.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 12:15

Ρεπορτάζ - Σκάνδαλο KOBE Steel - Επίσημη ανακοίνωση Ιαπώνων κατασκευαστών

 

"Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας"... με τα μέχρι τώρα δεδομένα... 

 

Με μια κοινή τους δήλωση στο Reuters, Ιάπωνες κατασκευαστές οχημάτων, δήλωσαν ότι μετά από επισταμένους ελέγχους, δεν προέκυψαν θέματα ασφαλείας στα αυτοκίνητα για τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί πρώτες ύλες χαμηλότερων προδιαγραφών από την KOBE Steel.

Toyota, Honda, Nissan και Mazda, προσυπογράφουν την δήλωση αυτή, η οποία ωστόσο αφορά μόνο σε ένα συγκεκριμένο προϊόν το οποίο αποδεδειγμένα η KOBE παρήγαγε με χαμηλότερες προδιαγραφές και αυτό είναι τα φύλλα αλουμινίου τα οποία χρησιμοποιούνταν σε καπό και φτερά.

Υπενθυμίζουμε πάντως, ότι τα φύλλα αλουμινίου, είναι μόνο ένα από εννέα και πλέον προϊόντα για τα οποία η KOBE εξαπατούσε συστηματικά τους πελάτες της, παρουσιάζοντας τα ως ανώτερων προδιαγραφών από αυτό που ήταν στην πραγματικότητα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς αφού οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Iαπωνίας δεν ανησυχούν μόνο για τις δικές τους παραγγελίες απευθείας από την KOBE αλλά και για εξαρτήματα ανεξάρτητων κατασκευαστών που προμηθεύονταν και οι οποίοι επίσης χρησιμοποιούσαν πρώτες ύλες κατώτερων προδιαγραφών.

Σε ότι αφορά στην μοτοσυκλέτα, ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία για το ποιες εταιρείες (και αν) χρησιμοποιούσαν πρώτες ύλες ή εξαρτήματα που μπορεί να δημιουργήσουν θέματα ασφάλειας στους αναβάτες.

H δυσκολία στην εξαγωγή ενός τελικού πορίσματος, έχει να κάνει με το ότι επηρεάζεται άμεσα ένα ευρύ φάσμα κατασκευαστριών και προϋποθέτει πρώτα απ όλα, να ξεκαθαρίσουν οι “δαιδαλώδεις διαδρομές” που μπορεί να έχουν ακολουθήσει οι πρώτες ύλες της KOBE. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε, πως οι αρχές που άπτονται της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή αεροπλοΐα, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία και αναφέρεται η αποφυγή της χρήσης εξαρτημάτων και ανταλλακτικών που έχουν παραχθεί από την KOBE, μέχρι νεοτέρας.

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 15:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon