.
Κατηγορία Benelli
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 20:28

TEST - Benelli TRK 502 2017

 

Extreme Value for Money Adventures

 

Κείμενο: Κώστας Γκαζής

Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Το Benelli TRK 502 έρχεται να βάλει φωτιά στα μικρά - μικρομεσαία Adventure με δυνατά του όπλα την πειστική περιπετειώδη εμφάνιση, τους τεράστιους χώρους για 2 μεγαλόσωμα άτομα, τον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, τον ροπάτο κινητήρα του, την φιλικότητα του αλλά και την εξαιρετική ποιότητα κύλισης του. Κι όλα αυτά, στην πολύ δυνατή τιμή των 6.500 ευρώ χωρίς Ε.Τ.Τ.

Από εμφάνιση σκίζει

benelli trk502 detail 1

Ότι και να πούμε για την εμφάνιση του Benelli TRK 502, λίγο θα είναι. Το design και οι διαστάσεις του σε πείθουν πως μπροστά σου έχεις μια Adventure 1.100 κυβικών και βάλε, ενώ ακόμα κι όταν πλησιάσεις κοντύτερα, ο εντυπωσιασμός συνεχίζει ακάθεκτος.

benelli trk502 detail 5

Το φοβερό ρύγχος μπροστά, κομπλέ με τα 2... ρουθούνια, σε κάνει να το πλησιάζεις προσεκτικά, μην αγριέψει το πουλί και σε τσιμπήσει! Η μεγάλη ζελατίνα διαθέτει και εκτροπείς αέρα για τα χέρια του αναβάτη, ενώ το υπέρ-κτηνώδες ανάποδο πιρούνι των... 50 (ΠΕΝΗΝΤΑ παρακαλώ!) χιλιοστών, φτιαγμένο in-house από την QJ σε κάνει να αλληθωρίζεις. Οι ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά (κι αυτές της QJ), μαζί με δίσκους 320mm συνεχίζουν να πλέκουν τον μύθο του TRK -όμορφη λεπτομέρεια το logo Benelli πάνω στις δαγκάνες-, ενώ μόνο όταν ο παρατηρητής δει το -μικρό σε διαστάσεις- 502 στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας αρχίζει να υποψιάζεται τον κυβισμό του τέρατος.

benelli trk502 detail 11

Το επίσης φοβερό ψαλίδι από ατσάλι, με τους 2 εκατέρωθεν σωλήνες είναι εξόχως πρωτότυπο αλλά και όμορφο σε σχεδιασμό, ενώ ο πίσω τροχός διαθέτει 2 λασπωτήρες ώστε να μην φτάνουν νερά, χώματα και λάσπες στους επιβαίνοντες.

Πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός

benelli trk502 action 19

Βέβαια, το 502 από μόνο του δεν είναι ικανό να φρενάρει το μάτι, καθώς οι τεράστιες διαστάσεις των σελών αναβάτη και συνεπιβάτη μαζί με τον γενικότερο πλουσιοπάροχο εξοπλισμό συνεχίζουν να σου ρίχνουν κροσέ και ντιρέκτ, το ένα μετά το άλλο! Και χούφτες έχουμε στον στάνταρ εξοπλισμό, και LED φώτα θέσης και πίσω φωτιστικό, και LED φλας, και έξοδο ρεύματος -δυστυχώς εκτεθειμένη στα καιρικά στοιχεία- και fatbar τιμόνι, και κάγκελα προστασίας κινητήρα και πλαστικών, και ευρωπαϊκά ελαστικά πρώτης τοποθέτησης (Pirelli Angel), και χοντρά οδοντωτά μαρσπιέ με αφαιρούμενα πλαστικά, ποιοτικά γκριπ (πιθανώς της Harris, με λογότυπο Benelli), αλλά και το πιο σπουδαίο; Σχάρα και βάσεις για τριβάλιτσο και σιδεριά μπροστά στη ζελατίνα, πάνω στην οποία μπαίνει άνετα GPS / βάση για κινητό, κλπ! Ναι. Στον στάνταρ εξοπλισμό. Όποιος έχει ασχοληθεί με Adventure μοτοσυκλέτες, γνωρίζει πόσες εκατοντάδες ευρώ κάνουν τα συγκεκριμένα κάγκελα (τριβάλιτσο - κινητήρας, "πύργος" μπροστά), και καταλαβαίνει πόσα γλιτώνει ο αγοραστής του TRK 502!

benelli trk502 detail 13

Η περιπέτεια συνεχίζεται στην ικανή ελάχιστη απόσταση από το έδαφος, αλλά και στο μεγάλο κουμπί από το οποίο απενεργοποιείς το δικάναλο ABS της Bosch αν θέλεις, ενώ τη φόρα για extreme χωμάτινες αναζητήσεις σου κόβουν πέρα από τα ασφάλτινα ελαστικά, κυρίως οι διαστάσεις των τροχών (με μπράτσα μάλιστα και όχι με ακτίνες) που βρίσκονται στις 17 ίντσες εμπρός / πίσω.

Παρόλα αυτά, υποψιάζεσαι πως το TRK δεν θα κωλώσει σε λογική χρήση εκτός δρόμου, και όπως θα δούμε αργότερα στην παράγραφο περί οδηγικών εντυπώσεων, η εντύπωση αυτή επιβεβαιώνεται και στην πράξη.

benelli trk502 detail 10

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας είναι της Benelli, ενώ διαθέτει γυαλισμένο καπάκι από τη μία μεριά με το logo της Benelli. Η διαδρομή των δύο εξαγωγών στις εξατμίσεις καταλήγει σε ένα τελικό που βρίσκεται κάτω από τον κινητήρα, και βοηθάει τη συγκέντρωη μαζών, αν και η συγκεκριμένη διάταξη δείχνει να εγκαταλείπεται από τους κατασκευαστές. Πιστεύουμε πως η προσθήκη ενός aftermarket τελικού στο πλάι θα αυξήσει αρκετά την απόδοση του TRK, ενώ για την ώρα τα μόνα aftermarket τελικά που βρήκαμε ήταν σε κινέζικα site.

Μικρά ψεγάδια θα παρατηρήσει κανείς στις κολλήσεις στα μέταλλα, που δεν είναι το ίδιο προσεγμένες με τα κορυφαία Adventure μοντέλα 800-1000+ κ.εκ. αλλά... πραγματικά με τέτοια τιμή, τι ακριβώς συγκρίνουμε; Μια ακόμη μικρολεπτομέρεια που ενοχλεί το σωτήριο έτος 2017 είναι η έλλειψη μεντεσέ από την τάπα βενζίνης, κάτι που σημαίνει πως στο βενζινάδικο πρέπει να κρατάς την τάπα -ή να την ακουμπήσεις κάπου πάνω στη μοτοσυκλέτα. Καλό θα ήταν επίσης τα σήματα στο ρεζερβουάρ να είχαν περαστεί με βερνίκι, ενώ και η βαφή στα σίδερα δεν είναι κορυφαία -αντίθετα, από τα πλαστικά δεν έχουμε κανένα παράπονο.

Διπλό σταντ δεν έχει η μοτοσυκλέτα, όμως έχει -και πάλι στον στάνταρ εξοπλισμό- βάσεις στο ψαλίδι για αγωνιστικό σταντ! Όμορφοι και εργονομικοί οι διακόπτες, και σινιάλο έχει το TRK, αλλά και αλάρμ.

benelli trk502 detail 15

Ένα πιο σοβαρό παράπονο αφορά στα όργανα, τα οποία είναι εξαιρετικά λιτά σε ενδείξεις, κάτι που δεν συνάδει με την κατηγορία. Έτσι σε αυτά θα βρούμε στροφόμετρο και κοντέρ, στάθμη καυσίμου, ένδειξη ταχύτητας κιβωτίου, ρολόι, ολικό και 2 μερικούς χιλιομετρητές. Δεν υπάρχει ούτε ένδειξη θερμοκρασίας -μόνο λυχνία-, ούτε trip computer με την πληθώρα ενδείξεων που θέλει κανείς από μια μοτοσυκλέτα ταξιδιού και περιπέτειας.

Όμορφα μαζεμένες / τακτοποιημένες είναι οι ντίζες, τακτοποιημένα και τα καλώδια, δεν ενοχλούν το μάτι -μικρό φάουλ στην καλωδίωση των φλας πίσω, φλας τα οποία έχουν μεταφερθεί λόγω της βάσης για το τριβάλιτσο.

Κάτι τελευταίο, που γίνεται εύκολα αντιληπτό με την πρώτη ματιά είναι πως το TRK 502 έχει ΠΟΛΥ μέταλλο πάνω του! Ατσάλινο πλαίσιο και ψαλίδι, αδιανόητα χοντρό ανάποδο πιρούνι, ατσάλι εδώ, μέταλλο εκεί... καταλαβαίνεις πως δεν μιλάμε για μια ελαφριά μοτοσυκλέτα, και το επίσημο βάρος των 210 γεμάτων κιλών έρχεται να επιβεβαιώσει την εντύπωση αυτή.

Πανεύκολο & εξαιρετικά φιλικό

benelli trk502 action 1

Αν δεν με γνωρίζετε, τότε να σας δώσω ένα μικρό σωματομετρικό προφίλ. Ύψος 1.70, βάρος 62 κιλά, κατηγορία φτερού. Κι όμως, για μία εβδομάδα ήμουν ΑΝΕΤΟΣ με το TRK 502 ακόμα και στις πιο στριμόκωλες -παρντόν για τα γαλλικά- καταστάσεις. Τις πταίει; Η εξαιρετικά χαμηλή και έξυπνα σχεδιασμένη σέλα των 815mm, η παραδειγματικά καλή ισορροπία της μοτοσυκλέτας -θα εκπλαγείτε στις επιτόπιες μανούβρες με σβηστό μοτέρ- αλλά και το τιμόνι που κόβει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πολύ, και επιτρέπει αναστροφή ακόμα και σε στενό δρομάκι μονής κυκλοφορίας!

Ευτυχώς για τα παραπάνω δηλαδή, καθώς οι σωματικές διαστάσεις μου με έχουν κάνει να αντιπαθώ τις μεγάλες σε όγκο και βάρος μοτοσυκλέτες. Όταν λοιπόν μία από τις βαρέων-βαρών -ε, υπερβάλλω λιγάκι, 210 κιλά είναι αυτά, δεν είναι 350- καταφέρνει να με κάνει να νιώσω... σαν στο σπίτι μου, τότε ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ έχουν κάνει οι σχεδιαστές. Κάτι πραγματικά καλό!

Πριν εκκινήσω τη μοτοσυκλέτα, χαζεύω λίγο το κλειδί, που είναι όμορφο, με ποιοτικό logo Benelli και διπλώνει. Ανοίγει μάλιστα με κουμπί, σαν... σουγιάς πεταλούδα!

Ανεβαίνω στη σέλα, και... πατάω κάτω όλο το πέλμα του ενός ποδιού ΕΥΚΟΛΑ! Το τιμόνι κόβει τόσο που δεν το πιστεύω, ενώ η διαδρομή στις μανέτες είναι μεγάλη, ευνοώντας τα μεγάλα χέρια.

Ξεκλειδώνω, πιέζω τη μίζα, και με υποδέχεται ένας διακριτικός ήχος, που με κάνει να πιστεύω πως η μοτοσυκλέτα είναι αρκετά φιμωμένη -Euro 4 βλέπετε.

benelli trk502 action 6

Σημειώστε πως η στάση στην οποία τοποθετείται ο αναβάτης του TRK είναι ΜΕΣΑ στη μοτοσυκλέτα, με τα χέρια ανασηκωμένα μπροστά του. Άνετη μεν, όχι όμως όσο σύγχρονη / επιθετική θα θέλαμε.

Ο συμπλέκτης είναι ιδιαίτερα μαλακός σε τράβηγμα -αν και λίγο ασαφής σε αίσθηση-, το κιβώτιο θετικό με έντονο ήχο κουμπώματος όταν βάζεις από νεκρά πρώτη, και ο κινητήρας... ηλεκτρικός! Τραβάει γραμμικά με το καλημέρα, και όσο κι αν ανοίξετε απότομα το γκάζι, εκείνος θα συνεχίσει να αποδίδει γραμμικά και φιλικά. Μεγάλο προσόν για αναβάτες που δεν έχουν εκτενή εμπειρία, μπορεί να ξενερώσει ελαφρώς όσους ζητούν επιδόσεις και ξέσπασμα. Όμως το TRK 502 ΔΕΝ φτιάχτηκε με γνώμονα τις απόλυτες επιδόσεις, αλλά την πολύ καλό απόδοση σε πολλά τερέν, για μια πλειάδα αναβατών. Και τον στόχο του τον πετυχαίνει διάνα.

Ποιότητα κύλισης, μεγάλες δυνατότητες

benelli trk502 action 14

Η Benelli κάνει λόγο για 47hp / 8.500σαλ. ενώ στο δυναμόμετρο του PowerHouse Engineering είδαμε σχεδόν 42 άλογα στον τροχό -πολύ καλή επίδοση.

Η ροπή των 4,6 κιλών έρχεται μόλις στις 4.500 σαλ., κάτι που σημαίνει πως το TRK θα ξεκινήσει ΑΝΕΤΑ σε ανηφόρα, ακόμα και δικάβαλο και φορτωμένο, ενώ το κοντό του γρανάζωμα αλλά και ο τρόπος απόδοσης του κινητήρα μεταφράζονται σε κίνηση με short-shifting, δηλαδή με τον αναβάτη να αλλάζει σχέσεις στο κιβώτιο με χαμηλές στροφές.

Το κοντό του γρανάζωμα τώρα είναι υπεύθυνο και για το ψηλό όριο περιστροφής του κινητήρα σε ταχύτητες ταξιδιού στον αυτοκινητόδρομο, καθώς μετά τα 140χλμ/ώρα βρισκόμαστε κοντά στις 8.000σαλ. με τα κόκκινα να πλησιάζουν, ενώ θόρυβος και κραδασμοί αυξάνονται.

Παρόλα αυτά, οι κραδασμοί γίνονται αισθητοί κυρίως στο τιμόνι, ενώ δεν ενοχλούν σε μαρσπιέ και σέλα. Η σέλα μάλιστα, είναι εξαιρετικά άνετη ακόμα και σε πολύωρη διαβίωση πάνω της.

Η τελική που είδαμε σε ιδανικές συνθήκες και κατωφέρεια ήταν 179 χλμ/ώρα (9.000σαλ+ μέσα στα κόκκινα), δίχως η μοτοσυκλέτα να "χτυπήσει" κόφτη.

benelli trk502 action 16

Ο ψεκασμός είναι πολύ καλός, με ένα μικρό τίναγμα στο άνοιγμα του γκαζιού από τέρμα κλειστό, σε πολύ χαμηλές στροφές.

Οι καθρέπτες παρέχουν καλό οπτικό πεδίο, ενώ δεν θολώνουν. Η ψηλή ζελατίνα -που δεν ρυθμίζεται καθ' ύψος- στέλνει τον αέρα στο κράνος αναβάτη ύψους 1.70, δημιουργώντας κάποιες αναταράξεις.

Λίγη συνήθεια θέλει η ένδειξη ταχύτητας κιβωτίου, καθώς καθυστερεί κάπως να δείξει την ταχύτητα που έχεις μόλις βάλει, και αν κοιτάζεις τα όργανα απορείς για λίγο... μέχρι να αλλάξει η ένδειξη.

Το TRK 502 θα κινηθεί άνετα τόσο στην πόλη -προσοχή μόνο στο μποτιλιάρισμα, καθώς τα κάγκελα προεξέχουν ΠΟΛΥ- όσο και στον επαρχιακό, αλλά και στον αυτοκινητόδρομο -πλην όμως εκεί με 120-130χλμ/ώρα -6.500-7.000σαλ.

Εξαιρετική είναι τόσο η ποιότητα κύλισης όσο και η άνεση που παρέχει η μοτοσυκλέτα, κάνοντας σε να θέλεις να βρεθείς ξανά στη σέλα της το συντομότερο δυνατόν μετά από κάθε βόλτα!

Καταπληκτική δουλειά έχει γίνει στην διοχέτευση του ζεστού αέρα από το βεντιλατέρ ΜΑΚΡΙΑ από τον αναβάτη, κάτι που θα σας κάνει να ευχαριστείτε νοερά τους σχεδιαστές του TRK στον ζεστό καιρό, ειδικά σε αστικές συνθήκες.

benelli trk502 action 10

Στο χώμα, τον περιορισμό βάζουν οι 17άρηδες τροχοί, τα ασφάλτινα ελαστικά και η ρύθμιση των αναρτήσεων, όμως με απενεργοποιημένο το ABS θα περάσετε εύκολα από βατούς χωματόδρομους, με την καλή ισορροπία της μοτοσυκλέτας να σας δίνει υπέρ-ατού για να προβείτε σε εξερευνήσεις, δίχως να σας τρομάζουν τα κιλά, τα οποία δεν τα αισθάνεστε.

Μικρό παράπονο από το φαρδύ ρεζερβουάρ, το οποίο σε όρθια οδήγηση ενοχλεί ελαφρώς στα πόδια τον αναβάτη.

Η σταθερότητα της μοτοσυκλέτας είναι υποδειγματική (μακρύ μεταξόνιο στα 1.535mm), τόσο σε καμπές με πολλά χιλιόμετρα, όσο και στην ευθεία, δίχως το παραμικρό κούνημα.

Τα φρένα διαθέτουν αρκετή δύναμη πάσχοντας ελαφρώς από πληροφόρηση, ενώ το ABS θα κάνει τη δουλειά του μεν, έχεις όμως την αίσθηση πως πρόκειται για σύστημα προηγούμενης γενιάς όσον αφορά στις επιδόσεις.

Μπροστά το ABS δεν σε ενοχλεί, αφού δεν θα μπει εύκολα σε λειτουργία, πίσω όμως μπαίνει εύκολα και συχνά.

benelli trk502 action 17

ΠΟΛΥ καλή είναι η κατανάλωση καυσίμου, καθώς είδαμε 5,4 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, οδηγώντας τόσο σε πόλη όσο και σε επαρχιακό, αλλά και στην Εθνική Οδό. Μιλάμε έτσι για μια αυτονομία που φτάνει και να ξεπερνάει τα 370 χιλιόμετρα (η Benelli μιλάει για 500 χιλιόμετρα με ήρεμη στρωτή οδήγηση, δίχως να κυνηγάς τελική), εξαιρετικό νούμερο για ταξίδι.

Τέλος, σε αυτή την τιμή δεν μας έλειψαν ούτε οι χάρτες οδήγησης, ούτε τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, που απαντάς συνήθως σε μεγαλύτερες και πολύ ακριβότερες Adventure μοτοσυκλέτες.

Extreme Value for Money

benelli trk502 action 20

Υπάρχουν μοτοσυκλέτες που έχουν καλό Value for money, και μετά υπάρχει και το Benelli TRK 502. Στα 6.500 ευρώ χωρίς Ε.Τ.Τ., παίρνεις πολλή Adventure μοτοσυκλέτα για τα ευρώ σου, και εκπλήσσεσαι με το πού είναι ικανοί να φτάσουν οι νέοι ιδιοκτήτες της Benelli.

Φοβερό design, χώροι και προστασία για 2 καλοθρεμμένους Ευρωπαίους αναβάτες, κορυφαία επίπεδα εξοπλισμού -μείον το σημείο των οργάνων- και άριστη ποιότητα κύλισης, κάνουν το Benelli TRK 502 μια μοτοσυκλέτα αξιόμαχη για κάθε τερέν και επίπεδο εμπειρίας.

Οδηγείται με δίπλωμα Α2, διατίθεται σε 3 χρώματα (λευκό, γκρι & κόκκινο) και μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες περιπέτειας σε όσους μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να... adventur-οποιηθούν λόγω κόστους των συγκεκριμένων μοτοσυκλετών.

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Benelli
Μοντέλο TRK 502
Αντιπρόσωπος Motoway
Τιμή 6.500 euro (ΔΕΝ περιλαμβάνεται τέλος ταξινόμησης & βαλίτσες)
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Δικύλινδρος εν σειρά, τετράχρονος, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ, 4Β/Κ
Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 69.0 x 66.8
Κυβισμός (cc) 499,6
Σχέση συμπίεσης (:1) 11,5:1
Τροφοδοσία Ψεκασμός 37mm
Ανάφλεξη Ψηφιακή
Εκκίνηση Μίζα
Συμπλέκτης υγρός, πολύδισκος, μηχανικός
Κιβώτιο 6 σχέσεων
Τελική Σχέση μετάδοσης Γρανάζια - αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο, σωληνωτό, χωροδικτύωμα
Μήκος  (mm) 2.180
Πλάτος  (mm) 912
Ύψος (mm) 1.465
Ελάχιστη απόσταση από έδαφος (mm) 230
Ύψος σέλας (mm) 815
Μεταξόνιο (mm) 1.535
Ρεζερβουάρ / ρεζέρβα (lt) 20 / 3
Βάρος (kg) 210 (ABS) - πλήρες υγρών
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανάποδο τηλεσκοπικό μπροστινό σύστημα με διάμετρο καλαμιών 50mm και διαδρομή 145mm. Καμία ρύθμιση
Πίσω Αμορτισέρ δίχως μοχλικό με διαδρομή 145mm - ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου & απόσβεσης επαναφοράς
   
Τροχοί / ελαστικά  
Μπροστά Pirelli Angel 120/70-17
Πίσω Pirelli Angel 160/60-17
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 320mm με δαγκάνα 4 εμβόλων & Bosch ABS
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 260mm με δαγκάνα ενός εμβόλου & Bosch ABS
   
Επιδόσεις  
Ιπποδύναμη εργοστασίου (hp / σ.α.λ.) 47 / 8.500
Ροπή εργοστασίου (kg / σ.α.λ.) 4,6 / 4.500

Βίντεο Δυναμομέτρησης

Δείτε παρακάτω το βίντεο της δυναμομέτρησης που έγινε στο Dynojet δυναμόμετρο του PowerHouse Engineering.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 17:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: TEST - Benelli TRK 502 X 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon