.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 13:33

Harley on Tour Athena 2018

 

H αποθέωση της βόλτας!

Τι συντηρεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την έννοια του μοτοσυκλετισμού μέσα μας; Χωρίς αμφιβολία, η βόλτα! Και αν υπάρχει μια εταιρεία που φύση και θέση, “επενδύει” για περισσότερο από έναν αιώνα, σε αυτή την κορυφαία μοτοσυκλετιστική έκφανση, αυτή είναι η Harley-Davidson!

Με μοντέλα που περά από την στερεοτυπική προσέγγιση, είναι μελετημένα όσο ελάχιστά για να αποδίδουν τα μέγιστα σε αυτό το πεδίο. Μια μοναδική ευκαιρία λοιπόν για να απολαύσουμε βόλτα με Harley-Davidson, μας δόθηκε την Παρασκευή 20 Απριλίου, όταν βρεθήκαμε στον προαύλιο χώρο της Έκθεσης Μοτοσυκλετας 2018.

Ένα από τα φορτηγά της εταιρείας που περιοδεύουν τον κόσμο, για το καθιερωμένο πλέον ετήσιο ραντεβού του “Ηarley on Tour”, έκανε στάση στην Αθήνα, ξεφορτώνοντας 21  συνολικά μοντέλα, διαθέσιμα προς δοκιμή!

harley on tour athena 2018 13

Όλες οι νέες μοτοσυκλέτες των σειρών Street, Softail και Touring, μας περίμεναν παρατεταγμένες και απαστράπτουσες υπό τον ήλιο, σε μια υπέροχη, ιδανική για βόλτα, ανοιξιάτικη ημέρα.

harley on tour athena 2018 14

Η διαδρομή παραλιακά, με κατεύθυνση το Σούνιο, σε έναν δρόμο γνώριμο για την ομορφιά του αλλά και τις ενδιαφέρουσες καμπές του. Καμπές; Ναι καμπές και Harley-Davidson συνδυάζονται εξαιρετικά και με εμφατικό τρόπο, όσο και αν πολύς κόσμος πιστεύει το αντίθετο!

Η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και η οποία αποτελεί την αρχή ενός πλάνου που θέλει 100 νέα μοντέλα να παρουσιάζονται σε έναν χρονικά ορίζοντα δέκα ετών, έχει επιφέρει άλματα προόδου στην συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της Harley-Davidson.

harley on tour athena 2018 2

To να φτιάξει κανείς, χρησιμοποιώντας σύγχρονα στοιχεία και τεχνολογίες, μοτοσυκλέτες που στρίβουν, φρενάρουν και λειτουργούν πολιτισμένα, είναι κάτι σχετικά εύκολο στις μέρες μας. Το να διατηρήσει παράλληλα όμως αναλλοίωτο τον χαρακτήρα και τα παραδοσιακά στοιχεία, είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο και πραγματικά αξίζουν πολλά μπράβο στην Harley-Davidson που κατάφερε ένα μικρό θαύμα!

Τα νέα μοντέλα της εταιρείας, είναι όσο “Ηarley” θα περίμενε και θα απαιτούσε κανείς από αυτά. Είναι γνωστό ότι στην Harley-Davidson,  έχουν επενδύσει τεράστια ποσά και πόρους, περισσότερο από κάθε άλλο κατασκευαστή,  στην έρευνα που αφορά στο πεδίο της “αίσθησης”.  Ακριβώς επειδή η “αίσθηση” δεν ορίζεται με αριθμούς και data, είναι κάτι πολύ δύσκολο να μελετηθεί.

harley on tour athena 2018 6

Μιλάμε για ακαδημαϊκή προσέγγιση στο πως πρέπει να ακούγεται μια μοτοσυκλέτα, πόσους και τι είδους κραδασμούς θα παράγει και όλα αυτά που συνθέτουν την περιβόητη αίσθηση.   Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα έχουν μελετήσει ακόμα και το πώς θα πρέπει να… μυρίζει μια Harley-Davidson, αλλά δυστυχώς η ανοιξιάτικη αλλεργία μου δεν μου επέτρεψε να καταγράψω τις εντυπώσεις μου σε αυτό τον τομέα.

Ξεκινάμε λοιπόν όλοι μαζί σε ένα group, με χαλαρή και φιλική διάθεση, απόρροια της κάθε άλλα πάρα “αποστειρωμένης” προσέγγισης των ανθρώπων της εταιρείας. Σαν μια παρέα που θα πηγαίναμε την βόλτα μας.

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από τα Fat Bob και Street Glide, τα οποία είχαμε παραλάβει πρόσφατα για δοκιμή στο Bikeit και έχοντας μείνει με το στόμα ανοικτό από την συνολική τους απόδοση, όσο και αν ήθελα να ξανανιώσω την εμπειρία που αυτά προσφέρουν, με νίκησε η περιέργεια του να βρεθώ και στην σέλα άλλων μοντέλων.

Ξεκίνησα με το Low Rider, ένα μοντέλο που ακολουθεί τα αρχετυπικά chopper πρότυπα, εμπνευσμένο από τις δίτροχες τάσεις της δεκαετίας του 1970. Απίστευτα ελαφριά αίσθηση ακόμα και στις χαμηλές ταχύτητες κίνησης, άψογη εργονομία και ο Milwaukee-Eight 107 V2 κινητήρας των 1745 κ.εκ. να λέει το δικό του “τραγούδι”. Ροπή πάντα και παντού αλλά και ευστροφία, στοιχεία συνοδευόμενα από μοναδική αίσθηση φυσικά.

harley on tour athena 2018 11

Οι πρώτες στροφές δεν άργησαν να εμφανιστούν και ναι, το Low Rider έχει και αυτό το μαγικό άγγιγμα των μηχανικών της εταιρείας. Φρενάρει και στρίβει άψογα, βάζοντας περισσότερο από ποτέ την έννοια “sport”, στο λεξιλόγιο της Harley-Davidson.

Συνέχεια με το Fat Boy, με την απίστευτη διάσταση ελαστικών: 160 χιλιοστά μπροστά και 240 χιλιοστά πλάτος πίσω! Διαφορετικό χαρακτήρας, σου βγάζει κάτι πιο “μυώδες” παρά το ότι έχει τον ίδιο κινητήρα με το Low Rider. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σημειωθεί, κάθε μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson, έχει την δική της “προσωπικότητα”, αλλάζουν πολύ περισσότερα πράγματα σε αίσθηση από αυτά που θα περίμενε κανείς με ένα διαφορετικό τιμόνι και άλλους τροχούς.

harley on tour athena 2018 18

Στάση για καφέ και κάτι να τσιμπήσουμε, χαλαρή κουβέντα δίπλα στην θάλασσα, όλοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι με τις μοτοσυκλέτες, επισημαίνοντας το πόσο ικανές είναι στις στροφές.

Μετά από τον σύντομο “ανεφοδιασμό” μας, συνεχίζουμε την πορεία μας προς το Σούνιο και αυτή την φορά βρίσκομαι στην σέλα του Heritage Classic. Ξεκάθαρα touring χαρακτήρας, πολύ καλή η κάλυψη από τον αέρα.

Sport Glide τώρα. “Sport” όνομα και πράγμα, με πολύ δυναμική συμπεριφορά στον δρόμο αλλά και δυνατότητες για τουρισμό με τον εύκολα προσθαφαιρούμενο σχετικό εξοπλισμό.  

Κάπως έτσι, μετά από στάσεις για φωτογραφήσεις και αρκετό παιχνίδι στις στροφές, φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Πιο χαλαρά και ελεύθερα από οργάνωση, αφού το διαδικαστικό σκέλος είχε ολοκληρωθεί.

harley on tour athena 2018 20

Από την αρχή, είχα βάλει στο μάτι το Road King Special, ήταν αυτό που μου άρεσε περισσότερο εμφανισιακά.  Οδηγικά, ήταν επίσης αποκάλυψη! Ακλόνητο στην ευθεία με ορμή αμαξοστοιχίας και όμως, τόσο πρόθυμο να “χωθεί” στις στροφές και να φρενάρει οριακά, χωρίς δράματα. Απίστευτος συνδυασμός ετερόκλητων στοιχείων!  Βρήκα λοιπόν το “Harley” μου!

Υπάρχει ένα για τον καθένα,  ένα μοντέλο που σου ταιριάζει καλύτερα και αυτό έρχεται να συνδεθεί με αυτό που γράφηκε πιο πάνω στο κείμενο, ότι κανένα από τα νέα μοντέλα δεν μοιάζει με κάποιο άλλο. Υπάρχουν διαφορές, οι οποίες δεν είναι εύκολο να διατυπωθούν, έχουν να κάνουν με την αίσθηση, που τόσο πολύ έχει μελετήσει η Harley-Davidson.

harley on tour athena 2018 9

Η βόλτα μας τελείωσε με επιστροφή στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2018. Πολύ γεμάτο πρωϊνό, γεμάτο εικόνες και υπέροχες μοτοσυκλέτες! Το “ρεζουμέ”, είναι το εξής: Ακόμα και αν δεν φανταζόσασταν ποτέ τον εαυτό σας πάνω σε μια Harley-Davidson, κλείστε ένα test-ride για… ιστορικούς λόγους. Αυτό που συντελείται στις μέρες μας, είναι η πλήρης άνθηση, το καλύτερο απόσταγμα μια ιστορίας 115 ετών.

Μην στερήσετε από τον εαυτό σας την ευκαιρία να πάρει μια γεύση από όλο αυτό! Βρείτε και εσείς το “Ηarley σας!”  

Φωτογραφίες



 


 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 13:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon