.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 13:57

BMW Motorrad Hellas - Μαθήματα οδήγησης

 

  Δωρεάν εκπαίδευση από την BMW Hellas

 

 Ένα νέο σχολείο έχει ξεκινήσει από την BMW Motorrad. Η εταιρία έχει ξεκινήσει την παροχή δωρεάν μαθημάτων οδήγησης για τους νέους κατόχους BMW. Τα μαθήματα που παραδίδονται από τον τρεις φορές πρωταθλητή Ελλάδος στο enduro Τάκη Μανιάτη, διαρκούν μία ημέρα.

Στις 3/10 διοργανώθηκε η δεύτερη ημερίδα των μαθημάτων στα οποία συμμετείχαν 15 άτομα. Ο αριθμός των αναβατών είναι συγκεκριμένος για να υπάρχει σωστή επικοινωνία μεταξύ του εκπαιδευτή και των μαθητών.
Στο Σοφικό Κορινθίας όπου διοργανώνονται τα μαθήματα, ξεκινούν με θεωρία πάνω στις βασικές αρχές της οδήγησης.
Αναλύθηκε η σωστή θέση οδήγησης, η στάση του σώματος, το βλέμμα, ο ρόλος του άνω τμήματος του κορμού, οι ιδανικές γραμμές και το φρενάρισμα.
Οι αναβάτες πέρασαν σε οργανωμένο και καθαρισμένο από τις πέτρες οικόπεδο ώστε να κάνουν πράξη όσα έμαθαν.
Ο εκπαιδευτής έδειχνε σε όλους μαζί αλλά και μεμονωμένα την σωστή θέση και ανέλυε τις επιπτώσεις μίας λανθασμένης θέσης.
Οι εκπαιδευόμενοι πέρασαν στην όρθια θέση οδήγησης εν κινήσει, κάτι που για τους περισσότερους συνέβαινε για πρώτη φορά. Στις κορίνες που είχαν σχηματίσει κυκλική διαδρομή και ευθεία για σλάλομ, δοκιμάστηκαν οι ικανότητες τους με άμεση διόρθωση των λαθών.
Μετά από τα απαραίτητα διαλλείματα για καφέ και φαγητό, οι εκπαιδευόμενοι βγήκαν για πρώτη φορά βόλτα στο βουνό.
Σε χωμάτινη δασική διαδρομή, διήνυσαν απόσταση είκοσι χιλιομέτρων όπου κάποιοι από τους εκπαιδευόμενους πήραν το βάπτισμα στην off road οδήγηση. Έπειτα, αναλύθηκε επί της ουσίας το σωστό φρενάρισμα της μοτοσυκλέτας με και χωρίς ABS όπου όλοι οι μαθητές είδαν τεράστια διαφορά και σημείωσαν σημαντική βελτίωση.


Τα 1200 GS και Adventure μονοπόλησαν τις συμμετοχές και η οδήγησή τους στο χώμα, έγινε απόλαυση για τους κατόχους. Αυτός ήταν και ο σκοπός της BMW άλλωστε, να δείξει στους κατόχους της σειράς GS τον τροπο με τον οποίο θα απολαμβάνουν περισσότερο τις μοτοσυκλέτες τους.

Η εκδήλωση τελείωσε με τους μαθητές να έχουν μάθει σημαντικά πράγματα για την χωμάτινη οδήγηση αλλά και για την ευκολία χρήσης της μοτοσυκλέτας τους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Το χαμόγελο και η απόλαυση της εκπαιδευτικής ημέρας ήταν αυτό που έμεινε σε όλους και οι περισσότεροι μάλιστα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το επόμενο επίπεδο μάθησης, όποτε και αν γίνει αυτό!

{gallery}ekdiloseis/bmw/sofiko_3-10{/gallery}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 16:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Enduro festival στην Ζήρεια »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon