.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 13:37

Ρεπορτάζ - BMW Motorrad Days 2018 - Το BIKEIT ήταν εκεί!

Μπύρες, λουκάνικα και μοτοσυκλέτες!

Του Τάκη Μανιάτη

Θα μπορούσα να συμφωνήσω πως μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις. Όχι όμως στην περίπτωση των BMW Motorrad Days, όπου αν δεν έχεις παρευρεθεί, δεν μπορείς με τίποτα να δεις το θετικό κλίμα, την μοτοσυκλετιστική κουλτούρα, και την νέα οπτική των κατά τ' άλλα συντηρητικών Γερμανών!

Δεκαοκτώ συναπτά έτη

bmw motorrad days 2018 bikeit 11

Τα BMW Motorrad Days διοργανώνονται από την BMW Motorrad στην Γερμανία, τα τελευταία 18 χρόνια, στο Garmisch-Partenkirchen, νοτιοδυτικά του Μονάχου. Στα σύνορα με τις αυστριακές Άλπεις, το όμορφο, γραφικό ορεινό χωριουδάκι αφήνει τις χειμερινές δραστηριότητες στην άκρη, και στον χώρο του σαλέ και στην βάση του χιονοδρομικού, όπου ξεκινούν τα lift, στολίζεται στα χρώματα της BMW Motorrad.

Κάθε χρόνο, το ''πάρτι'' μεγαλώνει, κι έτσι, χιλιάδες αναβάτες απ' όλο τον κόσμο, συρρέουν εκεί ώστε να απολαύσουν μπύρες, λουκάνικα, και φυσικά, μοτοσυκλέτες. Ένα Octoberfest προσαρμοσμένο στην μοτοσυκλετιστική κουλτούρα, το οποίο χωράει άπαντες, ανεξαρτήτως μάρκας!

bmw motorrad days 2018 bikeit 28

Όπως κάθε χρονιά, η BMW Motorrad είχε φροντίσει ώστε οι παρευρισκόμενοι να απολαύσουν τα test rides των μοτοσυκλετών της, κι έτσι, πάνω από 70 μοτοσυκλέτες, απ' όλη την γκάμα, ήταν διαθέσιμες για δοκιμή! K 1600GT / GTL, F 750 / 850GS, R 1200 GS / ADV, S 1000 RR, S 1000 R, S 1000 XR, G 310 R / GS, C650 SPORT / GT, RnineT / Urban / Racer, R 1200 R, R 1200 RT, ότι μπορεί να φανταστεί και να ονειρευτεί κάποιος με το σήμα της έλικας, ήταν εκεί. Όταν η BMW λέει για test rides, το εννοεί!

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή, αυτό που έβλεπες στην είσοδο του ''χωριού'' που είχε στηθεί, με τους αναβάτες να ξεκινούν από εκεί την διαδρομή τους, με πλοηγούς και ουραγούς, στα γραφικά χωριουδάκια της περιοχής.

bmw motorrad days 2018 bikeit 9

Για τους πιο άγριους, στο εκ διαμέτρου αντίθετο άκρο, είχε δημιουργηθεί μία off road διαδρομή με μεγάλα μπερμ, ανηφόρες και κατηφόρες. Εκεί, παρέα με τους εκπαιδευτές της σχολής off road οδήγησης της BMW Motorrad από το Hechlingen, οι αναβάτες μπορούσαν να δοκιμάσουν όλη την off road γκάμα, όπως F 850 GS και R 1200 GS / Rallye / Adventure, με χωμάτινα ελαστικά, στις καταλληλότερες συνθήκες!

Όλη μέρα events

bmw motorrad days 2018 bikeit 2

Από test rides, κανένας παραπονεμένος σίγουρα. Ενδιάμεσα, στο ''χωριό", υπήρχαν μπυραρίες και καντίνες με ξύλινα τραπεζοκαθίσματα στα οποία οι αναβάτες μπορούσαν να απολαύσουν τις γερμανικές μπύρες και να φάνε λουκάνικα.

bmw motorrad days 2018 bikeit 20

Αλλά το μοτοσυκλετιστικό event δεν σταματούσε στα test rides και στην πόση και βρώση. Μία τεράστια arena είχε στηθεί ώστε να εμφανίζονται σε αυτήν τα διάφορα stunts με ειδικά διασκευασμένες μοτοσυκλέτες της BMW - σούζες και ντριφτ με F 800 GS με τριβάλιτσο, tricks με F 800 R, αλλά και τούμπα 360 μοιρών με G 310 GS στο οποίο είχε τοποθετηθεί ειδικό κάγκελο περιμετρικά!

bmw motorrad days 2018 bikeit 16

Δύο drift cars έκαναν ατελείωτα παντιλίκια μέσα εκεί, ενώ η ομάδα freestyle motocross έστηνε σε χρόνο d.t. την ράμπα με προσγείωση στην ειδικά τροποποιημένη ράχη της νταλίκας τους! 

Εκατοντάδες θεατές στις κερκίδες των δύο πλευρών απολάμβαναν το θέαμα, ενώ στα διαλλείματα, παρέλαυναν κλασικές μοτοσυκλέτες σε άριστη κατάσταση, όπως και μοναδικές custom κατασκευές - είδαμε dragster με κινητήρα R 1200 GS LC turbo με 200 άλογα, και με R 1200 GS αερόψυκτο, στα 150 άλογα!

bmw motorrad days 2018 bikeit 25

Εκθέσεις custom μοτοσυκλετών, περίπτερα με ανεξάρτητους κατασκευαστές custom, ρουχισμός και αξεσουάρ γνωστών εταιριών, είδη τουρισμού και διάφορες κατασκευές για κάθε κατηγορία, πλαισίωναν την εκδήλωση.

Φυσικά, η BMW Motorrad είχε φροντίσει να εκθέσει όλα της τα προϊόντα, έχοντας σε ένα χώρο όλα τα νέα μοντέλα, όλα τα αξεσουάρ τους, αλλά και όλο τον ρουχισμό αναβάτη, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να τα δουν όλα μαζεμένα σε ένα χώρο.

Παραδίπλα, το περίπτερο ''Spezial'' με τα νέα μοντέλα RnineT στους χρωματισμούς του 2019, με όλη την γκάμα αξεσουάρ που είναι έτοιμη να τοποθετηθεί στις μοτοσυκλέτες των πιο απαιτητικών αναβατών. Εκεί, μπορούσε κάποιος να απολαύσει τους τεχνικούς της εταιρίας να βάφουν live ρεζερβουάρ, να διαφοροποιούν άλλα βάση παραγγελιών επί τόπου, και να τροποποιούν γραμμές και σχέδια πάνω σε μοτοσυκλέτες πελατών!

Προορισμός!

bmw motorrad days 2018 bikeit 8

Και τι δεν είχε το BMW Motorrad Days: Συνεργείο στο οποίο γινόντουσαν service σε μοτοσυκλέτες πελατών (προσυμφωνημένα προφανώς), τεράστιο περίπτερο με τις σχολές οδήγησης της BMW και τα πάρκα - Enduro Park σε όλο τον κόσμο, Motodom - γύρο του θανάτου με παλιές μοτοσυκλέτες, μοναδικές αναπαλαιωμένες BMW σε δικό τους χώρο - μέχρι και μοντέλα του 1929 σε άριστη κατάσταση!

bmw motorrad days 2018 bikeit 31

Είχε και απίστευτες παλιές μοτοσυκλέτες πελατών αλλά και το concept 9Cento σε περίοπτη θέση, είχε το καταπληκτικό sidecar Sundowner φτιαγμένο από τα χεράκια της BMW, είχε σχολή trial για μεγάλους και παιδιά, είχε μέχρι και για τα παιδιά, μικρή πίστα για ποδήλατα.

bmw motorrad days 2018 bikeit 4

Μα, πάνω απ' όλα, είχε μία καταπληκτική διάθεση που έβγαινε στα τρία διαφορετικά stages, με live μουσική για χορό και τον κόσμο να χοροπηδάει στα τραπέζια, με rock για πώρωση και πιώμα, αλλά και outdoor, σε τέντα με φωτιά και τον κόσμο να απολαμβάνει χαλαρά τ' αστέρια στον πεντακάθαρο ουρανό της Βαυαρίας.

Αυτό που δεν γίνεται με τίποτα να μεταφερθεί στο κείμενο, μέσω στις φωτογραφίες ή όποιων video's, είναι η νέα προσέγγιση των Γερμανών στο θέμα μοτοσυκλέτα.

bmw motorrad days 2018 bikeit 14

Μετά από ένα τριήμερο στις BMW Motorrad Days 2018, είδαμε νέους ανθρώπους να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι της BMW, είδαμε τους ''νούμερο 1'' και "νούμερο 2'' της Motorrad να έρχονται και να μετακινούνται αποκλειστικά με μοτοσυκλέτα, ντυμένοι μοτοσυκλετιστικά, είδαμε όρεξη για το μέλλον της μοτοσυκλέτας, σχέδια για τα επόμενα χρόνια και ανθρώπους που ζουν μοτοσυκλετιστικά, χορεύουν και διασκεδάζουν μοτοσυκλετιστικά, ποιοτικά, όπως παλιά. 

Είδαμε με άλλο μάτι την μοτοσυκλετιστική κουλτούρα της BMW, που έχει αλλάξει ηλικία, και δεν απευθύνεται αποκλειστικά στους… δικηγόρους και αρχιτέκτονες του παρελθόντος. Είδαμε τους "καλουπωμένους" Γερμανούς να απολαμβάνουν κάθε μοτοσυκλετιστική στιγμή και χαρήκαμε που ένα τόσο ''σφιχτό'' group, παίρνει το μαντήλι και σέρνει τον χορό.

bmw-motorrad-days-2018/general/bmw-motorrad-days-2018-bikeit-30.jpg" data-mediabox="1">bmw-motorrad-days-2018/general/bmw-motorrad-days-2018-bikeit-30.jpg" alt="bmw motorrad days 2018 bikeit 30" width="560" height="315" />

Και λέμε να σχεδιάσουμε από τώρα ένα ταξιδάκι για του χρόνου προς τα εκεί, και ένα πέρασμα από τις BMW Motorrad Days 2019, για μπύρες, λουκάνικα και μοτοσυκλέτες!

Φωτογραφίες γενικές

{gallery}reportaz/2018/bmw-motorrad-days-2018/general{/gallery}

Φωτογραφίες special μοντέλων

{gallery}reportaz/2018/bmw-motorrad-days-2018/special{/gallery}

Video με τα Highlights του event

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 15:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon