.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 16:32

Ρεπορτάζ - Test Ride Event από τη Γκοργκόλης Α.Ε.

Γνωριμία με τη γκάμα του 2019 στα Τρίκαλα

Του Σπύρου Τσαντήλα

Φωτό: Γκοργκόλης Α.Ε., Τάκης Μανιάτης, Σπύρος Τσαντήλας

Για την οικογένεια Γκοργκόλη το να φτάσεις στην κορυφή της Ελληνικής αγοράς δε συνιστά λόγο επανάπαυσης, απεναντίας είναι αφορμή για ακόμη περισσότερη προσπάθεια. Αυτό δεν το λέμε ως τυπικό κοπλιμέντο, καθώς περισσότερο είναι μια συνειδητοποίηση που πηγάζει από τις ενέργειες της δραστήριας αυτής Ελληνικής εταιρείας.

IMG 20190316 171552

Τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία φέρνουν για μια χρονιά ακόμη τις εταιρείες που αντιπροσωπεύονται στη χώρα μας από τη Γκοργκόλης Α.Ε. να κυριαρχούν στην εγχώρια αγορά, με τη SYM να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής με 21.4% μερίδιο και 7,150 πωλήσεις δικύκλων στο σύνολο του 2018, ενώ δεν παραβλέπουμε την εντυπωσιακή τέταρτη θέση της Daytona που προσθέτει άλλο ένα 12.1% με 4,034 πωλήσεις.

Το σύνολο είναι απλά σαρωτικό, ειδικά αν σκεφτούμε πως στη δεύτερη θέση της αγοράς βρέθηκε η Honda με μερίδιο αγοράς 16.8% και 5,595 ταξινομημένα δίκυκλα με το φτερό στο ρεζερβουάρ.

IMG 20190316 105232

Το πρόσφατο Test Ride Event στο οποίο προσκληθήκαμε να παραστούμε είναι απλά άλλη μια απόδειξη πως το μέλλον της εταιρεία προμηνύεται λαμπρό. Ας σκεφτούμε πως αυτά τα νούμερα του 2018 έγιναν χωρίς να έχουν μπει στην αγορά μερικά πολύ βαριά χαρτιά για το 2019, όπως το νέο υπερ-παπί VF185, αλλά και η πλήρης γκάμα της Zontes με τρεις μοτοσυκλέτες 310 cc.

Διά του λόγου το αληθές, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιεί ο Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), ενώ η Γκοργκόλης Α.Ε. ήδη διαθέτει ένα εξαιρετικά δημοφιλές παπί, το Daytona DY125, το απόλυτο best seller των σκούτερ, SYM Symphony ST200i, ενώ έχει ήδη μπει δυναμικά και στο παιχνίδι των μοτοσυκλετών: το νέο Daytona T310 by Zontes με το καλημέρα βρέθηκε στη δεύτερη θέση της αγοράς του Φεβρουαρίου, μια ανάσα πίσω από τα ισοβαθμούντα BMW R 1250 GS Adventure και Yamaha Tracer 900.

IMG 20190316 105132

Στα Τρίκαλα, όπου βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις της Γκοργκόλης Α.Ε., η διοργάνωση μας υποδέχτηκε με έναν μικρό στόλο νέων μοντέλων δίπλα στην κεντρική είσοδο. Με τον καιρό να φορά το γλυκό, ανοιξιάτικο πρόσωπό του, η σαββατιάτικη περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή της όμορφης Θεσσαλικής πόλης έμοιαζε περισσότερο με βόλτα παρά με “δουλειά”.

Η γκάμα των μοντέλων προς δοκιμή μετρούσε τα SYM VF185 και HD300, την μπλε τριπλέτα της Zontes, T310, R310 και X310, καθώς και τα νέα Daytona, Velos R 125i και Must 125. Αναμφίβολα το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο για την επικείμενη δοκιμή, δεδομένου ότι πρόκειται για μοντέλα που αναμένονται με ζέση στην αγορά και θα ήμασταν ανάμεσα στους πρώτους που θα τα καβαλήσουν και θα μεταφέρουν μια πρώτη οδηγική εντύπωση.

gorgolis presentation 2019 2
Ο κύριος Βασίλης Γκοργκόλης απευθύνεται στους καλεσμένους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου

Πριν όμως ξεκινήσει η ουσία της εκδήλωσης, δηλαδή η οδήγηση, ο κύριος Βασίλης Γκοργκόλης μας έδωσε μια σύντομη εικόνα της προσπάθειας που καταβάλει η εταιρεία της οποίας ηγείται. Ναι, το να έχεις ένα καλό προϊόν είναι το πρώτο βήμα προς της επιτυχία, αλλά δεν αρκεί αυτό. Οι προσπάθειες των ανθρώπων της εταιρείας είχαν ένα τιτάνιο έργο με την ομολογκασιόν του SYM VF185 κατά Euro4, ενώ η έλευση της Zontes αναμφίβολα προσθέτει μια ακόμη εφοδιαστική αλυσίδα με τις όποιες απαιτήσεις της για την εταιρεία.

IMG 20190316 114025

Μιλώντας για απαιτήσεις, το να διατηρεί κανείς μια τόσο μεγάλη και δραστήρια αντιπροσωπεία δεν είναι και ό,τι το απλούστερο και μια βόλτα στις παρακείμενες αποθήκες ανταλλακτικών φανερώνει το μέγεθος της προσπάθειας. Στον αχανή αυτόν χώρο συγκεντρώνονται εξαρτήματα και ανταλλακτικά από τη μεγάλη γκάμα δικύκλων της και η εύρυθμη λειτουργία της είναι βασική συνιστώσα στην επιτυχία της εταιρείας – η άρτια υποστήριξη μετά την πώληση είναι αναπόσπαστο μέρος της και προφανώς η δουλειά που γίνεται είναι άριστη, όπως αποδεικνύουν τα νούμερα και η εμπιστοσύνη του Ελληνικού κοινού.

IMG 0152

Για τη συνέχεια, η εκδήλωση πέρασε στο κυρίως θέμα της, που δεν ήταν άλλο από την οδήγηση όλων των νέων μοντέλων. Η σχεδιασμένη διαδρομή μετρούσε κάτι λιγότερο από 100 χιλιόμετρα και περιελάμβανε τα πάντα: λίγη πόλη, λίγο αυτοκινητόδρομο και μια γερή δόση από στροφιλίκι. Το πεδίο ήταν ιδανικό για να αναδείξει τις χάρες κάθε μοντέλου, ενώ παράλληλα μας προσέφερε και μια όμορφη οπτική στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από τα τριγύρω βουνά, ως και γνωστά αξιοθέατα της πόλης, όπως ο Μύλος Ματσόπουλου.

IMG 20190316 105401
MEGO (εκ των ΜΕΒΕΑ και Γκοργκόλης) GT50, ένα κομμάτι της ιστορίας της Γκοργκόλης Α.Ε. που ξεκινά από το μακρινό 1959

Παράλληλα, ο κύριος Γκοργκόλης μας γνωστοποίησε μια ακόμη πρωτοβουλία της εταιρείας του, την προσπάθεια για δημιουργία μιας Πανελλαδικής Ένωσης Δικύκλου. Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται με τη Μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα και αποσκοπεί στο να χτίσει μια δυνατή φωνή πίσω από αιτήματα της αγοράς, όπως την καθιέρωση της ισοδυναμίας διπλωμάτων οδήγησης μοτοσυκλέτας Α1 με την κατηγορία Β (επιβατικά αυτοκίνητα) όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ε.Ε., απαλλαγή τελών κυκλοφορίας για τα μικρά δίκυκλα 50-125 cc αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, θέσπιση κατηγορίας φορτηγού δικύκλου, έλεγχο στην κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών και σκούτερ με πετάλια και άλλα ζητήματα.

Φύγαμε από τα Τρίκαλα γεμάτοι όμορφες εικόνες, τόσο από την πόλη όσο και από τη γκάμα των νέων αφίξεων που έρχεται με δύναμη να ισχυροποιήσει τη θέση της Γκοργκόλης Α.Ε. στην Ελληνική αγορά, όπως θα δούμε σύντομα στη συνέχεια των οδηγικών μας εμπειριών από αυτό το Test Ride Event.

Διαβάστε εδώ την πρώτη μας οδηγική επαφή με το Daytona T310 by Zontes

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Daytona R310 by Zontes

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 14:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon