.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 10:15

Ρεπορτάζ - Απονομές πρωταθλημάτων 2016

 

Όλα τα πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας μαζί

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Αν είχε κάτι διαφορετικό η φετινή εκδήλωση για τις απονομές πρωταθλημάτων του 2016, ήταν η συγκέντρωση ξανά, όλων των αθλημάτων μαζί. Έπειτα από την ''διασπορά'' απονομών που είδαμε πέρσι, φέτος όλοι οι αναβάτες που συμμετέχουν σε Ταχύτητα, Motocross, Enduro, Trial και MiniGP Cup, ήταν μαζί!

Απονομές υποστηρικτών

Στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τις απονομές των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων μοτοσυκλέτας. Η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας διοργάνωσε τις απονομές όπως παλιά, συγκεντρώνοντας τους αναβάτες από τα Πανελλήνια πρωταθλήματα της Ταχύτητας, του Enduro, του Motocross, του Trial και MiniGP Cup, αλλά και των υποστηρικτών των θεσμών για το 2016.
Στην εκδήλωση όπου παρουσιαστής ήταν ο κος Δημήτρης Διατσίδης παρουσιάστηκαν και επίσημα τα αγωνιστικά ημερολόγια των πρωταθλημάτων για το 2017, ενώ ξεκίνησε με απονομές στους χορηγούς των θεσμών του 2016 (Ducati Kosmocar - Γ. Μυτιληνάκης, Dunlop - Ν.Περιστεράς, Extra Products - Χ.Τασούλης, Ι.Τζωρτζόπουλος, Wheel City- Δ.Λυγνός, Wolf Racing - Γ.Παρασκευάς, Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - Α.Κοσκινάς, Mouratis GP- Μουράτης, Michelin - Ν.Πετρής, Brake Shop - Θ-Βαρβαρήγος).

Μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κος Στέλιος Κορέλλης, και ακολούθησαν οι ανακοινώσεις των υπεύθυνων της ομοσπονδίας για τα αθλήματα που εκπροσωπούν και ξεκίνησαν οι απονομές, τιμώντας πρώτα το νέο αίμα που πρωταγωνίστησε στα βαλκανικά πρωταθλήματα Motocross, Αντώνης Σάγμαλης και Μάριος Κανάκης, οι οποίοι έλαβαν και ως δώρο από ένα ποδήλατο, δώρο της ομοσπονδίας. Σειρά είχαν οι πιτσιρικάδες που συμμετέχουν στο ιταλικό πρωτάθλημα CIV, Μάριος Φουρθιώτης, Βασίλης Παντελεάκης και Γιάννης Περιστεράς, καθώς και τα αδέλφια Νίκος και Δημήτρης Καρακώστας, που συμμετείχαν με αξιώσεις στο πρωτάθλημα European Junior Cup.
Οι αναβάτες της Εθνικής ομάδας που τερμάτισε 11η στο International Six Days Enduro του 2016, Πάνος Κακολύρης και Βασίλης Σιαφαρίκας, συμπλήρωσαν τις ειδικές βραβεύσεις.

Απονομές Trial


Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι βραβεύσεις των ελληνικών πρωταθλημάτων, με το Trial να κάνει την αρχή, και την κατηγορία Α, στην οποία, ο Λευτέρης Πίππος ήταν ο πρωταθλητής, και ακολούθησαν οι Λευτέρης Καρέτσος, Παναγιώτης Καμπάρδης, Ισίδωρος Τσίκης, Αλέξανδρος Λιάπης, Λευτέρης Μαρουλάκης.

Στην κατηγορία Β, πρωταθλητής ήταν ο Γιάννης - Άγγελος Παγώνης, ενώ ακολούθησαν οι Δημήτρης Ζουγανέλης, Γιώργος Τρικαλίτης, Γιώργος Διαμαντίδης, Νίκος Μίαρης, Ευθύμιος Κούγιας.
Στην κατηγορία Junior, πρωταθλητής ήταν ο Αναστάσιος Αναστασιάδης με τους Δημήτρη Θεοχαρόπουλο και Ορέστη Μαρουλάκη να ακολουθούν.
Στα σωματεία, πρώτο ήταν αυτό του Άρη, με την Μ.Ο.Λ.Π. και το Ε.Δ.Ο. να ακολουθούν.

Απονομές Ταχύτητας


Σειρά είχε το πρωτάθλημα ταχύτητας, με την Formula Extreme να παίρνει θέση και τον πρωταθλητή Σάκη Συνιώρη να παραλαμβάνει το κύπελλο για το 10ο πρωτάθλημα του. Ακολούθησαν οι Χάρης Παρασκευόπουλος, Λευτέρης Πίππος, Γιώργος Μαρκεσίνης, Βασίλης Ευθυμίου, Φώτης Τσαλίκης.
Στην κατηγορία Supersport, πρωταθλητής ήταν ο Μιχάλης Κουτσουμπός, με τους Άλεξ Παπαγεωργίου, Θεοφάνη Μίχα, Σταύρος Τριντής, Γιάννης Τζωρτζόπουλος, Δημήτρης Καρακώστας.
Στην κατηγορία Racing, πρωταθλητής ήταν ο Λέανδρος Ντότσικας, με τους Μάκη Σιφναίο, Βασίλη Ρούση, Γιώργο Κίτσο, Λάμπρο Τσώκο, Ανδρέα Λεφέβρ να ακολουθούν.

Στην κατηγορία Νέων, πρωταθλητής ήταν ο Βασίλης Κορωνάκης, και οι Νότις Παπαπαύλου, Κυριάκος Λιούτας, Δανός Μπαξίσογλου, Γιάννης Χάλαρης, Αλή Οσμάν Αλή Σαμπρή, συμπλήρωσαν την εξάδα.
Στην κατηγορία Open, πρωταθλητής ήταν ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης έπειτα από την πρόσφατη δικαίωση της ένστασης, με τον Τάσο Σκυριανόγλου να είναι δεύτερος και τους Γαβριήλ Μηλιατζόγλου, Γιώργο Λιούντρη, Σταύρο Κρεμάλα, Θανάση Ζάχο να ακολουθούν.
Στα σωματεία, πρώτο ήταν αυτό της Λ.Ε.ΜΟΤ., με την ΦΙ.Α.Μ. και την Ομάδα65 Λ.Φ.Σ.Μ. να ακολουθούν.

Απονομές Motocross


Σειρά είχε το Motocross με την κατηγορία MX1 και τον πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή, και τους Δημήτρη Κοντολέτα, Γιώργο Ηλιόπουλο, Νίκο Λυρίου, Κυριάκος Κόττης, Ανάργυρος Τσαρνάς να ακολουθούν.
Στην κατηγορία MX2, πρωταθλητής ήταν ο Μανόλης Κρητικός, με τους Γιάννη Τουρατζίδη, Παναγιώτη Παπίλα, Αλέξανδρο Γεωργαντά, Δημήτρη Τουρατζίδη, Φραγκίσκο Ζούνη.
Στην κατηγορία MX2Τ πρωταθλητής ήταν ο Δημήτρης Τουρατζίδης, με τους Φώτη Κόλλια, Στέλιο Σκόρδα, Κώνσταντίνο Γάκη, Ανδρέα Χατζηκωνσταντίνου, Παναγιώτη Αλετρά.

Στην κατηγορία MX85 πρωταθλητής ήταν ο Ανδρεάς Ανδρέου, με τον Αντώνη Σάγμαλη, Γιώργο Καριώτη, Κωνσταντίνο Ευαγγελόπουλο, Μαρκέλλα Κωστάκη, Σταύρο Μαυράκη.
Κατηγορία Open, με πρωταθλητή τον Χρήστο Τομαρά, και τους Διονύση Κονδυλόπουλο, Βασίλη Μπαμπά, Παναγιώτη Καδόγλου, Σταμάτη Δημολιάνη, Στέλιο Τεχλικίδη.
Στην κατηγορία Quad, πρωταθλητής ήταν ο Κωσταντίνος Ντούζος, με τους Αλέξανδρο Κατσινέλη, Απόστολο Τριανταφύλλου, Ζαχαρίας Χριστόπουλος, Νίκος Μήτσης, Αριστείδης Τριανταφύλλου.
Στα σωματεία, πρώτο ήταν του Μ.Ο.Β.Ε. με τον ΑΡΗ και την Π.Α.ΛΕ.ΜΟΤ. να ακολουθούν.

Απονομές Enduro


Τελευταίες οι απονομές του πρωταθλήματος Enduro, με την κατηγορία E1 να κάνει την αρχή. Πρωταθλητής ο Αλέξης Ζώρας, με τους Μιχάλη Ντουζένη, Παναγιώτη Κακολύρη, Γιώργο Μανωλίδη, Γιάννη Σεβαστόπουλο, Γιώργο Κοινωνά.
Στην κατηγορία Ε2, ο Δημήτρης Βαγγελάκος ήταν ο πρωταθλητής, με τους Γιάννη Τρίγκα, Μιχάλη Κόπανο, Απόστολο Ζβιντερίκο, Λευτέρη Τιτιρέκη, Βασίλη Κακιούση.

Κατηγορία Ε3 με πρωταθλητή τον Βασίλη Σιαφαρίκα, και τους Κίμωνα Καράμπελα, Χρήστο Παπαθεοδώρου, Αντώνη Δήμου, Θανάση Τρίγκα, Λευτέρη Πανέτη.
Ακολούθησε η κατηγορία EN με τον Αρτέμη Σφηναρολάκη πρωταθλητή, τον Γιάννη Κωνσταντινούδη, Πέτρο Μπιλλή, Μπάκα Δημήτριο.
Και η κατηγορία ES με τους Νίκος Ζουρνατζή πρωταθλητή, Χάρη Δημόπουλο, Ελισσαίος Παπαδημητρίου, Μανόλη Πασχαλίδη, Τριαντάφυλλο Κούρουγλου, Βασίλη Βράκα.
Στην τελευταία κατηγορία, αυτή των γυναικών, πρωταθλήτρια ήταν η Ελένη-Δανάη Μαυράκη, με την Ελένη Αγελαδοπούλου στην 2η θέση.
Στα σωματεία, ο Μ.Ο.Καστοριάς ήταν πρώτος, με τον Μ.Ο.Γ. και την ΜΟ.ΛΕ.Τ. να ακολουθούν.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 10:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon