.
Κατηγορία Triumph
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 17:50

Triumph Street Triple RS 2020 - Ανανεωμένο με αύρα Moto2

Η Triumph παρουσίασε, ως είχε ανακοινώσει, το ανανεωμένο Street Triple RS, το οποίο μπαίνει πλέον στην εποχή των Euro 5 βασισμένο στον κινητήρα που κινεί τη Moto2.

Μας το είχε υποσχεθεί για το μεσημέρι της 7ης Οκτωβρίου και αποδείχθηκε ... Αγγλίδα στο ραντεβού της, καθώς η Triumph παρουσίασε και επίσημα το νέο Street Triple RS του 2020.

Η μοτοσυκλέτα έρχεται ανανεωμένη παντού, από την εμφάνιση ως και τον κινητήρα της, για να ανοίξει τον χορό των νέων μοντέλων της που λογικά θα κορυφωθεί στην επερχόμενη EICMA 2019 σε περίπου έναν μήνα.

Το πρώτο που παρατηρεί κανείς είναι η εμφάνιση, με τους νέους προβολείς με LED DRL φώτα (Daytime Running Lights) και το πιο περίτεχνο και αιχμηρό σχέδιο στα πλαστικά του. Λίγο πιο μέσα συναντάμε νέα οθόνη TFT με φρέσκα γραφικά και στάνταρ το σύστημα συνδεσιμότητας My Triumph με πρόβλεψη για συνεργασία με κάμερα GoPro.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 765 cc δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα σε μέγιστη ιπποδύναμη, αλλά η Triumph μας ενημερώνει πως οι διαφορές του βρίσκονται στη μέση της κλίμακας, καθώς αποδίδει 9% περισσότερη ισχύ στις μεσαίες. Όσο για τη μέγιστη ιπποδύναμη, αυτή παραμένει στους 123 ίππους, πλέον 50 στροφές ψηλότερα στις 11,750.

Κέρδη έχουμε και στη ροπή, η οποία ανακοινώνεται ελάχιστα αυξημένη στα 8.1 kg.m (από 7.9 του προηγούμενου μοντέλου), ωστόσο τα σημαντικότερα οφέλη είναι δύο: πρώτον, έχουμε κι εδώ 9% περισσότερη ροπή στις μεσαίες, ενώ και η μέγιστη τιμή έχει κατέβει από τις 10,800 rpm του απερχόμενου μοντέλου 2019 στις 9,350.

Χάρη στο ελάφρωμα των περιστρεφόμενων μερών σημειώνουμε ως αποτέλεσμα της μείωση της αδράνειας κατά 7% και αυτό μεταφράζεται και ακριβέστερη απόκριση στο γκάζι.

Καλά τα νέα δηλαδή, παρά το ότι ο κινητήρας έπρεπε τώρα να στριμωχτεί στις ακόμη πιο δυσκοίλιες Euro 5.

Ο κινητήρας αναπνέει μέσω μιας νέας εξάτμισης με carbon φινίρισμα και διπλό καταλύτη, ενώ αποδίδει τη δύναμή του μέσω εξατάχυτου κιβωτίου που εξοπλίζεται με Triumph Shift Assist και quickshifter δύο δρόμων (ανέβασμα και κατέβασμα σχέσης).

Στο τομέα των ηλεκτρονικών μετράμε πέντε ride modes, Road, Rain, Sport, Track και μια custom που στήνεται στα γούστα του αναβάτη, ρυθμιζόμενο ABS και traction control με δυνατότητα απενεργοποίησης. Για την άνεσή μας, προσθέτουμε και φλας με αυτόματη απενεργοποίηση.

Στα περιφερειακά της μοτοσυκλέτας συναντάμε το γνωστό ζεύγος, ήτοι το ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm Showa Big Piston και αμορτισέρ Ohlins STX40 piggyback, αμφότερα πλήρως ρυθμιζόμενα. Το φρενάρισμα αναλαμβάνει ξανά η Brembo με τις πασίγνωστες ακτινικές monobloc τετραπίστονες δαγκάνες Μ50 με πολυρυθμιζόμενη μανέτα και το όλο σύνολο ντύνεται με ένα ζεύγος Pirelli Supercorsa SP v3.

Η Triumph Street Triple RS του 2020 θα διατίθεται σε δύο χρωματικές επιλογές: Matt Jet Black και Silver Ice.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 17:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon