.
Κατηγορία Triumph
Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 17:04

Triumph Speed Triple 1160 2021 – Αποκαλυπτικές φωτογραφίες του νέου μοντέλου

Η έλευση ενός νέου Speed Triple φημολογείται εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, μα τώρα οι φωτογραφίες του υπό δοκιμή πρωτοτύπου το επιβεβαιώνουν.

Το 2020 το αειθαλές και θρυλικό πλέον Speed Triple βαδίζει στον 26ο του χρόνο στην αγορά, έχοντας πρωτοπαρουσιαστεί το 1994. Η τελευταία του αναβάθμιση έγινε το 2016 και έκτοτε έχει παραμείνει ίδιο απέναντι σε έναν ανταγωνισμό που εντείνεται σταθερά κάθε χρόνο στη γυμνή κατηγορία.

Με την ευκαιρία των Euro 5 θεωρήθηκε βέβαιο πως η Triumph θα σχεδίαζε την επόμενη μέρα μιας από τις πιο χαρακτηριστικές και εμπορικά πετυχημένες μοτοσυκλέτες της σύγχρονης εποχής της και οι σχετικές φήμες έχουν κυκλοφορήσει ήδη από το περσινό Καλοκαίρι. Οι τελευταίες εξελίξεις φαίνεται πως τις επιβεβαιώνουν.

Η νέα παρτίδα των (περιέργως πώς πεντακάθαρων) φωτογραφιών που κάνουν σήμερα τον γύρο του Διαδικτύου μας δείχνει μια μοτοσυκλέτα που αναμφίβολα παραπέμπει στον χαρακτηριστικό σχεδιασμό του Speed Triple, αποκαλύπτοντας κάποια βασικά στοιχεία που αλλάζουν σε αυτό.

Με το μάτι μπορούμε να διακρίνουμε ένα νέο πλαίσιο, βασισμένο στο προϋπάρχον αλλά με αισθητές τροποποιήσεις – κάθετες ενισχύσεις στις πλευρικές δοκούς, νέο μονόμπρατσο ψαλίδι – καθώς και τη μετακόμιση της εξάτμισης κάτω από τον κινητήρα.

Η σχεδιαστική σφραγίδα του Speed Triple, δηλαδή οι δίδυμοι προβολείς, παραμένουν στο σχήμα που τους γνωρίσαμε την τελευταία δεκαετία, με την προσθήκη LED “φρυδιών” που συνεισφέρουν σε μια εικόνα συνολικά πιο επιθετική από πριν.

Επίσης στην υπό δοκιμή μοτοσυκλέτα διακρίνεται ένας τρικύλινδρος κινητήρας που εξωτερικά δείχνει διαφορετικός από τον τρέχοντα του Speed Triple, γεγονός που υποδεικνύει πως οι φήμες από Αγγλία για χωρητικότητα 1,160 cc μάλλον δεν είναι αβάσιμες. Η λογική λέει πως η Triumph θα αναζητήσει το κάτι παραπάνω σε απόδοση, αφενός για να ρεφάρει τους νέους περιορισμούς των Euro 5, αφετέρου για να κοιτάξει στα μάτια τον ανταγωνισμό που ανεβαίνει σε δυσθεώρητα επίπεδα ιπποδύναμης.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Triumph Speed Triple δεν έχουμε προς το παρόν, μα είναι βέβαιο πως στο κοντινό μέλλον θα συνεχίσουν οι αποκαλύψεις ώσπου να έρθει η ώρα της επίσημης αποκάλυψης, λογικά κάποια στιγμή στο ερχόμενο Φθινόπωρο.

Πηγή φωτογραφιών: Ride Apart

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 17:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon