.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 16:30

Video Test Ride - Yamaha Ténéré 700 Rally Edition 2020

Ξυπνάει μνήμες!

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Κώστας Γκαζής

Με νέο σημαδιακό χρωματισμό και αξεσουάρ που ενισχύουν τον adventure χαρακτήρα, η νέα Ténéré Rally Edition έρχεται για να προσφέρει έξτρα αδρεναλίνη στους απαιτητικούς χωμάτινους εξερευνητές.

Πέρασαν 41 χρόνια από την πρώτη νίκη της Yamaha στο Rally Paris-Dakar – πριν μετακομίσει στην λατινική Αμερική και μείνει σκέτο το Dakar – με τη θρυλική XT500 και τον Ciryl Neveau, νίκη που ήρθε ξανά το 1980 για να δείξει την κυριαρχία της Yamaha στον δύσκολο αυτό αγώνα.

Λίγα χρόνια μετά, το 1983, είχαμε την τύχη να απολαμβάνουμε την XT 600Z Ténéré σε γαλάζιο - κίτρινο χρωματισμό, μοντέλο που παρήχθη σε αυτή τη διχρωμία για να τιμήσει τις νίκες του Neveau, αλλά κυρίως την έκδοση που συμμετείχε τις δύο πρώτες χρονιές της στο Dakar, με αναβάτες τους Serge Bacou και Jean Claude Olivier. Ο τελευταίος, ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα τον Ιανουάριο του 2013, ήταν ένας από τους πρώτους αναβάτες που συμμετείχε με XT στο Dakar, με καλύτερο αποτέλεσμα την 2η θέση στον αγώνα του 1985 πίσω από τον Gaston Rahier. Ο επί 44 χρόνια υπάλληλος αλλά και πρόεδρος της Yamaha Motor France, ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από τις επιτυχίες της εταιρίας στο Dakar, από την οποία αργότερα κερδήθηκαν 6 τίτλοι πάνω σε μία Super Ténéré 750 με τον Stephane Peterhansel.

Εμείς, κρατάμε τον χρωματισμό που παραπέμπει σε εκείνη την XT 600Z Ténéré του '83, διχρωμία που είδαμε στις δίχρονες enduro ΙΤ της εποχής και αργότερα στο δίχρονο DT 200 του '91. Όλο θρυλικές μοτοσυκλέτες σε αυτόν τον χρωματισμό, που η Yamaha επαναφέρει σε μία έκδοση Rally Edition, της ήδη τιμημένης με Red Dot Design Award του γερμανικού ινστιτούτου Design, Zentrum Nordheim Westfalen, αναγνωρισμένο ως ένα από τα πιο έγκυρα βραβεία design του κόσμου.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή εδώ ή απολαύστε το video της δοκιμής στις οθόνες σας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 10:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Video Test Ride - Yamaha Tracer 9 GT Video Test Ride Yamaha Tracer 700 - 2020 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon