.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 19:44

Απαγορεύτηκαν οι μοτοσυκλέτες στο Φυσικό Πάρκο των Πυρηναίων της Ισπανίας

Άλλη μια φορά η μοτοσυκλέτα μπαίνει στο στόχαστρο της «απειλής για το περιβάλλον» με το αυτοκίνητο να μην το αγγίζει ουδείς.

Λόγω του θορύβου που συνοδεύει το δίτροχο τουρισμό, υπήρξαν αντιδράσεις από τις κοινότητες των Πυρηναίων. Ένας τέτοιος τομέας είναι το Φυσικό Πάρκο των Πυρηναίων της Ισπανίας το οποίο έχει απαγορεύσει όλες τις μοτοσυκλέτες με κινητήρα εσωτερικής καύσης, τις γουρούνες, τα ATV και τα μη ηλεκτρικά buggies όλο το χρόνο για λόγους προστασίας από το θόρυβο. Η προστατευόμενη περιοχή δεν είναι μικρή, με έκταση σχεδόν 200.000 στρέμματα γης που περιλαμβάνουν και το εν λόγω Φυσικό Πάρκο. Η εντολή εντωμεταξύ, μπορεί να αποκλείει τις μοτοσυκλέτες από τοπικούς δρόμους και μονοπάτια, αλλά οι νόμοι δεν θέτουν παρόμοιους περιορισμούς στα αυτοκίνητα. Αυτή η διάκριση οδήγησε τη Moto de Campo Sostenible, μια ομάδα υπεράσπισης που υποστηρίζεται από την Ισπανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (RFME), να χαρακτηρίσει τις απαγορεύσεις ως «αδικαιολόγητες διακρίσεις».

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι η έλλειψη περιορισμών θορύβου στους οδηγούς μαζί με την αυθαίρετη απαγόρευση των μοτοσυκλετών συνιστά προκατάληψη. Για το λόγο αυτό, η Moto de Campo Sostenible καλεί τη διαχείριση του πάρκου να καθορίσει όρια θορύβου που ισχύουν για όλα τα οχήματα. Αυτό με τη σειρά του, θα άνοιγε ένα μονοπάτι για τους «σωστούς» μοτοσυκλετιστές ώστε να έχουν πρόσβαση στο Πάρκο των Υψηλών Πυρηναίων τιμωρώντας τους ταξιδιώτες που δεν συμμορφώνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οργανισμός προωθεί τη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον εκτός δρόμου οδήγηση, για υπεύθυνους αναβάτες enduro.

Ωστόσο, το Πάρκο υποστηρίζει ότι οι μελέτες του στοχεύουν στην «καλύτερη αξιολόγηση της σημασίας της ακουστικής ποιότητας για τη διατήρηση των οικοσυστημάτων και στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο θόρυβος επηρεάζει τη βιοποικιλότητα». Κατά τα άλλα, η Διοίκηση του Πάρκου προώθησε την εγκατάσταση σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κοντά και γύρω από την περιοχή.

Επομένως, μιας και η οδήγηση στα Πυρηναία Όρη εντάσσεται στη λίστα πολλών μοτοσυκλετιστών αφού εκτείνεται στα σύνορα της Γαλλίας, της Ανδόρας και της Ισπανίας, καλό θα ήταν να ξέρετε μια τέτοια απαγόρευση. Ειδάλλως.. με ηλεκτρική..

Πηγή: rideapart.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon