.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 19:45

Triumph Street Triple S - Τεχνική Ανάλυση

 

Όχι λούσα - μόνο ουσία!

 

H νέα Triumph Street Triple 765 S φέρει δικαίως τον τίτλο "Game Changer", γράφοντας από την αρχή τους όρους του παιχνιδιού. Η έκδοση S είναι η βασική έκδοση της σειράς, αποποιούμενη μεν τα λούσα για χάρη ενός οικονομικότερου πακέτου, κρατώντας όμως την ουσία και μεγιστοποιώντας το value for money στην δυνατή τιμή των 8.990 ευρώ!

Ολοκαίνουργιος κινητήρας

triumph street triple s 6

Ο ολοκαίνουργιος κινητήρας 765κ.εκ. προερχόμενος από την φημισμένη Triumph Daytona, ενώ στην έκδοση S, η Street Triple παράγει έως και 6.6% περισσότερη ιπποδύναμη από το προηγούμενο μοντέλο, ήτοι 111,4 HP @ 11,250 σαλ. Χορταστική είναι όμως και η ροπή του τρικύλινδρου κινητήρα, στα 7,44 Kgm / 9.100 σαλ.

Εξελιγμένος από τον διάσημο κινητήρα της Daytona, ο νέος κινητήρας 765κ.εκ. της Street Triple διαθέτει περισσότερα από 80 νέα τμήματα συμπεριλαμβανομένων και της επίστρωσης των κυλίνδρων με Nikasil, και της νέας ECU, του νέου στροφάλου, των νέων εμβόλων, και φυσικά της αυξημένης διαμέτρου και διαδρομής.

Η εξελιγμένη Street Triple διαθέτει επιπλέον ελαφρύτερη εξάτμιση με πιο ελεύθερη ροή, αναθεωρημένο φιλτροκούτι αέρα, νέο κιβώτιο και νέο υποβοηθούμενο συμπλέκτη.

Αποτέλεσμα των βελτιώσεων μια σημαντική αύξηση στις επιδόσεις, ειδικά στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Το νέο γκάζι διαθέτει σύστημα ride-by-wire, με 2 διαφορετικά mode κινητήρα: Road και Rain.

Σύγχρονο design, κορυφαίο φινίρισμα

triumph street triple s 15

Όσον αφορά στο design, νέες, πιο μοντέρνες και επιθετικές είναι οι γραμμές της μοτοσυκλέτας, με νέα πλαστικά και πιο σπορ διπλή σέλα. Μάλιστα η σέλα του S, στα 810mm, είναι χαμηλότερη από τα R & RS, και θα βολέψει καλύτερα τα χαμηλά αναστήματα.

Το φινίρισμα και η προσοχή στη λεπτομέρεια έχει ανέβει πολλά σκαλιά, σε όλα τα μέρη της μοτοσυκλέτας, ενώ νέα είναι και τα χρώματα, κόκκινο και μαύρο για την S -Diablo Red η Phantom Black (Μεταλλικό).

Από όπου κι αν χαζέψεις στατικά το νέο Street Triple S, το μήνυμα είναι το ίδιο. Κορυφαία εξαρτήματα, κορυφαία συναρμογή, κορυφαία συνολικά ποιότητα κατασκευής. Kορυφαίο πακέτο πλαισίου, φρένων και αναρτήσεων, πανέμορφο ψαλίδι με κούρμπα (τύπου gull-arm / μπανάνα), ακριβά μαλακά ελαστικά, και προσοχή ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Νέα όργανα, νέα φώτα θέσης

triumph street triple s 2

Μπορεί η Street Triple S να μη διαθέτει την έγχρωμη TFT οθόνη των ακριβότερων 2 εκδόσεων, όμως φέρει ένα πλήρως αναθεωρημένο πακέτο οργάνων LCD, ίδιο με της τελευταίας γενιάς Speed Triple. Αυτό επιτρέπει στον αναβάτη να τις ελέγξει τα προγράμματα οδήγησης εν κινήσει ή σε στάση και να έχει πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες από τον ενσωματωμένο υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένου του οδομέτρου, του δείκτη βενζίνης, του υπολογιστή ταξιδιού και της απόστασης.

O νέος ενσωματωμένος υπολογιστής ταξιδιού διαθέτει ενδείξεις για: ταχύμετρο, στροφόμετρο, ένδειξη προγράμματος οδήγησης, ένδειξη σχέσης κιβωτίου, δείκτη βενζίνης, οδόμετρο, υπολογιστή ταξιδιού και απόσταση. Επιπλέον, η Street Triple S διαθέτει την αναθεωρημένη διάταξη διακοπτών από την τελευταία γενιά Speed Triple.

Οι ρυθμίσεις του ελέγχου πρόσφυσης μπορούν να ελεγχθούν μέσω του μενού οργάνων επιλέγοντας τα προγράμματα Road η Rain, ενώ φυσικά η S διαθέτει στάνταρ δικάναλο ABS.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Street Triple S διαθέτει νέα φώτα θέσης LED, κατά 4.6 φορές φωτεινότερα σε σχέση με τα προηγούμενα φώτα!

Επίσης, τα φλας σβήνουν μόνα τους μόλις ο αναβάτης στρίψει, ενώ αν θέλετε μπορείτε ακόμα και να απενεργοποιήσετε αυτή την αυτόματη λειτουργία τους! Πολύ χρήσιμη είναι και η έξοδος ρεύματος USB κάτω από τη σέλα, ώστε να μπορείτε να φορτίζετε GPS και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Πλαίσιο, αναρτήσεις, Φρένα, Ελαστικά

triumph street triple s 1

Το πλαίσιο δυο δοκών αλουμινίου είναι με διαφορά το καλύτερο που μπορεί κανείς να βρει στην κατηγορία. Κι αν η προηγούμενη Triumph Street Triple ήταν η ελαφρύτερη μοτοσυκλέτα στην κατηγορία της, το νέο μοντέλο είναι ελαφρύτερο από το προηγούμενο, στα μόλις 166 στεγνά κιλά!

Μπροστά η S έρχεται με ανεστραμμένο πιρούνι Showa ø41χιλ με ξεχωριστές λειτουργίες, με 110χιλ διαδρομής και ένα αμορτισέρ -πάλι της Showa- με ξεχωριστό δοχείο με διαβαθμισμένη προφόρτιση.

Στα φρένα η S είναι εξοπλισμένη με διπίστονες πλευστές δαγκάνες Nissin εμπρός και μονοπίστονη πλευστή δαγκάνα Brembo πίσω.

Όσον αφορά στα ελαστικά, η S έρχεται εξοπλισμένη από το εργοστάσιο με τα εξαιρετικά Pirelli Diablo Rosso Corsa τα οποία προσφέρουν κορυφαία ευελιξία, πρόσφυση και σταθερότητα.

Πληθώρα επίσημων αξεσουάρ

triumph street triple s 13

Τέλος μην ξεχνάμε πως η Triumph προσφέρει πάνω από 60 διαθέσιμα επίσημα αξεσουάρ (εξάτμιση της Arrow, quickshifter, προστατευτικά μανιτάρια, θερμαινόμενα γκριπ, tank-bag, συναγερμό, κλπ.), ώστε ο αναβάτης να μπορεί να δημιουργήσει την Street Triple των ονείρων του.

Φωτογραφίες

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

STREET TRIPLE S  
ΤΙΜΗ 8.990 ευρώ
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ  
ΔΥΝΑΜΗ 113 PS / 111,4 HP (83kW) @ 11,250σαλ
ΡΟΠΗ 73 Nm (7,44 Kgm) @ 9,100 σαλ
ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Υδρόψυκτος, 12-βάλβιδος, 2 ΕΕΚ, τρικύλινδρος σε σειρά
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ 765 κεκ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ / ΔΙΑΔΡΟΜΗ 78 x 53.4 χιλ
ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ 12.65:1
ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ Ηλεκτρονικός ψεκασμός πολλαπλών σημείων με SAI. Ηλεκτρονικός έλεγχος γκαζιού.
ΕΞΑΤΜΙΣΗ Ανοξείδωτη ατσάλινη εξάυμιση 3 σε 1 με πλάι χαμηλά τοποθετημένο ανοξείδωτο ατσάλινο τελικό
ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣ Υγρός, πολύδισκος
ΚΙΒΩΤΙΟ 6 – τάχυτο
ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ Αλυσίδα O ring
ΠΛΑΙΣΙΟ Εμπρός – Αλουμινένιο διπλής δοκού. Πίσω - 2 κομματιών χυτό υψηλής πίεσης
ΨΑΛΙΔΙ Δίμπρατσο, χυτό κράμα αλουμινίου
ΕΜΠΡΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 χιλ με ξεχωριστές λειτουργίες, 110 χιλ διαδρομή
ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Αμορτισέρ Showa με ξεχωριστό δοχείο, 124 χιλ διαδρομή. Διαβαθμισμένος ρυθμιστής προφόρτισης
ΕΜΠΡΟΣ ΦΡΕΝΟ Διπλοί πλευστοί δίσκοι 310 χιλ, διπίστονες δαγκάνες Nissin
ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ 120/70 ZR17 Pirelli Diablo Rosso Corsa
ΕΜΠΡΟΣ ΤΡΟΧΟΣ 3.5” x 17” χυτός
ΠΙΣΩ ΦΡΕΝΟ Μονός σταθερός δίσκος 220 χιλ, μονοπίστονη πλευστή δαγκάνα Brembo
ΠΙΣΩ ΕΛΑΣΤΙΚΟ 180/55 ZR17 Pirelli Diablo Rosso Corsa
ΠΙΣΩ ΤΡΟΧΟΣ 5.5” x 17” χυτός
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ  
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ 810 mm
ΥΨΟΣ (ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ) 1,060 mm
ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ 24.8 μοίρες
ΙΧΝΟΣ 104.3 mm
ΜΗΚΟΣ 2,065 mm
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ 1,410 mm
ΞΗΡΟ ΒΑΡΟΣ 166 kg
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ 17.4 lt
ΕΚΠΟΜΠΕΣ  
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 4.7 lt / 100 km
ΕΚΠΟΜΠΕΣ 115 gr / km

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 08:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Triumph - Έρχεται το νέο Speed Triple! Triumph Speed Triple 2018 - 2o Teaser Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon