.
Κατηγορία Triumph
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 16:51

Video Test Ride – Triumph Tiger 900 GT 2020

To 1993, η Triumph παρουσίασε το Tiger 900, μια μοτοσυκλέτα που για τα τότε δεδομένα θεωρούταν Mega On-Off και αρκούντως ασφάλτινη. Είκοσι επτά χρόνια και πολλά μοντέλα Tiger μετά, έχουμε νέες εκδόσεις στα 900 κ.εκ., οι οποίες σε σχέση με τον προ-πάππου τους είναι σαφώς πιο εξελιγμένες αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν και μια εντελώς διαφορετική περιρρέουσα κατάσταση στην κατηγορία.  

Η ιστορία λένε ότι κάνει κύκλους, στην προκειμένη περίπτωση όμως θα λέγαμε ότι πρόκειται για σπειροειδή κίνηση, αφού τα σημεία συνάντησης των Τiger 900 στην περιφέρεια είναι τα ίδια ως προς τις μοίρες, απέχουν πολύ όμως μεταξύ τους. Η απόσταση που τα χωρίζει έχει να κάνει με την εξέλιξη στους δύο τροχούς αλλά και με την διαφορετική τοποθέτηση μέσα στα πλαίσια της αγοράς.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή εδώ ή απολαύστε το video της δοκιμής στις οθόνες σας


Το Tiger 900 του 1993 ανήκε στα μεγάλα μοντέλα της εποχής του, τα σημερινά Tiger 900 θεωρούνται μεσαίου κυβισμού στον κόσμο των Adventure. To “παλιό” Τiger με το 19” μπροστινό τροχό, θεωρούταν ασφάλτινο, στις μέρες μας, όπου οι 17” τροχοί πάνε σύννεφο, το Τiger 900 GT που αποτελεί και την μοτοσυκλέτα της δοκιμής, λογίζεται ως μοτοσυκλέτα διττής χρήσης. Αλλάξανε τα δεδομένα, αλλάξανε και οι απαιτήσεις όμως, που πλέον είναι πολύ περισσότερες και τα κριτήρια αξιολόγησης πολύ πιο αυστηρά. Μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, το Tiger 900 GT,, καλείται να… τα βγάλει πέρα. Και τα καταφέρνει με την μοναδική προσαρμοστικότητα που χαρακτηρίζει όλα τα αιλουροειδή, αποτελώντας μάλιστα το πιο ισσορπημένο μοντέλο, ικανό να δείξει τα δόντια του και στις μεγαλύτερου κυβισμού προτάσεις της αγοράς!

Αλλαγές παντού

IMG 9490 web Copy

Καταλύτης για την ανανέωση των –πολύ καλών – Tiger 800, αποτέλεσαν οι Euro 5 προδιαγραφές, όμως η Triumph δεν αρκέστηκε απλώς στο να προσαρμόσει τον κινητήρα στις νέες νόρμες. Δοθείσης της ευκαιρίας, προχώρησε σε μια εκτεταμένη ανανέωση, σχεδόν στα πάντα!

Ας δούμε αναλυτικά τι αλλάζει λοιπόν:

-Νέος κινητήρας 888 κ.εκ.
-Νέο πλαίσιο
-Νέα σχεδίαση
-Νέες αναρτήσεις
-Αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά
-Νέα έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών
-Full LED φώτα

Σε ότι αφορά στον κινητήρα, αυτός παραμένει υγρόψυκτος, τρικύλινδρος, με 2 εκκεντροφόρους στην κεφαλή και 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο. Kάπου εδώ, τελειώνουν οι ομοιότητες με την προηγούμενη μηχανική μονάδα των Tiger 800 και αρχίζουν οι διαφορές: Αύξηση της χωρητικότητας στα 888 κ.εκ. (με νέα πιστόνια μεγαλύτερης διαμέτρου), επανασχεδιασμένος στρόφαλος, ανάφλεξη με σειρά 1-3-2 στους κυλίνδρους (από 1-2-3), νέοι εκκεντροφόροι, νέα χιτώνια με επίστρωση nicasil, νέος αντικραδασμικός αξόνας, επανασχεδιασμένο φιλτροκούτι και εισαγωγή αέρα, υποβοηθούμενος ολισθαίνων συμπλέκτης, λεπτότερα τοιχώματα κυκλίνδρων, ελαφρύτερα καπάκια από μαγνήσιο, νέα σχεδίαση ελαιολεκάνης.

IMG 9519 web

Σε ότι αφορά στην απόδοση, η ονομαστική τιμή της κορύφωσης, δεν έχει αλλάξει, παραμένοντας στους 95 ίππους, όπως και στο 800. Αυτό που έχει αλλάξει, είναι οι στροφές που επιτυγχάνεται η μέγιστη τιμή, δηλαδή στις 8.750 σ.α.λ., έναντι των 9.500 σ.α.λ. του 800. Η Τriumph ισχυρίζεται επίσης ότι η καμπύλη της απόδοσης, είναι μέχρι και 12% πιο “φουσκωμένη” σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην δυναμομέτρηση αλλά και ως αίσθηση, στον δρόμο.

Για την ροπή, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, υπάρχει περισσότερη, παντού. Από τα 79 Νm στις 8.050 σ.α.λ. του 800, το νέο μοτέρ αποδίδει 87 Nm στις 7.250 σ.α.λ. Περισσότερα και χαμηλότερα δηλαδή, με τις δύο καμπύλες να απέχουν μεταξύ τους διακριτά από τις χαμηλές μέχρι τις υψηλές στροφές.

Το νέο μοτέρ, είναι ελαφρύτερο κατά 2,5 κιλά σε σχέση με την 800 έκδοση του και οι μικρότερες κατά τόπου διαστάσεις του, επέτρεψαν και νέα… χωροταξική τοποθέτηση στο πλαίσιο, το οποίο είναι επίσης επανασχεδιασμένο και πιο ελαφρύ, παραμένοντας πάντως, ατσάλινο χωροδικτύωμα.

IMG 9507 web Copy

Στις αναρτήσεις, η Triumph άλλαξε προμηθευτή για τα νέα Tiger με 19” τροχό και από Showa, εξοπλίζει  πλέον με Marzocchi τα μοντέλα. Για την GT έκδοση της δοκιμής, αυτό σημαίνει ανεστραμμένο 45χλστ. πιρούνι διαδρομής 180 χλστ. με ρυθμίσεις απόσβεσης για την συμπίεση και την επαναφορά, και μονό αμορτισέρ διαδρομής 170 χλστ., ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση ελατηρίου και την επαναφορά.

Διαθέσιμη είναι και έκδοση LRH του Tiger GT, με χαμηλότερη διαδρομή 150 χλστ. στο πίσω αμορτισέρ, για να μειωθεί το ύψος της σέλας, η οποία ρυθμίζεται σε δύο θέσεις, με διαφορά 20 χλστ. μεταξύ τους.

Οι τροχοί είναι χυτοί αλουμινίου και φέρουν τα εξαιρετικά Metzeler Tourance Next ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, σε διαστάσεις 100-90-19 και 150-70-17.

Στον τομέα των φρένων, οι τετραπίστονες ακτινικής έδρασης brembo stylema, “σεταρισμένες” με ακτινική τρόμπα εντυπωσιάζουν και “δαγκώνουν” πλευστούς δίσκους διαμέτρου 320 χλστ. Πίσω, έχουμε μονοπίστονη δαγκάνα και δίσκο 255 χλστ. και φυσικά τα φρένα ελέγχονται από δικάναλο ABS με λειτουργία Cornering, ενώ cornering λειτουργία έχει και το Traction Control της μοτοσυκλέτας.

IMG 9515 web

Υπάρχουν επίσης 4 riding modes (Rain, Road, Sport, Off-Road) τα  οποία δεν μεταβάλλον την  ισχύ του κινητήρα αλλά το πώς αυτή η ισχύς φτάνει στο πίσω ελαστικό. Παράλληλα, αναλόγως του mode, γίνονται αυτομάτως τροποποιήσεις στην ευαισθησία και στον βαθμό επίδρασης των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, ενώ ενδιαφέρον στην επιλογή Off -Road έχει το σύστημα anti-stall, που ουσιαστικά ανεβάζει τις στροφές του κινητήρα στο ρελαντί ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ακούσιου σβησίματος του κινητήρα.   

Ο υπόλοιπος εξοπλισμός της έκδοσης GT βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και περιλαμβάνει, cruise control, φλας αυτόματης ακύρωσης, θερμαινόμενα grip και  ρυθμιζόμενη ως προς το ύψος ζελατίνα με μηχανισμό που δεν απαιτεί την χρήση εργαλείων. Υπάρχει επίσης παροχή USB για την φόρτιση κινητών και την λειτουργία συσκευών Navigation.

Ιδανικές ισορροπίες

Ανεβαίνοντας στο Tiger 900 GT η πρώτη εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι πρόκειται για ένα κάθε άλλο παρά ανοικονόμητο μοντέλο. Το ρεζερβουάρ των 20 λίτρων και τα πλαστικά που το περιβάλλουν δημιουργούν έναν σεβαστό, αλλά όχι υπερβολικό όγκο, ο οποίος έχει διαμορφωθεί ακριβώς για να προστατεύει τα κάτω άκρα από αέρα και καιρικά στοιχεία, και όχι για λόγους –άσκοπου- εντυπωσιασμού.

Αυτή η “λεπτή –για τα δεδομένα της κατηγορίας- αίσθηση” εντείνεται και από την στενή ζελατίνα μαζί με τους επίσης διάφανους εκτροπείς στην βάση της. Στο εγγύτερο οπτικό πεδίο του αναβάτη πάντως, αυτό που κλέβει τις εντυπώσεις είναι η TFT έγχρωμη οθόνη. Εξαιρετική σε αντίθεση και ευκρίνεια, με αυτόματη προσαρμογή της φωτεινότητας της και με μεγάλες ενδείξεις, προσφέρει επίσης την δυνατότητα διαμόρφωσης σε ότι αφορά στην γραφική απεικόνιση, με τέσσερις διαφορετικές preset επιλογές (πολύ ωραία και μοναδική η απεικόνιση του στροφόμετρου σε 3D μορφή, σαν γράφημα).

IMG 9453 web Copy

Από πληροφόρηση δεν υπάρχει κανένα απολύτως παράπονο, η οθόνη προβάλει τα πάντα, υπάρχει δυνατότητα διασυνδεσιμότητας, ασύρματης ζεύξης με κινητά, ακόμα και menu για τον χειρισμό action cam της GoPro προσφέρεται! Η περιήγηση στα menu είναι πανεύκολη, μέσω δυο βασικών χειριστηρίων και ενός joystick στo αριστερό grip. Για άλλη μια φορά, ευχάριστες εντυπώσεις από την Triumph σε ότι αφορά στην ποιότητα και στην εργονομία των χειριστηρίων αλλά και συνολικά, από την ποιότητα κατασκευής.

Όπως και με την προηγούμενη έκδοση Tiger 800 έτσι και εδώ, η προσοχή στην λεπτομέρεια είναι που κάνει την διαφορά. Μπορεί λειτουργικά να μην έχει σημασία αν το stand είναι ένα περίτεχνα κατασκευασμένο κομμάτι ή ένας ακατέργαστος σωλήνας, ενώ  από τους καθρέπτες το ζητούμενο είναι να προσφέρουν καλό οπτικό εύρος και να μην  θολώνουν. Ναι, αλλά όταν πληρώνεις αυτά τα χρήματα, θες επίσης και την αισθητική, είναι αν μη τι άλλο μια απόδειξη ότι ο κατασκευαστής σε σέβεται, και στην Triumph σίγουρα σέβονται τους πελάτες τους.

IMG 9516 web

Όπου και αν κοιτάξεις το Tiger 900 λοιπόν θα βρεις ποιότητα και προσοχή στην λεπτομέρεια, τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη και η μοτοσυκλέτα, κατασκευαστικά τουλάχιστον, ανταποκρίνεται πλήρως στα χρήματα που κοστολογείται.    

Διανύοντας τα πρώτα χιλιόμετρα με το νέο Tiger 900 και έχοντας έντονες τις μνήμες από το προηγούμενο 800, η πιο χτυπητή διαφορά είναι αυτή του νέου μοτέρ, ειδικά σε ότι αφορά στην αίσθηση του. Θυμίζει περισσότερο δικύλινδρο, τόσο στον ήχο όσο και τον παλμό του, όταν το προηγούμενο μηχανικό σύνολο, είχε σαφώς πιο “τετρακύλινδρη αίσθηση”. Οι παραγόμενοι κραδασμοί, χωρίς ποτέ να γίνονται ενοχλητικοί, έχουν ας πούμε διαφορετική συχνότητα, δεν είναι τόσο υψίσυχνοι όσο στο 800. Αυτό το γεγονός δε πρέπει κατ΄ανάγκη να συνοδεύεται από θετικό η αρνητικό πρόσημο, απλά είναι ένα εύρημα και θα γίνει αντιληπτό απ΄ όσους κάνουν την μετάβαση από το 800, στο 900.

Κατά τα άλλα, ο τρικύλινδρος κινητήρας είναι ένα ιδανικό μοτέρ για μοτοσυκλέτες, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά των δικύλινδρων στις χαμηλές και στις μεσαίες στροφές λειτουργίας και την διάρκεια και ικανότητα στροφαρίσματος των τετρακύλινδρων ψηλά. Φυσικά πρέπει να αποτελεί και καλό δείγμα τρικύλινδρου και ο συγκεκριμένος νέος 900άρης, αδιαμφισβήτητα, είναι!  Ροπάτος, ελαστικός και γραμμικός, αλλά και με αρκετό “τσαμπουκά” αν του δώσεις τέτοια εντολή από το grip.

IMG 9390 web

Επιταχύνει την μοτοσυκλέτα αδιάκοπα μέχρι τα 200 χλμ./ώρα και μπορεί και παραπάνω, αν και δεν έχει νόημα για αυτή την κατηγορία το κυνήγι της τελικής. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ισχύς του είναι αρκετή για να κρατά σταθερά “παράνομες” ταχύτητες στο ταξίδι χωρίς να ζορίζεται καθόλου, ενώ έχει παράλληλα και την αμεσότητα και την απόκριση που χρειάζεται για συνθήκες πόλης ή οδηγώντας σε επαρχιακούς.

Το μοτέρ αυτό, “κουμπώνει” σε ένα εξαιρετικό πλαίσιο, ενώ οι αναρτήσεις τις Marzocchi είναι απλά… “super”, πετυχαίνοντας την επιθυμητή από πολλούς, δύσκολη στην εφαρμογή της όμως ισορροπία, μεταξύ άνεσης και απόδοσης.

Σε όλα αυτά προσθέτουμε τα ελαστικά της Metzeler, με την απόλυτα γραμμική κορώνα τους και έχουμε ένα Adventure σύνολο με street ακρίβεια και ταχύτητα / αμεσότητα σε ότι αφορά στην εκτέλεση των εντολών που το δίνεις από το τιμόνι. Για Adventure με 19 ιντσών τροχό μπροστά, η πληροφόρηση είναι πολύ πλούσια και έχεις πλήρη επίγνωση για το τι κάνει, που είναι και από τι περνά η ρόδας σου μπροστά, με το υπόλοιπο σύνολο να ακολουθεί ως ενιαίο και αδιαίρετο τμήμα.

IMG 9391 web

Για τα φρένα τώρα, και μόνο τα χαρακτηριστικά τους αρκούν για να πειστεί κανείς σε ότι αφορά στην αποτελεσματικότητα και στην αίσθηση τους. Ναι, δουλεύουν και δουλεύουν εξαιρετικά, “καρφώνοντας” αν χρειαστεί την μοτοσυκλέτα με μια μικρή πίεση στην μανέτα. Αίσθηση, γραμμικότητα και ισχύς, αυτή είναι η “τρόικα” των χαρακτηριστικών που θες από το σύστημα πέδησης και το Tiger 900, την προσφέρει.            

Το κράτημα είναι πολύ καλό, η αίσθηση ελαφριά και κάπως έτσι βρίσκεσαι χωρίς να το καταλάβεις να κινείσαι πολύ πιο γρήγορα από αυτό που νόμιζες και ήθελες.  Καλό χαρακτηριστικό αυτό, το να “κρύβει” δηλαδή μια μοτοσυκλέτα τα πραγματικά χιλιόμετρα με τα τα οποία κινείται. Το μόνο στοιχεί που “μαρτυρά” την ταχύτητα είναι μια ριπή αέρα που σκάει ελαφρά στην κορυφή του κράνους, με την ζελατίνα στην πάνω θέση της.

IMG 9369 web

Δεδομένου ότι δεν είναι και πρώτο μπόι, στα 177 εκατοστά, υποθέτω ότι οι πιο ψηλοί στο ταξίδι, ίσως να χρειαστούν και αντιστοίχως ψηλότερη ζελατίνα, αν θέλουν μια αθόρυβη και απομονωμένη από τα στοιχεία εμπειρία. Βαρετή δεν θα είναι σε καμία περίπτωση η εμπειρία πάντως, αφού το Tiger 900 έχει τα φόντα για να “καταπιεί” γρήγορα τις εθνικές και να στρίψει σαν υπερταχεία στις παρατεταμένες. Για το ταξίδι, αξίζει να σημειωθεί επίσης και η ευχρηστία / ευκολία του cruise control της μοτοσυκλέτας που το σετάρεις “στο φτερό”.

Η σέλα είναι πολύ άνετη και την ρύθμισα και στις δύο θέσεις, χωρίς τα +20 χλστ. να δημιουργούν πρόβλημα στην πρόσβαση των ποδιών μου στο έδαφος. Στην ψηλή της θέση, το τιμόνι έρχεται κάπως πιο βολικά στα χέρια αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα σωματότυπου και προσωπικής επιλογής. Άριστη θέση και για τον συνεπιβάτη, με πολύ χώρο και εργονομική νιρβάνα από μαρσπιέ και χειρολαβές.

IMG 9503 web Copy
 
Τα 6,5 λίτρα μέσης κατανάλωσης ανά 100 χλμ. είναι μια πολύ λογική τιμή για μοτοσυκλέτα 888 κ.εκ. και δεδομένης της χωρητικότητας 20 λίτρων του ρεζερβουάρ, η αυτονομία μπορεί να ξεπεράσει τα 300 χλμ., τα οποία με βάση την άνεση που προσφέρει το Tiger, μπορούν να διανυθούν “μονοκοπανιά”. Ως Adventure μοτοσυκλέτα το Tiger 900 θα κληθεί βέβαια να διανύσει και εκτός δρόμου τμήματα. Σε εκδρομικούς – εξερευνητικούς ρυθμούς, η μοτοσυκλέτα είναι μια χαρά με τις αναρτήσεις να εντυπωσιάζουν και σε αυτό το πεδίο με την απόδοση τους, αποσβαίνοντας αποτελεσματικά το τραχύ ανάγλυφο, χωρίς όμως ποτέ να χάνουν την συνοχή τους. Εύκολα μπορεί να ξεθαρρέψει κανείς και να αρχίσει να ζητά περισσότερα, το “φρένο” όμως θα το βάλουν πρωτίστως τα ελαστικά, που η 80-20 φύση τους, θα προκαλέσει ξαφνικές απώλειες στην πρόσφυση. Είπαμε, εξαιρετικά τα Metzeler στην άσφαλτο (και στην “βομβαρδισμένη” άσφαλτο) αλλά αν έχει κανείς βλέψεις για συχνές επισκέψεις στο χώμα, χρειάζεται κάτι άλλο σε πέλμα και χάραξη ή –ακόμα καλύτερα-  επιλογή της Rally έκδοσης του Tiger 900.

Tίγρης ο ευπροσάρμοστος και αποτελεσματικός

IMG 9496 web Copy


Η θεωρία του Δαρβίνου, αναφέρει ότι τα είδη που επιβιώνουν δεν είναι τα πιο δυνατά, αλλά αυτό που έχουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες προσαρμογής. Το Tiger 900 GT αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της γρήγορης και άμεσης προσαρμογής. Όχι μόνο “ξεμπέρδεψε” με τις Euro 5 προδιαγραφές αλλά βελτιώθηκε παντού σε σχέση με το πολύ καλό προκάτοχο μοντέλο των 800 κ.εκ. Σε μια κατηγορία που τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν σε εξοπλισμό, όγκο, τιμή, κυβικά και ισχύ, το Tiger 900 GT φαίνεται πως πετυχαίνει τις ιδανικές ισορροπίες, τουλάχιστον για αυτούς που αποζητούν και άλλα χαρακτηριστικά πέραν του “κορεσμού με το μάτι”. Oι τιμές ξεκινούν από τα 13.590 ευρώ για την GT έκδοση των νέων Tiger και το ποσό αυτό κρίνεται απολύτως λογικό για την ποιότητα κατασκευής, τον εξοπλισμό και την απόδοση της μοτοσυκλέτας στον δρόμο. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο της μοτοσυκλέτας, είναι ότι βρίσκεται πιο κοντά από οτιδήποτε άλλο, στην περιβόητη “χρυσή τομή” της ευρύτερης κατηγορίας, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται στις μέρες μας. Ο Τίγρης, πέτυχε διάνα!

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ   

 TIGER 900 GT

Κινητήρας

Υ/Ψ, 12Β, 3Κ σε σειρά

Χωρητικότητα

888 cc

Διάμετρος x Διαδρομή

78 x 61.9 mm

Συμπίεση

11.27:1

Ιπποδύναμη

93.9 hp @ 8,750 rpm

Ροπή

8,9 Kgm @ 7,250 rpm

Τροφοδοσία

Ηλεκτρονικός ψεκασμός

Εξάτμιση

3 σε 1

Τελική μετάδοση

O-ring αλυσίδα

Συμπλέκτης

Υγρός, πολύδισκος

Κιβώτιο

6 σχέσεις

Πλαίσιο

Σωληνωτό ατσάλινο, αφαιρούμενο υποπλαίσιο

Ψαλίδι

Αλουμινένιο

Μπροστινός τροχός

Χυτός, 19 x 2.5 in 

Πίσω τροχός

Χυτός, 17 x 4.25 in

Μπροστινό ελαστικό

100/90-19

Πίσω ελαστικό

150/70R17

Μπροστινή ανάρτηση

Marzocchi 45mmανάποδο πιρούνι, manual ΑΣ / ΑΕ, 180mm διαδρομή τροχού

Πίσω ανάρτηση

Marzocchi πίσω μονό αμορτισέρ, manual ΠΕ / ΑΕ, διαδρομή τροχού  170mm (151mm LRH)

Μπροστινό φρένο

2Δ 320mm, Brembo Stylema 4Ε Monobloc δαγκάνες, ακτινική τρόμπα, Cornering ABS

Πίσω φρένο

1Δ 255mm, δαγκάνα Brembo 1Ε, Cornering ABS

Πλάτος στο τιμόνι

930mm

Ύψος

1410-1460mm

Ύψος σέλας

810-830mm  760-780mm LRH)

Μεταξόνιο

1556mm

Γωνία κάστερ

24.6 º

Βάρος στεγνό

194 kg

Ρεζερβουάρ

20 L



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 10:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon