.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 12:27

Ρεπορτάζ – Παρουσίαση Beta RR MY 2019 στην Ανάβυσσο

Ολόκληρη η νέα γκάμα Enduro

Στην Ανάβυσσο η The Fuoristrada Co., αντιπρόσωπος της Beta στην Ελλάδα, παρουσίασε σε μια όμορφη εκδήλωση ολόκληρη τη γκάμα των RR μοντέλων της για το 2019. Προερχόμενη από μια σαρωτική χρονιά στο Παγκόσμιο Enduro, η Ιταλική εταιρεία βελτιώνει κι άλλο τις μοτοσυκλέτες της σειράς RR και παρουσιάζει έναν νέο κινητήρα.

BETARR2019 9

Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους και οι αναβάτες της ομάδας, Γιάννης Τρίγκας και Κωνσταντίνος Γεροντάκης.

Ας δούμε τι νέο μας φέρνουν τα φρέσκα Beta RR του 2019.

Ακόμη πιο εξελιγμένη και μεγαλύτερη γκάμα

Οι νέες Beta RR του 2019 έρχονται στην αγορά με νέα μεγαλύτερη γκάμα. Στο εργοστάσιο της Τοσκάνης δεν εργάστηκαν μόνο για να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν την υπάρχουσα γκάμα, εισήγαγαν επίσης ένα νέο κινητήρα 200cc. Μία δίχρονη μοτοσυκλέτα που μαζί με την πρόσφατη παρουσίαση του RR 125, ολοκληρώνει την enduro γκάμα της Beta, η οποία πλέον περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικά μοντέλα.

Η φιλοσοφία της Beta είναι να διασφαλίσει ότι κάθε κινητήρας έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα, ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες κάθε αναβάτη enduro.

RR Racing 125 2t My 19 right white

Δεδομένου του μεγέθους του κινητήρα και του χαμηλού του βάρους, το νεοαφιχθέν RR 200 2T έχει κληρονομήσει τα χαρακτηριστικά πλαισίου του 125. Κατασκευασμένο από χρωμιομολυβδαίνιο ατσάλι, με διπλή βάση που χωρίζεται πάνω από την εξαγωγή της εξάτμισης, έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για κινητήρες μικρής χωρητικότητας και είναι ένα από τα μικρότερα που έχουν βγει ποτέ στην παραγωγή.

Παράλληλα, έχοντας δεχθεί επανασχεδιασμό των βασικών διαστάσεων του, εξασφαλίζει την ιδανική θέση του κινητήρα μέσα σε αυτό. Έχοντας αυτόματη τρόμπα λαδιού και μίζα για την εκκίνηση του κινητήρα, το νέο RR 200 2T είναι μια εξαιρετική all-around μοτοσυκλέτα που θα καλύψει από τους αγωνιζόμενους μέχρι τους αγνούς λάτρεις του offroad.

Φυσικά σημαντικές αναβαθμίσεις δέχθηκε ολόκληρη η γκάμα, με τεχνογνωσία που αποκτήθηκε μέσα από τους αγώνες enduro. Μην ξεχνάμε πως τα τρία τελευταία χρόνια, η Beta έχει κερδίσει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κατασκευαστών στην EnduroGP, από έναν τίτλο στην κατηγορία Enduro3 και EnduroGP με τον Steve Holcombe κι δύο στην Enduro Junior με τον Brad Freeman (‘17) και τον Matteo Cavallo (’18).

Οι εργασίες αναβάθμισης επικεντρώθηκαν τόσο στον κινητήρα όσο και στη σχεδίαση του πλαισίου, με ιδιαίτερη προσοχή στις αναρτήσεις. Πλέον, τόσο μπροστά όσο και πίσω, υπάρχουν εξαρτήματα της κορυφαίας ZF που είναι σαφώς πιο προηγμένα από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν.

Τα νέα RR με μία ματιά

2-Strokes (Τετράχρονα)
125 cc 200 cc 250 cc 300 cc
Η μικρότερη μοτοσυκλέτα στη γκάμα της Beta, η ελαφρύτερη και η πιο ευκολοδήγητη. Κατάλληλη για αγωνιστική χρήση τόσο για νέους αναβάτες των μικρών κατηγοριών όσο και για έμπειρους που αναζητούν ένα “διασκεδαστικό παιχνίδι”. Με χαρακτηριστικά πλαισίου και κινητήρα από το μικρότερο 125, αλλά με περισσότερη ροπή και δύναμη. Διαθέτει τρόμπα λαδιού και μίζα εκκίνησης που την κάνουν ιδανική για ερασιτέχνες αναβάτες. Ιδανική για όσους ψάχνουν μία ομαλή δίχρονη μοτοσυκλέτα με ελαφρώς λιγότερη δύναμη και ροπή από το κορυφαίο δίχρονο των 300cc, για περισσότερο κράτημα και ευελιξία. Κατασκευασμένη για αυτούς που τους αρέσουν οι μεγάλοι κινητήρες με εντυπωσιακή ροπή σε όλο το φάσμα των στροφών. Η τέλεια μοτοσυκλέτα για όσους θέλουν θηριώδη δίχρονη ροπή από το ρελαντί. Ιδανικό για extreme και “σφιχτό” enduro ενώ στα χέρια ενός προπονημένου αναβάτη είναι ικανό για κορυφαίες επιδόσεις σε χρονομετρημένες ειδικές.
4-Stroke (Τετράχρονα)
350 cc 390 cc 430 cc 480 cc
Το ευκολότερο στην τετράχρονη γκάμα. Ιδανικό για οδήγηση με υψηλές rpm και πάντα με γραμμική απόδοση, χωρίς να κουράζει τον αναβατή. Ο ιδανικός συνδυασμός κρατήματος και απόδοσης. Ελαφριά αίσθηση κινητήρα με περισσότερη δύναμη και ροπή.
Δεν είναι τυχαία άλλωστε η επιλογή του Christophe Charlier και του Γιάννη Τρίγκα.
Κινητήρας υψηλής απόδοσης και άφθονης ροπής που αποδεικνύεται ιδανικός όταν ο αναβάτης εκμεταλλεύεται τη μακριά κλιμάκωση του κιβωτίου ενώ η ευελιξία του μοιάζει με αυτήν του 390. Η μοτοσυκλέτα που ταιριάζει γάντι σε ανοιχτές διαδρομές. Τα χαρακτηριστικά της είναι παρόμοια με της RR 430 αλλά με ακόμη περισσότερη ροπή και δύναμη, ιδανική για μεγαλόσωμους και έμπειρους αναβάτες.

Οι σημαντικότερες αλλαγές για τη γκάμα RR ΜΥ 2019

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Δίχρονα

- Νέα κεντρική μονάδα (ECU): εγγυάται καλύτερη λειτουργία του συστήματος ανάφλεξης που βελτιώνει την καύση και την απόδοση. 

- Μεγαλύτερο έμβολο στην τρόμπα συμπλέκτη: μαλακότερη και καλύτερη αίσθηση στη μανέτα.

- Νέα ρυθμιζόμενη βαλβίδα εξαγωγής BPV (RR 300): πιο γραμμική απόδοση της δύναμης. Διατίθεται με κιτ ελατηρίων διαφορετικής σκληρότητας που προσαρμόζουν την απόδοση στις προτιμήσεις του αναβάτη.

- Σκληρότερο καπάκι συμπλέκτη (RR 125): βελτιωμένη και πιο ακριβή λειτουργία.

- Νέος θάλαμος διαστολής (RR 250/300): βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα σε όλο το φάσμα των στροφών

 DSC4649

Τετράχρονα

- Νέα γκαζιέρα: κατασκευάζεται από τη Domino αποκλειστικά για τη Beta. Βελτιώνει τον έλεγχο στις μικρές κινήσεις του χεριού για καλύτερη πρόσφυση στα δύσκολα τερέν.

- Νέα χαρτογράφηση σε όλους τους κινητήρες που σε συνδυασμό με τη νέα γκαζιέρα, δίνει καλύτερο έλεγχο στο χειρισμό του γκαζιού.

- Μεγαλύτερο έμβολο στην τρόμπα συμπλέκτη: μαλακότερη και καλύτερη αίσθηση στη μανέτα.

RR Racing 4t My 19 left white

ΠΛΑΙΣΙΟ

- Νέο πιρούνι ZF (ø 48 mm) με νέο σύστημα ρυθμίσεων: Πλέον όλες οι ρυθμίσεις (απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς, προφόρτιση ελατηρίου) βρίσκονται στο πάνω μέρος και δεν απαιτούν εργαλεία.

- Παράλληλα έχει καινούργια χαρακτηριστικά λειτουργίας και καλάμια με νέα ανοδίωση για λιγότερες τριβές.

- Νέες πλάκες πιρουνιού: πιο άκαμπτες και πιο ελαφριές.

- Νέα προστατευτικά καλαμιών: πιο πρακτικές και με νέο σχεδιασμό.

- Νέο αμορτισέρ ZF: διαθέτει νέο μικρότερο έμβολο (ø46mm) κι συνολικά είναι σχεδόν 300 gr ελαφρύτερο. Το νέο έμβολο σχεδιάστηκε για να εξασφαλίζει πιο σταθερή λειτουργία, καθώς η θερμοκρασία του λαδιού αυξομειώνεται και προσφέρει περισσότερη άνεση και πρόσφυση του πίσω τροχού. Η πάνω βάση και ο θάλαμος αζώτου-λαδιού είναι επίσης μικρότερα, ενώ νέο και ελαφρύτερο είναι και το ελατήριο.

- Νέα χρώματα και γραφικά

BETARR2019 90

RR 200 2-stroke

Κινητήρας

- Έμβολο με δύο ελατήρια (ø 62 mm): σχεδιασμένο για περισσότερη αντοχή και αξιοπιστία, η επιλογή των δύο ελατηρίων για το έμβολο, προσφέρει επίσης καλύτερη απόδοση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, κάτι σημαντικό για το Enduro.

- Προοδευτική Βαλβίδα Beta: σύστημα της Beta που χαρακτηρίζεται από τη μη ταυτόχρονο άνοιγμα της κεντρικής “εισαγωγής” και των πλευρικών οδών (boosters) που χαρίζει προοδευτική απόδοση σε όλη τη σειρά στροφών.

- Εισαγωγή με ένθετα πολυαμίδιου: μειώνει το βάρος και συμβάλει στην καλύτερη πλήρωση του στροφαλοθάλαμου, αυξάνοντας την απόδοση και την αξιοπιστία.

- Κύλινδρος: Με σύστημα ελέγχου της εξαγωγής όπως στους μεγαλύτερους κινητήρες που επιτρέπει τη ρύθμιση του ανοίγματος και κατ’ επέκταση τον τρόπο απόδοσης της δύναμης.

- Θάλαμος καύσης με δυνατότητα αλλαγής: μπορεί να αντικατασταθεί ώστε να γίνουν περαιτέρω ρυθμίσεις στον τρόπο απόδοσης του κινητήρα.

- Σφυρήλατες αλουμινένιες κάσες κάρτερ: σχεδιάστηκαν με νέα διάταξη και με στόχο τη μείωση βάρους σε συνδυασμό με τη μέγιστη ακαμψία. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην περιοχή γύρω από την έδραση των ρουλεμάν του στροφαλοφόρου άξονα.

- Πλαϊνά καπάκια από κράμα μαγνησίου: πολύ χαμηλό βάρος αντοχή και άψογο φινίρισμα.

- Εισαγωγή Vforce4: υψηλή αξιοπιστία και απόδοση

- Κιβώτιο έξι ταχυτήτων: ειδικά σχεδιασμένα για τους μικρούς κινητήρες της Beta με σφυρήλατα γρανάζια για μεγάλη μηχανική αντοχή, αξιοπιστία και παράλληλα μικρό μέγεθος και βάρος.

- Συμπλέκτης: πολλαπλών δίσκων με αντίστροφο άνοιγμα που ενεργοποιείται από μηχανισμό ενσωματωμένο στο εξωτερικό κάλυμμα. Πρόκειται για ένα σύστημα σχεδιασμένο για μείωση του βάρους και καλύτερη απόδοση.

- Σύστημα εξάτμισης: Για τη βελτιστοποίηση των καμπύλων ροπής και ισχύος του κινητήρα, το τμήμα R&D της Beta έχει σχεδιάσει νέα εξάτμιση.

- Μίζα: ευκολία εκκίνησης σε όλες τις συνθήκες.

- Αυτόματη τρόμπα λαδιού: εξαλείφει την ανάγκη για πρόμιξη λαδιού στη βενζίνη, προσφέροντας ακρίβεια στην καύση.

RR Racing 125 2t My 19 rear white

Πλαίσιο

- Νέα γεωμετρία: επανασχεδιάστηκε το πάνω μέρος για βελτίωση της ακαμψίας και μείωση των κραδασμών του κινητήρα, ενώ μίκρυναν οι διαστάσεις στο κάτω μέρος.

- Φιλτροκούτι: σχεδιάστηκε εκ νέου για καλύτερη ροή του αέρα στην εισαγωγή

- Ποδιά κινητήρα: κατασκευασμένη από σκληρό αλλά ελαφρύ πολυαμίδιο, προστατεύει τον κινητήρα από χτυπήματα και εμποδίζει τη λάσπη να συσσωρευτεί στο κάτω μέρος του πλαισίου

- Ρεζερβουάρ: Ελαφρώς μικρότερο από αυτά των μεγάλων μοντέλων, προσφέρει πιο στενή θέση οδήγησης και καλύτερη εργονομία.

- Σύστημα ψύξης: Είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο και βοηθάει στη διατήρηση του μικρού πλάτους.

Φωτογραφίες Εκδήλωσης

Φωτογραφίες Στατικών - Beta RR MY2019

Φωτογραφίες Στατικών - Beta XTrainer MY2019

Φωτογραφίες Οδήγησης - Γιάννης Τρίγκας

Φωτογραφίες Οδήγησης - Κων/νος Γεροντάκης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 13:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon