.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 11:57

Yamaha 04GEN concept

 

Στο πρώτο σαλόνι μοτοσυκλέτας που γίνεται στο Βιετνάμ

 

Η Yamaha παρουσίασε το τέταρτο κατά σειρά concept στη σειρά GEN, στο πρώτο σαλόνι μοτοσυκλέτας του Βιετνάμ. Το 04GEN θυμίζει έντομο, διαθέτει ημί-διαφανή πλαστικά και μερικές ιδιαίτερα εντυπωσιακές λεπτομέρειες.
 
Το Vietnam Motorcycle Show λαμβάνει χώρα στην πόλη Χο Τσι Μιν, από τις 7 έως τις 10 Απριλίου, και η Yamaha επέλεξε να το στηρίξει έμπρακτα, παρουσιάζοντας σε παγκόσμια πρωτιά το νέο concept scooter της.

yamaha 04gen concept design 1

Στο δελτίο τύπου της ιαπωνικής φίρμας διαβάζουμε πως το 04GEN βασίζεται στο concept RUN-WAY (πασαρέλα θα το λέγαμε εμείς), θέλοντας να προσελκύσει το γυναικείο κοινό, με δυνατά σημεία το εξευγενισμένο στιλ και την... χάρη σε σώμα και πνεύμα (γκουχ, γκουχ, μα ποιος γράφει αυτά τα δελτία).

yamaha 04gen 4

Η μεγάλη διαφορά του 04GEN σε σχέση με τα συμβατικά scooter είναι τα ημί-διαφανή πλαστικά του, που αφήνουν το πλαίσιο να φανεί -σημειώστε πως τα πλαστικά πίσω σηκώνονται κιόλας (φωτό άνω) κάνοντας το scooter να θυμίζει έντομο! Φυσικά για να κάνει ημί-διαφανή τα πλαστικά η Yamaha, έχει φροντίσει ώστε το πλαίσιο και γενικά οτιδήποτε θα είναι εκτεθειμένο στα βλέμματα να είναι όμορφο, και συμμαζεμένο. Σύνθεση εσωτερικού και εξωτερικού design λοιπόν, με μοναδικό τρόπο.

yamaha 04gen 1

Κάπου εδώ το δελτίο τύπου τελειώνει, κάνοντας σύντομη αναφορά και στα πρώτα 3 GEN Concepts (το 01GEN του 2014, μια crossover τρίτροχη μοτοσυκλέτα, το 02GEN επίσης του 2014, μια ηλεκτρικά υποβοηθούμενη αναπηρική πολυθρόνα και το 03GEN του 2015). Εμείς όμως αξίζει να παραμείνουμε για λίγο ακόμα στο θέμα, για να σας δείξουμε ορισμένες εκπληκτικές λεπτομέρειες, όπως το πίσω LED φωτιστικό σώμα που θυμίζει γλυπτό έργο τέχνης (φωτό άνω).

yamaha 04gen 12

Δείτε και το ιδιαίτερο μπροστινό σύστημα μπροστά που θυμίζει... GTS, ενώ μάλλον διαθέτει κρυμμένο δισκόφρενο που θυμίζει ταμπούρο σε εμφάνιση.

yamaha 04gen 11

Αντί για όργανα, έχουμε υποδοχή για Smartphone, το οποίο λειτουργεί ως ψηφιακή οθόνη οργάνων.

yamaha 04gen 13

Κι εδώ τι έχουμε; Ρεζερβουάρ καυσίμου στο μπροστινό μέρος της ποδιάς, με διαφανή ένδειξη για τη στάθμη του και με ρετρό τάπα; Περίεργη αν και όμορφη επιλογή.

Πραγματικά εντυπωσιακό το O4GEN Concept, και χρήζει μελέτης -μακάρι να βγάλουν λεπτομερέστερο δελτίο τύπου από τη Yamaha, για να εξετάσουμε όλες τις τεχνολογικές λύσεις που λανσάρει / προτείνει το scooter.

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 20:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon