.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 11:37

Ρεπορτάζ - Harley-Davidson Street Rod... Flat Track!

 

Οδήγηση σε οβάλ χωμάτινη πίστα!

 


Του Τάκη Μανιάτη, Αλέξη Γλυνιαδάκη
Φωτογραφίες: Γιώργος Κούτος

Σε μια εποχή που έχουμε αριθμοποιήσει ακόμα και τη διασκέδαση, όπου κάθε κίνηση πρέπει να συνοδεύεται από το -υπολογισμένο- αντίστοιχο ανταποδοτικό όφελος και λοιπές μαρκετίστικες μπούρδες, η Harley-Davidson Athena κατεβάζει δύο ολοκαίνουρια, κατά βάση street μηχανάκια, σε πίστα flat track και προσκαλεί φίλους και γνωστούς ή άγνωστους να περάσουν καλά. Κι ας πέσει και κανένα μηχανάκι, ας στραβώσει και μια μανέτα. Κι ας σκονιστούν. Για χάρη του παλιού καλού fun που ξεχνάμε όλο και περισσότερο.

Τα δύο Street Rod που διέθεσε η Harley-Davidson Athena είχαν εφοδιαστεί με ελαστικά με πιο αραιή χάραξη, ενδιάμεσα με τα βρόχινα που συνήθως φορούν οι αγωνιζόμενοι, ώστε να προσφέρουν καλύτερο κράτημα στο χώμα. Άλλες αλλαγές δεν υπήρχαν. Τα μηχανάκια, ''μαμά''.
Μία απόδειξη ότι δεν χρειάζεσαι τρανές αλλαγές στην μοτοσυκλέτα σου για να περάσεις καλά.

Το ραντεβού δόθηκε στην νέα - μοναδική - πίστα flat track στην Ελλάδα, στον χώρο του Auto Festival. Παρόν ο Θανάσης Χούντρας της σχολής Riding School ο οποίος έδωσε τα φώτα του στους δημοσιογράφους, σχετικά με την οδήγηση Flat Track. Όσοι είχαν παρευρεθεί στο σεμινάριο του Aaron Colton ''Flat Track Clinic'' στα μέσα καλοκαιριού, ήξεραν σίγουρα πέντε πράγματα παραπάνω.

Και οι δημοσιογράφοι που είχαν μόνοι τους την πίστα για την πρώτη ημέρα της παρουσίασης, την Παρασκευή, ξεκίνησαν τις βόλτες και τα παντιλίκια.
Το παιχνίδι ατελείωτο, με το Street Rod να δυσκολεύει στην αρχή λόγω ρεζερβουάρ που τοποθετεί το σώμα πίσω, αλλά το βάρος, το μήκος και η ροπάκλα του 750, να αυξάνει το παιχνίδι.

Η πρόσφυση χανόταν εύκολα στο πλάγιασμα, αλλά το Street Rod πάταγε καλά, και η ροπή του βοηθούσε για ατελείωτο ντριφτάρισμα μέχρι την έξοδο της στροφής και την αρχή της ευθείας.

Μία ταχύτητα - η 1η, ήταν αρκετή για το στρίψιμο, την έξοδο και την ευθεία - ο κινητήρας δούλευε συνέχεια στον κόφτη, αλλά δευτέρα δεν ήταν εύκολο να βάλεις σε τόσο μικρή πίστα. Άλλωστε όσο πλαγιολίσθαινες περισσότερο, τόσο αυξανόταν ο δείκτης διασκέδασης.
Μύτη δεν άνοιξε, κιχ δεν έκαναν οι μοτοσυκλέτες δουλεύουντας υπερωρίες στον κόφτη όλη μέρα. Έτοιμες για τους 40 τυχερούς που αναδείχτηκαν μέσω κλήρωσης, ανάμεσα στις 300 συμμετοχές, για το test ride του Σαββάτου.

Οι καλεσμένοι συνεχίσαμε δοκιμάζοντας (όχι τρώγοντας... ) burgers, και στεναχωριόμασταν που δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε ξανά την επόμενη μέρα!
Thumps up Harley-Davidson Athena, που μετέτρεψες μία απλή Παρασκευή μας σε παιχνιδότοπο!

Φωτογραφίες παρουσίασης

Φωτογραφίες οδήγησης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 12:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon