.
Κατηγορία Triumph
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 10:53

Triumph Speedmaster 2018

 

Nεα προσθήκη στην σειρά των Modern Classic

 

H Τriumph,  επεκτείνει  περισσότερο την γκάμα των Modern Classic μοντέλων της, παρουσιάζοντας το νέο μέλος αυτής, με το όνομα Speedmaster. Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα η οποία θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί το “πάντρεμα” ενός Bobber και μιας Bonneville, συνδυάζοντας στοιχεία και από τα δύο μοντέλα.

Ως βάση για το Speedmaster έχει χρησιμοποιηθεί ο 1200άρης κινητήρας και το πλαίσιο του Bobber, οπότε η απόδοση είναι 75 ίπποι και 10,8 kg-m ροπής, ενώ διατηρείται  φυσικά η cruising γεωμετρία , καθώς και το χαρακτηριστικό, “swing cage” ψαλίδι.

Οι διαφορές με το Bobber εντοπίζονται στα εξής:

-Προσθήκη σέλας συνεπιβάτη και χειρολαβής (αφαιρούμενα αν το θελήσει κανείς) 
-Δεύτερο δισκόφρενο μπροστά (310 χλστ. διάμετρος)
-Αμορτισέρ πίσω ανάρτησης  διαδρομής 73 χλστ. με δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης του ελατηρίου
-Μεγαλύτερο ρεζερβουάρ χωρητικότητας 12 λίτρων (Bobber 9,1 λίτρα)
-LED προβολέας
-Cruise control

Το νέο Speedmaster, διατηρεί πάντως τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που εφαρμόζει η Triumph στα 1200 κ.εκ. modern classic μοντέλα, πράγμα που σημαίνει ABS, Traction Control και  Riding Modes κινητήρα.

Σε ότι αφορά στην εργονομία, μικρές αλλαγές εντοπίζονται στην σέλα, πάντα σε σύγκριση με το Bobber, όπου στο Speedmaster είναι τοποθετημένη κατά 15 χλστ.  πιο ψηλά (705 χλστ. από το έδαφος), ενώ έχει αποκτήσει και περισσότερο αφρώδες. Τα μαρσπιέ βρίσκονται στην ίδια, cruising προτύπων θέση, δηλαδή αρκετά μπροστά, ωστόσο στο Speedmaster υπάρχει η δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά στον αναβάτη, με την χρήση ειδικού kit.

Φυσικά για μια μοτοσυκλέτα αυτής της κατηγορίας, το customizing είναι πρωτίστης σημασίας υπόθεση και η Triumph έχει ετοιμάσει έναν… μακροσκελή κατάλογο 130 διαφορετικών αξεσουάρ!

Ουσιαστικά μπορεί να αλλάξει κανείς σχεδόν τα πάντα πάνω στο Speedmaster και να το προσαρμόσει αισθητικά και εργονομικά, βάση του προσωπικού του γούστου και των αναγκών του.

Η Triumph έχει μάλιστα ετοιμάσει δύο “πακέτα” εξοπλισμού, το Highway kit, που περιλαμβάνει ψηλή ζελατίνα, άνετες σέλες οδηγού – συνοδηγού και πλαινές δερμάτινες βαλίτσες και το Maverick kit, που περιλαμβάνει flat τιμόνι και μονόσελο.

Το Speedmaster θα διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς Μαύρο, Κόκκινο, και διχρωμία Λευκού – Μαυρού.  

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 10:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon