εταιρεία που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, είναι πως δε μένει στις εισαγωγές επώνυμων προϊόντων, μα έχει αναπτύξει τη δική της κατασκευαστική δραστηριότητα και εξασκείται με επιτυχία στην ανάπτυξη εξαγωγών.

Η Nordcap, η οποία πλέον μετονομάζεται σε Nordcode και ετοιμάζεται να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές, είναι μια Ελληνικότατη εταιρεία με σχέδια που φτιάχνονται εδώ, με γνώμονα τα γούστα και τις ανάγκες του Έλληνα μοτοσυκλετιστή, υλικά που επιλέγονται προσεκτικά από προμηθευτές από διάφορα μέρη του κόσμου και ράβονται στο Πακιστάν.

DSC 0404

Αυτή η εφοδιαστική αλυσίδα επιτρέπει στη Nordcode να προσφέρει ποιοτικά ρούχα που λίγο έχουν να ζηλέψουν από πολύ ακριβότερες επώνυμες μάρκες, σε ασυναγώνιστες τιμές που έχουν στενή συνάφεια με την Ελληνική πραγματικότητα και το βάθος της τσέπης μας.

Δίπλα της η Fovos είναι ουσιαστικά μια εναλλακτική έκφραση της ίδιας μάρκας, επίσης Ελληνική εταιρεία με παρόμοια τιμολογιακή λογική, τα προϊόντα της οποίας στοχεύουν σε λίγο διαφορετικό πελατολόγιο με πιο Adventure προσανατολισμό.

DSC 0507

Εκφράζοντας το όραμα του ιδιοκτήτη της, η Moto Market είναι μια εταιρεία που κατάφερε να παραμείνει στον αφρό της Ελληνικής πραγματικότητας της κρίσης και δεν έμεινε εκεί, αλλά συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προσαρμόζεται στα δεδομένα με αξιοζήλευτη διορατικότητα.

Ίσως τελικά αυτό να είναι το μυστικό της επιτυχίας της, ή τουλάχιστον ένα από αυτά, καθώς η επαφή με το ιδιαίτερα εξυπηρετικό προσωπικό του κεντρικού καταστήματος της Αθήνας μας δίνει άλλη μια διάσταση του πώς γίνονται σωστά αυτές οι δουλειές: με ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενό τους, είναι ευγενικοί και στόχος τους δεν είναι απλά να σου πουλήσουν, αλλά να φύγεις από το κατάστημα με κάτι που θα σου κάνει τη δουλειά όπως ακριβώς τη φαντάστηκες.

DSC 0512

Και ποιος μπορεί να αμφισβητήσει πως το στήσιμο μιας επιχείρησης σε αυτή τη βάση φέρει την αδιόρατη μεν, καταφανέστατη δε σφραγίδα του ανθρώπου που ηγείται της όλης προσπάθειας;

Ο καλύτερος τρόπος, άλλωστε, να αντιληφθείτε το εννοούμε είναι να διαβάσετε τη συνέντευξη του κυρίου Δημητριάδη, όπου μας περιγράφει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Moto Market.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 17:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon