.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 19:25

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Harley-Davidson Softail 2018 στην Ισπανία

 

All for freedom!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Από το 1903, η Harley-Davidson κατασκευάζει μοτοσυκλέτες για έναν λόγο: Για να γεμίζει με το αίσθημα της ελευθερίας τον αναβάτη τους. Το νέο μότο της εταιρίας, "All for Freedom, Freedom for All", είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε στην παρουσίαση των νέων μοντέλων της σειράς Softail για το 2018, στην Ισπανία.

Το 2011, οι άνθρωποι της Harley-Davidson μίλησαν με πάνω από 3.000 αναβάτες σε πέντε χώρες, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιες είναι οι μοτοσυκλετιστικές τους ανάγκες. Έξι χρόνια μετά, βρεθήκαμε στην Βαρκελώνη, να απολαμβάνουμε την φιλοξενία της Harley-Davidson, καλεσμένοι της Harley-Davidson SEE. Τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν, ήταν τα Fat Bob, Street Bob, Heritage Classic, Breakout, της νέας σειράς Softail, μιας σειράς που βασίστηκε πάνω στο μεγαλύτερο project του τμήματος R&D, στην ιστορία της Harley-Davidson!

Τέσσερα νέα μοντέλα με νέο πλαίσιο, νέο κινητήρα και αναρτήσεις, που συνδυάζουν τις δυνατότητες των Dyna που καταργούνται, και των Softail που παραμένουν, διατηρώντας όμως τα βαπτιστικά τους ονόματα.
Ελαφρύτερα, δυνατότερα, πιο εύκολα στην οδήγηση, μοντέλα που βάζουν την Harley-Davidson στον "χάρτη" των ''κανονικών'' μοτοσυκλετών, διατηρώντας όμως αμείωτη την αίσθηση στην οδήγηση, στους κραδασμούς, στον ήχο, μίας Harley-Davidson.

Η ομάδα της Harley-Davidson είχε φροντίσει για την άριστη φιλοξενία των δημοσιογράφων, προετοιμάζοντας μάλιστα μία βραδιά barbeque, μπιλιάρδου, και poker. Στο τελευταίο, με την βοήθεια επαγγελματιών σε επαγγελματικά τραπέζια, είδαμε πως είναι να κερδίζεις και να χάνεις πανεύκολα με ψεύτικα ευτυχώς χρήματα. Μπύρες, καλό φαγητό και ευχάριστη παρέα, είναι κάτι που χαρακτηρίζει την All for Freedom παρέα των αμερικάνικων μοτοσυκλετών.

Στο τετραήμερο που βρεθήκαμε στην Βαρκελώνη είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε και τα τέσσερα νέα μοντέλα, τεχνική ανάλυση και οδήγηση για τα οποία θα διαβάσετε σε διαφορετικά εκτενή άρθρα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 19:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon