.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 14:12

Triumph Tiger Sport 660 2022

Τυπικότατη στο ραντεβού της η αγγλική εταιρεία αποκαλύπτει το νέο σημείο εισόδου στον κόσμο των Tiger.

Η νέα μοτοσυκλέτα από το Hinckley είχε προαναγγελθεί εδώ και μέρες και έρχεται να προσφέρει ένα δεύτερο μοντέλο χτισμένο γύρω από τον νέο τρικύλινδρο σε σειρά κινητήρα που γνωρίσαμε στο Trident 660.

Η προσθήκη του Sport στο νέο Tiger 660 αποκαλύπτει εξαρχής πως εδώ δεν πρόκειται για μια μικτής χρήσης adventure, αλλά για μια ψηλή ασφάλτινη μοτοσυκλέτα με 17άρες ζάντες, στα πρότυπα του “γενάρχη” Tiger Sport 1050.

Tiger Sport MY22 Korosi Red Graphite RHS

Ο Euro 5 κινητήρας του αποδίδει μέγιστη ισχύ 80 hp στις 10,250 rpm και ροπή 6.5 kgm στις 6,250 rpm, δηλαδή πανομοιότυπα νούμερα με το Trident. Αυτή η δύναμη αναλαμβάνει να κινήσει μια μοτοσυκλέτα που δηλώνεται στα 206 κιλά με όλα της τα υγρά και η οποία οδηγεί τη δύναμη στο πίσω ελαστικό μέσω μονόδρομου συμπλέκτη.

Θα είναι δε και διαθέσιμος σε έκδοση Α2 (47 hp) με ένα σχετικό κιτ περιορισμού που αναστρέφεται εύκολα όταν έρθει η ώρα.

Το νέο Tiger Sport 660 εξοπλίζεται με αναρτήσεις Showa που περιλαμβάνουν ανεστραμμένο πιρούνι με καλάμια διατομής 41 mm, καθώς και αμορτισέρ monoshock RSU. Αμφότερες προσφέρουν διαδρομή 150 mm, ενώ η μόνη διαθέσιμη ρύθμιση είναι η προφόρτιση ελατηρίου πίσω.

Οι τροχοί με διάμετρο 17 ιντσών ντύνονται με λάστιχα Michelin Road 5 και στην πέδηση συναντάμε μπροστά ένα ζευγάρι διπίστονες Nissin σε δίσκους 310 mm, με το μαξιλαράκι δικάναλου ABS στην ενεργητική του ασφάλεια.

Στα ηλεκτρονικά του συναντάμε δύο riding modes, Road και Rain, στις οποίες προσαρμόζεται η απόκριση του γκαζιού (παραδοσιακά για την Triumph), καθώς και η επεμβατικότητα του traction control – το οποίο μπορεί και να απενεργοποιηθεί πλήρως.

Tiger Sport 660 BA17638 PB

Η διεπαφή του αναβάτη περιλαμβάνει μια έγχρωμη TFT οθόνη, η οποία φιλοξενεί όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ μπορεί να εμπλουτιστεί με το προαιρετικό κιτ συνδεσιμότητας My Triumph που προσθέτει πλοήγηση, έλεγχο GoPro και αλληλεπίδραση με μουσική και κλήσεις από το συνδεδεμένο τηλέφωνο.

Στόχος του νέου Tiger Sport 660 είναι να εξυπηρετήσει σε πληθώρα αναγκών του αναβάτη του, μεταξύ αυτών και ο τουρισμός. Προς τον σκοπό αυτόν, η μοτοσυκλέτα διαθέυτει 17λιτρο ρεζερβουάρ καυσίμου και δηλώνει μέση κατανάλωση (ονομαστική) 4.5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, γεγονός που υπονοεί μεγάλη αυτονομία.

Επίσης, η ρυθμιζόμενη ζελατίνα και οι ενσωματωμένες βάσεις βαλιτσών στο κορμί της μοτοσυκλέτας εξασφαλίζουν εύκολη προσαρμογή στον τουριστικό της ρόλο.

Tiger Sport 660 BA8I7797 PB

Ένας εξίσου σημαντικός γνώμονας του νέου Tiger Sport 660 είναι η οικονομία, έτσι προορίζεται να βγει στην αγορά με μια τιμή ανάλογα γοητευτική όπως και το Trident, ενώ στο ίδιο μοτίβο σχεδιάστηκαν και οι απαιτήσεις συντήρησης, με την Triumph να δηλώνει πως απαιτούνται 30% λιγότερες εργατώρες για τις απαραίτητες εργασίες σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ενώ και τα συνήθη αναλώσιμα ανταλλακτικά στα πρώτα τρία χρόνια κοστίζουν 17% λιγότερο από αυτά των ανταγωνιστών της.

Η Triumph θα διαθέσει το Tiger Sport 660 σε τρεις χρωματικές επιλογές: μπλε με μαύρο (Lucerne Blue - Sapphire Black), κόκκινο με γκρι (Korosi Red – Graphite) και μαύρο με γκρι (Graphite – Black), συνοδευόμενο από έναν κατάλογο με πάνω από 40 αξεσουάρ για να ολοκληρωθεί στα γούστα του ιδιοκτήτη της.

Είμαστε σε αναμονή για πιο συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τιμή και διαθεσιμότητα στη χώρα μας.

Ως τότε, απολαύστε τη μεγάλη γκαλερί φωτογραφιών από το επίσημο press kit του νέου Triumph Tiger Sport 660.

Tiger Sport 660 BA8I7137 PB

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 15:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon