.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 14:09

Σκάνδαλο «150 εκατομμυρίων» με τα καύσιμα στην Ιταλία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Ιταλία, που πωλούσε παράνομη βενζίνη σε «παραμυθένιες» τιμές και είχε απομυζήσει αμύθητα ποσά σε κέρδη.

Στα ιταλικά μέσα δημοσιεύθηκε, προ ολίγων ωρών, η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στον τομέα των υγρών καυσίμων, που είχε διαπράξει φορολογική απάτη ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ. Στην απάτη ενεπλάκησαν 17 «ανεξάρτητα πρατήρια» τα οποία διακινούσαν καύσιμα με παράνομο τρόπο, διαφεύγοντας την φορολόγηση και πουλώντας βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης, σε τιμές πολύ χαμηλότερες από την μέση της αγοράς.

Πως δρούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κύκλωμα αγόραζε τα καύσιμα μέσω εταιρειών-φαντάσματα από την Σλοβενία και την Κροατία, διαφεύγοντας έτσι από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ. Στην συνέχεια, πωλούσαν τα καύσιμα αυτά στην λιανική, σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές της αγοράς, εισπράττοντας έτσι μεγάλα κέρδη. Τα «πλοκάμια» του κυκλώματος έφταναν μέχρι και το Dubai, το Miami και την Νάπολη, ενώ δεν αναφέρθηκε αν τα καύσιμα που πωλούνταν από τα πρατήρια του κυκλώματος ήταν νοθευμένα ή όχι.

Κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ

Οι ιταλικές αρχές είχαμ ξεκινήσει την έρευνα τους για την υπόθεση το 2019, όταν και εντοπίστηκαν για πρώτη φορά οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές, που το κύκλωμα χρησιμοποιούσε στην πώληση των καυσίμων που έφερνε. Η ζημιά στα κρατικά ταμεία υπολογίζεται περίπου στα 90 εκατομμύρια ευρώ και το κύκλωμα θα αντιμετωπίσει κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξης φορολογικής απάτης. Έχει ήδη διαταχθεί η κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων του κυκλώματος, συνολικής αξίας περίπου 150 εκατ. Ευρώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 14:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon