.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 16:33

Ανήλικοι ληστές και κλέφτες μοτοποδηλάτων

 

Λυμαίνονταν Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα και Πετράλωνα

 

Συνελήφθησαν στις 15-1-2018 στη Ν. Σμύρνη και στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.Α.Σ.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, δύο ανήλικοι ημεδαποί (15 και 17 ετών) και ένας ανήλικος υπήκοος Αλβανίας (16 ετών), για ληστείες και κλοπές. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται εννέα (!) επιπλέον μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της ληστείας, της διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση καθώς και για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Ως προς το χρονικό των συλλήψεων, απογευματινές ώρες της 15-1-2018 οι δύο ημεδαποί ανήλικοι αναρριχόμενοι σε μπαλκόνι, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου, πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και κληθέντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, τους συνέλαβαν. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδια συσκευασία, περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 2,6 γραμμαρίων.

Τις βραδινές ώρες της ιδίας ημέρας, εντοπίσθηκε και συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στην Καλλιθέα και έτερο μέλος της σπείρας, που πρόκειται για 16χρονο υπήκοο Αλβανίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανήλικων μαθητών στην περιοχή της Ν. Σμύρνης, από τους οποίους με την απειλή χρήσης σωματικής βίας, αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα και μικροποσά.

Περιστασιακά διέπρατταν και κλοπές από οικίες, καταστήματα και σχολεία.

Για τη μετακίνησή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, που αφαιρούσαν για το συγκεκριμένο σκοπό και τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειπαν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν:

  • 14 ληστείες σε βάρος ανηλίκων
  • 7 κλοπές οχημάτων
  • 4 κλοπές από οικίες και καταστήματα

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 16:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon